Norsk English Dutch
Meny
Balslev Gruppen

Reiseledere

Oversikt over alle våre reiseledere

Reiseledere hos Temareiser Fredrikstad er nøkkelpersoner som sikrer at hver reise blir en minneverdig opplevelse for deg. Med sin ekspertise og lidenskap skaper de en trygg, underholdende og meningsfull reiseopplevelse.


Hver reiseleder hos Temareiser Fredrikstad har kunnskap om destinasjonen, kulturen og aktivitetene som tilbys. Deres rolle går langt utover å være en guide - de er også vertskap, veiledere og ressurspersoner for reisende gjennom hele reisen.


Med sin entusiasme og profesjonalitet skaper reiselederne en inkluderende og sosial atmosfære, som oppmuntrer til fellesskap og samarbeid blant deltakerne. Reiseledere for Temareiser Fredrikstad er ansvarlige for å håndtere eventuelle utfordringer eller spørsmål som måtte oppstå underveis, og sikrer at reisen går problemfritt for alle. 


Se et utvalg av de spennende reisene:

Kulturreiser og historiereiser til spennende reisemål
Aktiv ferie - sykkelturer og vandringer
Seniordans - dans med likesinnede i varmere strøk
Langtidsferie


Temareiser Fredrikstad velger nøye ut sine reiseledere basert på deres erfaring, personlighet og evne til å skape gode relasjoner med gjestene. Dette sikrer at temareisene blir en personlig og unik opplevelse, tilpasset behovene og interessene til den enkelte deltaker.


Uansett om det er en kulturell tur til Italia, en aktiv ferie i Norge eller en spennende safari i Afrika, er reiselederne hos Temareiser Fredrikstad klare til å gjøre hver reise til en minneverdig opplevelse for alle deltakerne.

 

