Skip to main content

Eventyrlig historietur fra slott til slott i Danmark


En rundtur på Sjælland 

 

Reiseperiode 11. - 16. juni 2023

Historieentusiast og tidligere NRK-redaktør Frode Rekve inviterer deg med til en trivelig og opplevelsesrik tur til lands og til vanns i Danmark. Nå til dags er det heldigvis bare deilig å være norsk i Danmark. Slik har det ikke alltid vært.

 

Høydepunkter:

 • Vakre Amalienborg Slott
 • Frederiksborg Slott - Skandinavias største renessanseanlegg
 • Vikingskipmuseet i Roskilde
 • Historiske Kronborg slott
 • Sjøveien til Danmark med Frode Rekve som historisk guide
 • Danmarks hyggelige kroer med danske smørbrød
   


På denne turen skal vi nyte alt Danmark har å by på fra øverste hylle med høye danske smørbrød på koselige kroer, sprekt hotell midt i hjertet av København og eventyrlige slott og mange naturskjønne historiske steder. Samtidig glemmer vi ikke at Danmark og Norge har en usedvanlig konfliktfylt fortid. Kriger og berømte sjøslag i vikingtida, noen år med ro i unionstida og ren og skjær utnytting og plyndring av norske folk og ressurser i Dansketida. Allikevel er vi verdens beste venner i dag! En helt unik og sterk historie som få tenker på nå til dags.

Men vi skal seile, kjøre og vandre gjennom historien for å lære og bli kloke og glade bokstavelig talt! Dette blir stas!

Vi besøker vakre Amalienborg Slott som er den danske kongefamiliens residens i vinterhalvåret. Slottsanlegget er regnet som det fremste eksempelet på rokokkoarkitektur i Danmark. Slottet består av fire tilnærmet like paleer som omkranser en åttekantet plass. I sentrum av plassen finner du en rytterstatue av Frederik V, som er grunnlegger av Amalienborg.

På Vikingskipshuset i Roskilde får vi oppleve de fem originale vikingskipene som ble gravd ut i Roskilde Fjord i 1962. De snart 1000 år gamle skipene er utstilt i Vikingskipshuset og står som svarte silhuetter med fjorden som levende bakteppe. 
Museet ligger vakkert til nede ved Roskilde Fjord og består av Vikingskipshuset, museumsøya med verft, verksteder samt museumshavnen med vikingskip og nordiske trebåter.

Når vi setter kursen nordover på den sjarmerende Strandveien skal vi besøke både Kronborg slott, som har eksistert i Helsingør siden 1420,  og flotte Frederiksborg Slott i Hillerød.
I 2000 ble Kronborg slott inkludert i UNESCOs verdensarvliste.
Frederiksborg slott ligger vakkert til på tre små holmer i Slottssjøen i Hillerød. Innenfor slottsmurene venter store kulturopplevelser hele familien, mens de naturskjønne omgivelsene innbyr til fredelige hageturer.
Siden 1878 har Frederiksborg slott huset Nasjonalhistorisk museum, som forteller 500 års dansk historie gjennom en samling portretter, historiemalerier, møbler og kunstindustri.
Frederiksborg slott ble bygget av Christian 4 i de første tiårene av 1600-tallet og er Skandinavias største renessanseanlegg.

Bestill reise

Reiseperiode:

11 - 16 juni 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Frode Rekve

Frode har en lang fartstid som journalist og redaktør og er NRK Alltid Nyheters gudfar. Han har jobbet med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten i en årrekke og har vært i regionen mer enn 60 ganger. Frode jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han er en ekte vikingtidsentusiast som kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har 'fartstid' fra mer enn tjue turer ombord.

Om Frode Rekve sier kundene våre:

"Frode Rekve er et funn!"

"Ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar."

 


Pris fra:
15 700,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 11. juni

Måltider inkludert: M
Vi møtes i innsjekkshallen på Terminalen til DFDS, Akershusstranda 31 Kl.13.30. Der vil Frode Rekve og teknisk reiseleder være på plass. Vi blir tildelt lugarene våre og finner oss til rette på båten “Pearl Seaways” som tar oss til København. Frode holder foredrag om bord mens vi seiler ut Oslofjorden om Viken-områdets betydning for forholdet mellom Danmark og Norge opp gjennom historien. Etterpå koser vi oss i salongen før vi møtes til felles middag.

Dag 2 – mandag 12. juni 

Måltider inkludert: F/L/M
Etter en god frokost om bord, legger båten til kai kl.10.00. Da står bussen vår og venter på oss. Den kjører oss til hotellet, som ligger midt i hjertet av København. Etter at vi har satt fra oss bagasjen, går turen rett til vakre Amalienborg Slott som er dronning Margrethe og den danske kongefamiliens residens i vinterhalvåret. Slottsanlegget er regnet som det fremste eksempelet på rokokkoarkitektur i Danmark.  
På vei tilbake fra slottsbesøk stopper vi på et hyggelig lunsjsted hvor vi får servert deilige danske smørbrød.

