Skip to main content

Den store Italia-reisen med Arnt Stefansen


Reiseperiode 23. - 30. mai 2023 

Er Roma ditt favorittsted i Italia? Kanskje trives du best i det vakre Napoli-området? Eller foretrekker du magiske Sicilia – «øyenes øy» i Middelhavet.  

Nå har du muligheten til å oppleve alt dette i løpet av én reise – «Den store Italia-reisen». 


Høydepunkter:

 • Ostia Antica 
 • Forum Romanum og Colosseum 
 • Villa Adriana og Villa d`Este 
 • Napoli og Pompeii 
 • Paestum 
 • Tempeldalen og Villa Romana 
 • Taormina
 • Arnts Stefansens kåserier 


Vi flyr til Roma, og allerede før vi kommer inn til den italienske hovedstaden er vi i gang med opplevelsene. Første punkt på programmet er et besøk i Ostia Antica, som gir en enestående anledning til å forstå hvordan folk levde i antikken.  

I Roma bor vi på et tradisjonsrikt hotell med kort avstand til perler som Pantheon, Piazza Navona og noen av barokkgeniet Caravaggios mesterverker. Vi besøker Forum Romanum og Colosseum, og vi tar turen ut til keiser Hadrians Villa ved byen Tivoli.   

Deretter setter vi kursen sørover mot Napoli-området – det romerne kalte Campania Felix, «fruktbare landskaper». Etter en omvisning i Napoli kjører vi til vårt hotell ved Pompeii – «vulkanbyen» som kanskje har lært oss mer om dagliglivet i antikken enn noe annet sted.   

En omvisning i Pompeii og en utflukt til de berømte greske templene i Paestum er blant høydepunktene i Campania. Deretter gjør vi som den kanskje mest berømte av alle Italia-farere, den tyske dikterhøvdingen Johan Wolfgang von Goethe: Vi reiser med båt til Sicilia!  

Som alle Sicilia-frelste vet: Middelhavets største øy er et oppkomme av historie, arkitektur, kunst og, ikke minst, gastronomi. Vi bor i «Sicilias mest idylliske by», Taormina, vi drar på utflukt til den berømte Tempeldalen ved byen Agrigento, og vi beundrer de utsøkte romerske mosaikkene i Villa del Casala. Bare for å nevne noe.  

På en ukelang reise gjennom noen verdens beste matområder står selvsagt gastronomien i sentrum. Vi skal nyte romersk tradisjonsmat på reiselederens favorittsted i Roma, vi byr på deilig lunsj i Tivoli, vi spiser pizza i pizzahovedstaden Napoli, og vi skal oppleve flere kulinariske høydepunkter på «matøya» Sicilia.   

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK.  

Bestill reise

Reiseperiode:

23 - 30 mai 2023

Dager:

8

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Om Arnt Stefansen sier kundene våre:

"Kunne ikke vært bedre."

"Svært kunnskapsrik og dyktig. Han var veldig hyggelig og opptatt av at gjestene skulle ha det bra."

"Meget kunnskapsrik, god formidler!"


Pris fra:
27 450,-

Søk reise

Program

Dag 1 – tirsdag 23. mai – Ostia Antica 

Måltider inkludert: L / M 
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 08.55 med FLYR direkte til Roma hvor vi ankommer kl. 12.15. På flyplassen blir vi møtt av Arnt Stefansen, og vi kjører med buss til en restaurant i nærheten der vi inntar vår velkomstlunsj.  
Etter lunsj besøker vi Ostia Antica, det gamle Romas havneby. I denne ruinbyen er mange av bygningene fra antikken godt bevart og gir et fascinerende inntrykk av hvordan folk levde og arbeidet for to tusen år siden.  
Fra Ostia går veien til Roma, der vi sjekker inn på vårt hotell, Santa Chiara som ligger like ved Pantheon. Sammen går vi til en restaurant med romersk tradisjonsmat, der Arnt har vært fast gjest i mer enn 20 år. 

Dag 2 – onsdag 24. mai – Forum Romanum og Colosseum  

Måltider inkludert: F / L 
Vandring med norsk guide til Forum Romanum – stedet som var det antikke Romas torg i mer enn tusen år. Vi tar også turen opp til Palatin-høyden, der Roma, ifølge tradisjonen ble grunnlagt i år 753 f.Kr.  
Deretter besøker vi verdens største amfiteater, Colosseum, som ble innviet under keiser Titus i år 80 e.Kr. Bygget er beryktet for sine blodige gladiatorkamper, men det er en oppvisning i romersk byggekunst og en av Romas største turistattraksjoner. Vi inntar felles lunsj like ved Colosseum. 
Om ettermiddagen tar Arnt oss med på en liten «bli kjent»-runde i området ved hotellet. I vårt nære nabolag finner vi noen av verdenskunstens største attraksjoner, som Pantheon, Berninis skulpturer og Caravaggios malerier.  
Hvis tiden tillater og lysten er til stede avslutter vi med en forfriskning på Arnts lokale bar foran Pantheon. Vi tilbyr de som ønsker å være med på felles middag. 

Dag 3 – torsdag 25. mai – Villa Adriana og Villa d`Este 

Måltider inkludert: F / L 
Etter frokost setter vi oss i bussen og tar veien mot byen Tivoli, drøyt tre mil nordøst for Roma. Første stopp er ruinene av keiser Hadrians storslåtte palasser i «Villa Adriana». Deretter drar vi inn til Tivoli hvor vi inntar en utsøkt lunsj på et tradisjonsrikt spisested med en mer enn 300 år lang historie og med venner over hele verden.                                             
Etterpå skal vi oppleve den andre av Tivoli-områdets store turistattraksjoner: Villa D'Este – et byggverk med et praktfullt hageanlegg fra 1500-tallet. Anlegget er et av de fineste eksempler på renessansens hagekunst i Italia, og står på Unescos liste over verdensarven. 
Om kvelden tar Arnt med de som ønsker på et av sine stamsteder i Roma.  