Under finner du mer informasjon om reiseledere for Temareiser

Les merLukk
Annette Groth
Journalist og forfatter
Anette Groth - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Annette Groth er journalist og forfatter. Hun har dekket konflikten i Nord-Irland for NRK siden begynnelsen av 1980-tallet.
LES MER
Arnt Stefansen
Statsviter, journalist og TV-produsent
Arnt Stefansen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Arnt Stefansen er statsviter, forfatter og journalist. Utenriksmedarbeider for NRK i 40 år. Har ledet mer enn 60 gruppeturer for Temareiser Fredrikstad.
LES MER
Alexander Hermansen
Artist
Alexander Hermansen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Alexander Hermansen er en anerkjent og svært allsidig artist, en av de fremste tolkerne av visene til Cornelis Vreeswijk! Synger og forteller med humor og overbevisning.
LES MER
Diego Denett og Linda Cartridge
Prosfesjonell tangodanser. Fotograf og kunstner
Diego Denett og Linda Cartridge
Foto: Trond Jonassen
Diego Denett (født i Buenos Aires) er en internasjonal anerkjent argentinsk tangodanser og lærer. Linda Cartridge er fotograf, kunstner og pedagog.
LES MER
Erling Dahl jr
Cand.phil. pedagogikk og musikk
Erling Dahl jr - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Erling Dahl jr er kjent for sitt arbeid for Troldhaugen. Involvert i program-komiteen og styret for Bergen Filharmoniske Orkester og rådgiver for Festspillene.
LES MER
Einar Lunde
Tidligere utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK
Einar Lunde - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Einar Lunde har vært utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK i tilsammen over 40 år. Har vært tett på en rekke afrikanske ledere og intervjuet Nelson Mandela.
LES MER
Einar Osland
Marinbiolog
Einar Osland- reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Einar Osland er utdannet marinbiolog og har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter.
LES MER
Frode Rekve
Tidligere journalist og redaktør
Frode Rekve - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Frode Rekve har lang fartstid som journalist og redaktør. Brenner for ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten, vært i regionen mer enn 60 ganger.
LES MER
Grete Gulliksen Moe
Tekstildesigner
Grete Gulliksen Moe - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Grete Gulliksen Moe har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk.
LES MER
Gro Kvæstad og Bjørn R. Hansen
Datalærere Seniornett
Gro og Bjørn Datakurs med Seniornett
Foto: Seniornett
Gro Kvæstad og Bjørn Rønning Hansen har i mange år vært datakurs-lærere hos Seniornett Norge.  De har reist rundt og holdt datakurs for godt voksne i PC, iPad, iPhone, Android nettbrett- og Smartphone i hele Norge.
LES MER
Gudbrand Fossbråten
Gudbrand Fossbråthen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Gudbrand Fossbråten kommer fra Finansbransjen og har de siste årene hatt ulike lederjobber i SpareBank1. Han er opptatt av å holde seg i form og få gode opplevelser på ski og sykkel.
LES MER
Harald Hesmyr
Teknisk reiseleder
Reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Harald Hesmyr er ekte reiselivsmann med bred erfaring fra turproduksjon og reiseledelse. Har ledet reisegrupper over store deler av verden.
LES MER
Henriette Nøstdahl
Yogainstruktør
Reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Henriette Nøstdahl er 45 år, og har instruert yoga i 7 år, både i inn- og utland. Hun har selv drevet med yoga i over 10 år, og har utdannelse i Yin yoga og medisinsk Yoga.
LES MER
Ida Julie Mørk Albertsen
Surdeigsbaker
Ida Julie M Albertsen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Ida Julie Mørk Albertsen fra «Surdeigshimmelriket» ønsker å inspirere deg til å utforske surdeigens vidunderlige verden. Hun har holdt en mengde kurs i surdeigsbaking.
LES MER
Jan Erik Stokke og Jan Erik Berg
Datalærere for Seniornett
Lærere for Datakurs i Albir fra Seniornett
Foto: Seniornett
Jan Erik Stokke og Jan Erik Berg har i mange år vært datakurs-lærere hos Seniornett.  Berg underviser i Android og Stokke underviser i MAC.
LES MER
Jan-Eirik Hanssen
Reiseleder
Jan Eirik Hanssen
Jan-Eirik Hanssen har lang fartstid som leder i mediebransjen, de siste årene som sjefredaktør i Avisa Nordland. Jan-Eirik er utadvendt, reiseglad og liker å være i aktivitet.
LES MER
Jan Ove Ekeberg
Forfatter og journalist
Jan Ove Ekeberg - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Jan Ove Ekeberg er en norsk forfatter, journalist og nyhetsanker. Ekeberg sluttet i TV 2 i 2016 og har siden vært forfatter og foredragsholder på heltid
LES MER
Jostein Moen
Skribent
Jostein Moen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Jostein Moen er leder for samfunnskontakt i SINTEF og skribent.
LES MER
Kari Toft
Tidligere NRK programleder for Ut i naturen
Kari Toft - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Kari Toft var i mange år ansiktet og stemmen i NRKs naturprogram Ut i naturen. Det førte henne høyt og lavt i hele landet og tett på dyrelivet.