Etter lunsj rusler vi til Christiansborg slott der Folketinget holder til. Med sine 106 meter er tårnet på Christiansborg Københavns høyeste tårn. Tårnet er oppført som en del av det tredje og nåværende Christiansborg Slott, som ble bygget i perioden 1907-1928.  Slottet er tegnet av arkitekt Thorvald Jørgensen (1867-1946). Folketinget bruker den største del av Christiansborg Slotts i alt 30.000 m² fordelt på 1.500 rom med Folketingssalen som Folketingets mest kjente lokale.
Så kan det være at Frode byr på nok et lite besøk denne dagen, før vi går sammen til middag.

Dag 3 – tirsdag 13. juni

Måltider inkludert: F/L
Etter morgenmat går turen til Roskilde der vi besøker Vikingmuseet og Domkirken. På Vikingskipshuset i Roskilde får vi oppleve de fem originale vikingskipene som ble gravd ut i Roskilde Fjord i 1962. De snart 1000 år gamle skipene er utstilt og står som flotte silhuetter med fjorden som levende bakteppe. Her får vi et innblikk i vikingskipenes betydning for hele vikingtida, og det er stor sannsynlighet for at de fleste skipene her er bygget i Norge. Skipene er essensen av vikingetiden. Med dem ble de skandinaviske landene skapt. Museet forteller historien om hvordan vikingene endret verden med sine skip.

Vi finner et hyggelig sted for lunsj før vi fortsetter til Roskilde Domkirke. Her opplever vi så å si hele Danmarks historie, 800 år med arkitektur og 40 kongegraver.
Ettermiddagen og kvelden har vi på egenhånd til å utforske Københavns sjarme og kveldsliv.

Dag 4 – onsdag 14. juni

Måltider inkludert: F/L
I dag tar vi turen nordover den vakre Strandveien langs Sjællands østkyst til Helsingør og Kronborg slott.
Kronborg slott har eksistert i Helsingør siden 1420. Det har brent ned og blitt gjenoppbygd, men har alltid opprettholdt sin mektige posisjon ved Øresundet. Skip som krysset stredet ved Kronborg på vei til eller fra Østersjøen betalte toll her, og Helsingør var en gang en av de viktigste byene i Europa.
Det mytiske dramaet om prins Hamlet av Shakespeare fant sted på Kronborg.  Vi har inngang her og får oppleve slottet både utvending og inne i all dens prakt.

Etter lunsj fortsetter vår historiske reise til Fredriksborg slott i Hillerød. Helt klart juvelen blant Danmarks mange slott og herregårder. Frederiksborg Slott ligger vakkert til på tre små holmer i Hillerød. Innenfor slottets murer venter store kulturelle opplevelser, mens de naturskjønne omgivelsene innbyr til fredfulle hagevandringer. 
Frederiksborg Slott ble bygget av Christian 4. på 1600-tallet og er Nordens største renessanseanlegg. Bygget skulle fremheve og styrke Christian 4.s posisjon som en mektig europeisk monark. Derfor er slottet rikt utsmykket med symbolske og dekorative elementer som det imponerende Neptunspringvann og Kongefløyens marmorgalleri.
Her skal vi få en guidet omvisning, men også få god tid til å vandre på egenhånd.
Tilbake i København har vi kvelden fri.  

Dag 5 – torsdag 15. juni

Måltider inkludert: F/M
Morgenfuglene kan bli med Frode til Holmen kirke og admiral Peter Wessel Tordenskiolds sarkofag. Et vakkert, yndet sted for alle nordmenn. De som ikke vil være med på rusletur kan nyte Københavns mange torg og shoppinggater.
Bussen henter oss utenfor hotellet kl.13.30 og tar oss til båten som har avgang kl.15.00. Her har Frode en oppsummering ombord på “Crown Seaways” om alt vi har lært om forholdet mellom Danmark og Norge i dansketida. Gjerne ute på dekk, hvis været tillater det.


Dag 6 - fredag 16. juni

Måltider inkludert: F
Danskebåten legger til kai i Oslo ca kl. 10.00 og vi sier takk for nå og mønstrer av denne historiske turen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 15 700,- som inkluderer:

 • DFDS Oslo - København t/r inkl frokost og middag
 • Innkvartering i utvendig seaways lugar med 2 senger
 • 3 netter på Hotel The Square i København
 • Innkvartering i doble rom på hotellet
 • Foredrag med Frode Rekve underveis
 • Utflukter og måltider (F/L/M) ifølge program
 • Busstransport ifølge program
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

 

Tillegg for enkeltrom/enkellugar    kr 3 200,-

Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Husk reise- og avbestillingsforsikring. Kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av uforutsette prisøkninger, samt endring i program.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
11/6Frode RekveEventyrlig historietur fra slott til slott i DanmarkMer enn 815 700,-Bestill

Bosted

Hotel The Square København

Hotel The Square København

The Square Design Hotel i København (thesquare-kobenhavn.com)

Reisekalender

8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-
3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-