Dag 4 – fredag 26. mai – Napoli og Pompeii 

Måltider inkludert: F / L / M 
Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører mot regionen Campania. Romerne kalte området «Campania felix», fruktbare landskap, og flere av keiserne hadde sitt favoritt-feriested her. I dag er Campania Italias tredje mest folkerike region, og et av Europas mest populære reisemål. På den drøyt to timer lange bussturen holder Arnt et foredrag om Campanias historie.  
Vel fremme i Campanias hovedstad, Napoli, tar Arnt oss med på en vandring i byens gater. 
Turen ender på en av byens beste pizza-restauranter, og vi anbefaler klassikeren Margherita. Den er laget av mozzarella fra bøffelmelk, nyplukkede tomater fra egen leverandør og noen friske blad med basilikum. Det gjør Margherita til et nasjonalsymbol. Hvitt, rødt og grønt er, som man vet, fargene i Italias flagg – den «italienske trikoloren». Og selvsagt er «Pizza napoletana» Campanias mest berømte matrett.  
Etter lunsj kjører vi videre til vårt hotell, La Palma, som ligger like ved den berømte ruinbyen Pompeii – utenfor Napoli. Felles middag like ved hotellet om kvelden.     

Dag 5 – lørdag 27. mai – omvisning i Pompeii, besøk i Paestum og sjøreise til Sicilia 

Måltider inkludert: F / L / M 
Vi starter etter frokost med omvisning med lokal guide i Pompeii – en av Italias aller største turistattraksjoner. Pompeii ble begravet av det voldsomme utbruddet i vulkanen Vesuv i år 79, og utgravningene har gitt verden enorme kunnskaper om datidens mennesker og deres dagligliv. Men utbruddet i år 79 er bare ett av hele 55 vulkanutbrudd i Pompeii de siste 2000 årene, og den berømte vulkanen regnes i dag som en av de farligste i verden. Dette til tross, bor i dag flere hundre tusen mennesker i risikosonen under vulkanen.  
På vår lunsjrestaurant får vi oppleve noe av atmosfæren fra romertiden, og nyte en meny basert på det man vet om datidens typiske matretter.  
Etter lunsj venter et annet høydepunkt på turen: Et besøk i det historiske Paestum, som ble grunnlagt av grekerne for mer enn 2500 år siden. Grekerne kalte det Poseidonia etter havguden Poseidon, og de bygget praktfulle templer på stedet. Den dag i dag kan vi beundre disse eldgamle byggverkene, som er de best bevarte greske templer i Italia. Vi skal også besøke et flott museum som gir oss interessante detaljer om det lille stedets ruvende historie.  
Den tyske dikterhøvdingen Johan Wolfgang von Goethe reiste sjøveien fra Napoli til Sicilia i 1787, og han skriver om det i sin berømte bok «Min italienske reise». De færreste nordmenn kommer med båt til «øyenes øy», men på denne turen gjør vi nettopp det.  
Vår sjøreise går fra Salerno til Messina.   

Dag 6 – søndag 28. mai – Taormina 

Måltider inkludert: F / L 
Vi ankommer Messina på Sicilia på formiddagen. Fra Messina tar vi buss til det mange mener er Sicilias vakreste og mest idylliske by, Taormina, hvor vi skal bo i to netter. Her får vi en omvisning med lokal guide før vi sjekker inn på vårt hotell, Vello d`Oro. 
I dag er det ingen felles middag, men de som ønsker kan bli med Arnt ut å spise.  

Dag 7 – mandag 29. mai – Tempeldalen og Villa Romana 

Måltider inkludert: F / L 
Etter frokost drar vi på utflukt til en av Sicilias største turistattraksjoner, Valle dei Tempi, Tempeldalen helt sør på øya.  
Derfra tar vi veien til Piazza Almeria, der vi finner de mest kjente kultursporene etter romernes lange styre på Sicilia: De vakre mosaikkene i Villa Romana er verdenskjente, og som vi skal høre: En norsk arkeolog spilte en sentral rolle under utgravningene på 1950-tallet.  
Vi spiser lunsj i Armeria før vi kjører tilbake til vårt hotell. Ettermiddagen på egen hånd før felles avskjedsmiddag. 

Dag 8 – tirsdag 30. mai – hjemreise 

Måltider inkludert: F  
Etter frokost har vi dagen til fri disposisjon før vi tar buss til flyplassen i Catania, hvor vi har avgang med Norwegian direkte til Oslo Gardermoen kl. 20.05. Ankomst kl. 23.45.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 27 450,- som inkluderer: 

 • Direktefly Oslo-Roma/Catania-Oslo med FLYR/Norwegian 
 • Flyskatt  
 • Båtreise Salerno-Messina 
 • Overnatting i dobbeltrom  
 • Alle landarrangement og utflukter ifølge program  
 • Måltider ifølge program* 
 • Norsk reiseleder Arnt Stefansen  
 • Lokal engelsktalende teknisk reiseleder 

 
Tillegg for enkeltrom             kr  1900,- 
Tillegg for dobbeltrom benyttet alene    kr  2500,- 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert. 
 
Depositum kr 3000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.  
Minimum antall deltakere er 20. Maksimum 24. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Albergo Santa Chiara, Roma 
Hotel La Palma, Pompeii 
Hotel Vello d`Oro, Taormina 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
23/5Arnt StefansenDen store Italia-reisenMer enn 827 450,-Bestill

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-