LES MER
Kristin Brandtsegg Johansen
Idéhistoriker og forfatter
Kristin Brandtsegg Johansen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Kristin Brandtsegg Johansen er idéhistoriker og forfatter, hun har blant annet skrevet om den unge Sigrid Undsets krangel med sin tid kvinnesakskvinner.
LES MER
Kristine Hardeberg
Forfatter, kunsthistoriker og fomidler av livskunst
Kristine Hardeberg - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Kristine Hardeberg er forfatter, kunsthistoriker og formidler av livskunst. Hun har tilbrakt mange år i Frankrike og USA, og kortere opphold over hele verden.
LES MER
Lars Kofoed
Teknisk reiseleder
Lars Kofoed - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Lars Kofoed har hatt årlige Afrikaturer de siste tyve årene. Han er med som teknisk reiseleder på mange av Afrika-turene.
LES MER
Lena Petersson
Reiseleder
Lena Petersson
Lena Petersson er en erfaren reiseleder med lang fartstid fra reiselivet. Hun har ledsaget grupper over hele verden fra Sør Afrika til Alta og fra Kambodsja til Australia
LES MER
Marit Larsen
Reiseleder
Marit
Marit Larsen er en erfaren reiseleder og har mange ganger vært på Kilimanjaro, langs inka-ruten i Peru og i Nepal. Marit trives også godt langs pilegrimsledene i Norge og Europa.
LES MER
Mats Eirik Linaae
Turguide
Mats Eirik Linaae - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Siden 2018 har Mats Eirik Linaae jobbet som guide for utlendinger i Norge og nordmenn i Sør-Amerika. Aktiv som frivillig vinter- og sommerturleder for Den norske Turistforening.
LES MER
Mette Paulsen
Teknisk reiseleder, samt purser i SAS
Mette Paulsen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Mette Paulsen er purser i SAS og har en enorm reiseerfaring. Hun er en svært godt likt reiseleder som har jobbet for Temareiser Fredrikstad i flere år.
LES MER
Nina Harreschou
Teknisk reiseleder
Nina Harreschou - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Nina Harreschou har jobbet i reisebransjen i mange, mange år og har spesielt historie og kultur som sine største interesser. Hun har reist over hele verden.
LES MER
Normann Holm
Tidligere Svalbard-boer
Reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring og fram til voksen alder, og er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard.
LES MER
Oddgeir Bruaset
Journalist, forfatter og programleder
Oddgeir Bruaset - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Oddgeir Bruaset er norsk journalist, forfatter og programleder. Blant annet kjent for TV-serien ”der ingen skulle tru at nokon kunne bu”.
LES MER
Ola Storeng
Tidligere økonomiredaktør og kommentator
Ola Storeng - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Ola Storeng forteller både om dagens Hellas og om de lystige gamle gudene i antikken som blandet seg med menneskene - på et fornøyelig vis. Ola er en kunnskapsrik formidler som regner Hellas som sitt annet hjemland.
LES MER
Ole Torp
Journalist
Ole Torp - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Ole Torp er journalist, erfaren programleder, kulturjournalist og utenrikskorrespondent, og har rapportert fra store deler av verden. Ole har 20 par cowboystøvler!
LES MER
Per Christian og Inger Elise Skauen
Per Christian og Elise Skauen
Per Christian Skauen er oppvokst i Ecuador og i Guatemala og utdannet teolog. Han og Inger Elise har bodd og arbeidet i Bolivia og Vietnam og vært på mange reiser rundt i verden.
LES MER
Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen
Artister
Reiseledere for Temareiser Fredrikstad
Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen har siden 2009 turnert for Rikskonsertene med forestillingen "Jeg angrer ingenting - Piaf på norsk".
LES MER
Ragnhild Eikli
Førstelektor og skribent
Ragnhild Eikli - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Ragnhild Eikli er førstelektor i litterær oversettelse og engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Skribent med litteratur, drama og kunst som tema.
LES MER
Rolf Sæther
Jurist og amatørhistoriker
Rolf Sæther - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Rolf Sæther er utdannet jurist, boksamler og amatørhistoriker.
LES MER
Sidsel J. Høivik
Designer
Sidsel J Høivik - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Sidsel har designet strikk for de fleste av landets garnleverandører siden slutten av 80-tallet. Hun har gitt ut tre håndverksbøker, og i 2015 startet hun eget firma som utgir garnpakker til egne design.
LES MER
Sissel Pettersen
Teknisk reiseleder
Sissel Pettersen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Sissel Pettersen har jobbet som purser i SAS og har en stor reiseerfaring. Hun er en svært godt likt reiseleder som har jobbet for Temareiser Fredrikstad i flere år.
LES MER
Svein Lindin
Sommelier og vinjournalist
Svein Lindin - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Foto: Erik Krafft
