Skip to main content

Fargerike Alsace - med quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines


Fargerike Alsace -med quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines

Reiseperiode 14. - 19. september 2023

Hvert år kommer tusenvis av vitebegjærlige quiltere og andre søminteresserte til Val d‘Argent og Sainte-Marie-aux-Mines for å lære mer om patchwork, quilting og søm. Men Alsace har også mye mer å by på! Vi bor i Ribeauvillé - en av de vakre landsbyene på «vinruten» i hjertet av Alsace. Vi ser vinranker så langt øyet rekker.

 

Høydepunkter:

 • Quiltefestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines
 • Muligheter for kjøp av flotte stoffer og utstyr på festivalen
 • Besøke Kaysersberg der Albert Schweizer ble født
 • Oppleve den sjarmerende byen Riquewihr
 • Besøke tekstilfirmaet Beauvillé
 • Guidet tur i Colmar, hvor vi besøker museet Unterlinden
 • Vi bor 3 dager i sjarmerende Ribeauvillé og to dager i vakre Colmar


Det blir utstillinger, kurs, handling av stoffer og utstyr, foredrag og vi knytter vennskap på tvers av land og kulturer. Vi skal også besøke et tekstilfirma som lager/trykker de vakreste bomullsstoffer du bare kan drømme om, Beauvillé. I byen hvor vi bor er det antikkmarked på søndagen – dette må vi ha med oss! Vi skal besøke Kaysersberg der Albert Schweizer ble født og den sjarmerende byen Riquewihr som har masse spennende å by på! En av dagene skal vi til Colmar, gå en guidet rundtur i byen og besøke det kjente museet Unterlinden. 

Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 20 bøker innenfor kunst og håndverksfaget, og underviser både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer kunst/håndverk og husflid.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 19 september 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
18 300,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 14. september

Måltider inkludert: L / M 
Vi reiser fra Gardermoen med Lufthansa kl. 07.15, mellomlander i München, og ankommer Basel kl. 12.45. Fra flyplassen kjører vi til patchworkfestivalen i Sainte-Marie-aux-Mines.  Lunsj på vei fra flyplassen.

Vi tar et lite overblikk over festivalområdet, ser noen av utstillingene slik at vi vet hva som venter oss dagen etter.  

På ettermiddagen kjører vi til Ribeauvillé og sjekker inn på hotellet vårt De La Tour Hotel Ribeauvillé. Om kvelden går vi ut og spiser felles middag på en av restaurantene i byen. 

Dag 2 – fredag 15. september

Måltider inkludert: F / M 
I dag skal vi tilbringe hele dagen på festivalen. Vi skal se flotte utstillinger og spennende demonstrasjoner av teknikker og nytt utstyr. Dykke ned i nye bøker og kose oss sammen med quiltere og andre sydamer (-og herrer) fra hele verden. 

Om kvelden tar bussen oss tilbake til Ribeauvillé, og vi går sammen ut og spiser middag på en hyggelig restaurant 

Dag 3 – lørdag 16. september

Måltider inkludert: F / L /vinsmaking 
Lørdag formiddag skal vi besøke en vingård og smake noen gode viner. Vi spiser lunsj på en lokal hyggelig restaurant – den som ligger øverst i byen. Gode og mette tar vår lokale guide, Heidi Dischinger oss med på en guidet runde til fots i Ribeauvillé, som ligger ved foten av Vosges fjellkjeden og er en av de vakreste landsbyene i Alsace. 

Den ansees for å ha en historisk byggearv, og er en pittoresk middelalderlandsby. Her er det en fantastisk utsikt over Rhindalen, fra Alpene til Colmar. Det milde lokale klimaet er meget gunstig for dyrking av vinstokker som omringer landsbyen på alle kanter. Her finnes ruiner fra middelalderen og slottet Saint-Ulrich, også kjent som slottet i Grand-Ribeaupierre – ett av tre slott som dominerer byen Ribeauvillé i Haut-Rhin.  

Videre kan man se bindingsverkshus fra 1600-tallet som i dag er renoverte og i perfekt stand med balkonger, trapper, utformede vinduer og skodder, praktfullt dekorert med blomster – typisk for stedet. Massevis av flotte motiver for oss som liker å fotografere! Ettermiddagen fri. 

Dag 4 – søndag 17. september 

Måltider inkludert: F / M  
Etter en god frokost tar bussen oss med til den hyggelige byen Colmar, som ble grunnlagt på 800-tallet. Frankrikes Venezia. I denne byen kan man spasere i timevis å se historiske hus langs den vakre kanalen. Blant annet den gotiske katedralen, hvor vi får se den berømte altertavlen Issenheim, malt av Grünewald (1512-1516), en mester i gotisk kunst.  Vi skal også besøke museet Unterlinden - museet er et av Frankrikes mest populære, og vi ser også dekorativ kunst av keramikk, tinn, smijern, sølv og møbler. Vi finner et hyggelig sted for lunsj og bruker så litt tid på egenhånd før vi sjekker inn på Hotel Turenne i Colmar.  

Vi spiser felles middag i Colmar om kvelden. 

Dag 5 – mandag 18. september

Måltider inkludert: F / L 
I dag  starter vi med et besøk hos Beauvillé som ligger i Ribeauvillé. Det er et stort tekstilfirma som lager fine stoffer som kan minne om de typiske Provence-stoffene vi alle kjenner. 

I dag skal vi besøke Kaysersberg der Albert Schweitzer ble født. Det er en pittoresk liten by med bindingsverkshus, fine små butikker og en vakker kirke fra 1300-tallet, Sainte–Broix. 

Fra Kaysersberg kjører vi til en av de mest besøkte og kjente byene på vinruten - den vakre middelalderbyen Riquewihr. Her har husene det typiske utseende med bindingsverk, store bjelker, halmtak, fargeglade skodder og alle har disse fantastiske blomsterkassene overalt. Det er en butikk her som selger linstoffer og byen har også sin egen julebutikk som er oppe hele året. 

Dag 6 – tirsdag 19. september

Måltider inkludert: F 
Etter en god frokost på hotellet sjekker vi ut og setter kursen mot flyplassen. Avreise kl. 13.25, flybytte i München og vi ankommer Gardermoen kl. 18.05.  

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18 300,-  som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Amsterdam-Basel t/r med KLM
 • Flyskatt   
 • Overnatting i standard dobbeltrom 
 • Måltider ifølge program (F-frokost, L-lunsj, M-middag)
 • Entreer, transport og utflukter ifølge program
 • Reiseleder Grete Gulliksen Moe

 

Tillegg for standard enkeltrom, pr. person        kr 2 900,-
   

Tips ikke inkludert.

Hotell: 
De La Tour Hotel Ribeauvillé 
Hotel Turenne Colmar       

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.
Tilslutningsbilletter med fly: Kontakt Temareiser Fredrikstad. 
 
Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
14/9Grete Gulliksen MoeFargerike AlsaceMer enn 818 300,-Bestill

Bosted

Hotel Turenne, Colmar

Hotel Turenne, Colmar

Hôtel à Colmar Centre-ville 3 étoiles pas cher | Hôtel Turenne | Site Officiel

Reisekalender

8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-
3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-