Svein Lindin er en av Norges mest anerkjente vinpersonligheter. Over 20 års erfaring som vinkelner, foredragsholder, og vinjournalist og kunnskap som få andre i Norge.
LES MER
Sverre Mørkhagen
Ibsen-biograf og cand.philol.
Sverre Mørkhagen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Sverre Mørkhagen er Ibsen-biograf og cand.philol. (Universitetet i Oslo). Har arbeidet som journalist, kommunikasjonsrådgiver og forlegger.
LES MER
Thorvald Steen
Forfatter
Thorvald Steen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Thorvald Steen er forfatter, særlig kjent for sine nyskapende historiske romaner, men har skrevet i alle litterære sjangere.
LES MER
Tom Rohde-Moe
Reiseleder
Tom Rohde-Moe - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Reiseleder Tom Rohde-Moe er en erfaren reiseleder og har gått til topps på Kilimanjaro mange ganger.
LES MER
Tommy Sørbø
Kunsthistoriker og forfatter
Tommy Sørbø - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Tommy Sørbø er kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.
LES MER
Tore Berntsen
Fotograf og journalist
Tore Berntsen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
25 år som fotograf, featurejournalist og videojournalist i VG/VGTV har sendt Tore Berntsen Norge og verden rundt. Han har bodd og jobbet for VG i London.
LES MER
Tove Fevang
Designer, forfatter og frilandsjournalist
Tove Fevang - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Tove er utdannet innenfor tekstil, broderi, design og grafisk design. Hun jobber med håndarbeid til daglig som designer, forfatter, frilansjournalist og grafisk designer.
LES MER
Vibeke Røre
Fjellguide
Vibeke Røre - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Vibeke Røre er 48 år og jobber som guide i Sør-Afrika. Hun er utdannet både kultur- og fjellguide, har nå bodd i Cape Town i snart 15 år.
LES MER
Vidar H. Olsen
Reiseleder
Vidar H. Olsen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Vidar H. Olsen er en dreven reiseleder som har vært i de fleste verdenshjørner. Han er i tillegg turprodusent og daglig leder i Temareiser Fredrikstad.
LES MER
Yagiz Samanci
Lokal reiseleder i Istanbul
Yagiz Samanci - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Yagiz Samanci, populært kalt Jagge, har guidet regjeringsmedlemmer og alle yrkesgrupper i tillegg til det norske kongeparet i Istanbul og Tyrkia. Han har bodd i Sverige i mange år, og er skandinavisk-talende.
LES MER
Øystein Kock Johansen
Dr. Philos, arkeolog og religionshistoriker
Øystein Kock Johansen - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Øystein Kock Johansen er Dr. Philos, arkeolog og religionshistoriker fra Universitetet i Oslo. Han var i en årrekke Thor Heyerdahls medarbeider og ekspedisjonsdeltager.
LES MER
Teknisk reiseleder
Teknisk reiseleder
Teknisk reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad blir med på hele reisen. Vedkommende vil være behjelpelig med innsjekk, samt være tilstede for våre gjester hele tiden.
LES MER
Teknisk reiseleder - langtidsferie
Langtidsferie
Teknisk reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Teknisk reiseleder - langtidsferie fra Temareiser Fredrikstad og Alfa Travel blir med på hele reisen. Noen av dem vil være kjente og kjære for flere av dere og være tilstede hele tiden.
LES MER
Erna Onsøien Tangvik
Danseleder
Seniordans med Temareiser Fredrikstad
Erna Onsøien Tangvik kommer fra Trøndelag. Hun har danset seniordans i mange år og er instruktør. Erna har reist på mange danseturer med Feriespesialisten.
LES MER
Grete Flenstad
Danseleder
Seniordans med Temareiser Fredrikstad
Grete Flenstad har danset seniordans siden 2008. Nå instruktør i danseringer i Trondheim og vært med som danse instruktør på flere seniordansturer.
LES MER
Grethe-Sofie Henne
Danseleder
Grete Sofie Henne - danseleder for Temareiser Fredrikstad
Grethe-Sofie Henne har i flere år vært danseleder på turer til Kroatia og Spania der de danser og har det veldig hyggelig og sosialt i sammen.
LES MER
Irma-Hanne Bakkan
Danseleder
Seniordans med Temareiser Fredrikstad
Irma - Hanne Bakkan bor i Narvik. Her er hun danseinstruktør i Seniordans og Sittedans. I seks år har hun samarbeidet med Feriespesialisten.
LES MER
Kari Brekken
Danseleder
Kari Brekken - reiseleder for Temareiser Fredrikstad
Kari Brekken har vært danseleder på flere Seniordans-turer for Feriespesialisten til Spania gjennom årene.
LES MER
Karl Einar Hansen og Irma-Hanne Bakkan
Danseleder
Danseledere for Temareiser Fredrikstad
Karl Einar Hansen og Irma-Hanne Bakkan reiser ofte til Spania som reiseledere for Temareiser Fredrikstad og seniordans. Irma - Hanne Bakkan er danseinstruktør i Seniordans og Sittedans.
LES MER
Liv Grethe og Kjartan Solvang-Nielsen
Kursledere og reiseledere
Kjartan og Liv Grethe - reiseledere for Temareiser Fredrikstad
Liv Grethe & Kjartan Solvang – Nielsen har bodd og jobbet i Spania siden 2004. De er pilgrimer, og har vandret i store deler av Spania de siste 10 årene.
LES MER