Skip to main content

Svalbard - landet med de milde kyster med Normann Holm


Longyearbyen, gruvesamfunn og Isfjorden

 

Reiseperiode: 27. - 30.  juni 2023

Bli med oss til Svalbard!
Vi bor i Longyearbyen med den høyarktiske villmarken som nærmeste nabo. Området er store deler av året dekket av snø, men med et teppe av fargerike blomster i den korte og hektiske arktiske sommeren når tusentalls fugler kommer hele veien fra Antarktis for å hekke her i nord. Ishavets konge, isbjørnen, kan dukke opp når som helst. Alt er omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, brede daler, dramatiske fjell og store isbreer.  

Høydepunkter

  • Storslått natur
  • Fascinerende lys
  • Midnattsol
  • Båttur i Isfjorden
  • Hybriddrevet hurtigbåttur 
  • Adventsdalen
  • Reiseleder som har vokst opp på Svalbard


Svalbard – ikke landet med de kalde kyster, men landet med de svale, de milde kyster – ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentsz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge. Nordlys, og det fantastiske blålyset like før sola blir borte om høsten og før den kommer tilbake ut i februar. – Det må oppleves for å fatte det. Og det en opplever med alle sine sanser en eneste gang, er mer verdifullt enn å lese om det hundre ganger.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Her drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Bestill reise

Reiseperiode:

27 - 30 juni 2023

Dager:

4

Reiseleder:

Normann Holm

Normann har familiære røtter på Svalbard fra 1950-årene, og han har selv bodd der fra han var tenåring på 1970-tallet og fram til starten av 2000-tallet.
Han har drevet innenfor turisme på Svalbard i nærmere 20 år, og kjenner øysamfunnet fra innsiden.
I sin guiding og sine foredrag krydrer han historiske fakta med spennende og morsomme selvopplevde hendelser, noe som gjør at du kommer «under huden» på Svalbardsammfunnet på en unik måte.


Pris fra:
22 500,-

Søk reise

Program

DAG 1: tirsdag 27. juni - Svalbard Museum
Måltider inkludert: M

Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 09.40 til Longyearbyen med ankomst kl. 13.45. Vi blir hentet av buss, og kjører en liten sightseeing-runde mens Normann Holm forteller litt generelt om Svalbard. Etter innsjekk på Radisson Blu Polar Hotel, går vi sammen til Svalbard Museum hvor vi får et natur- og kulturhistorisk møte med Longyearbyen. På museet får vi innblikk i alt fra oppdagelsen av Svalbard, 1600-tallets hvalfangst-historie, ekspedisjoner, overvintringsfangst, krigen på Svalbard, flora, fauna, geologi og ikke minst gruvehistorie. Om kvelden kl. 20.00 spiser vi middag på Kroa.  

DAG 2: onsdag 28. juni - Båttur 
Måltider inkludert: F/L/M

Idag skal vi bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise, til Billefjorden og Nordenskïoldbreen.  Underveis ser vi i tillegg spøkelsesbyen Pyramiden i det fjerne, og seiler forbi Skansbukta og Svenskhuset.
MS Bard er en ny og banebrytende katamaran for dagscruise, spesialbygd for å gi minst mulig fotavtrykk i den sårbare arktiske naturen. Når båten nærmer seg breer, dyreliv eller bosetninger vil den gå lydløst på elektrisk fremdrift. På høyere hastigheter bruker vi hybridfremdrift, som betyr at vi kjører både elmotor og dieselmotor samtidig. Med det får vi opp farten og redusert dieselforbruket. Båten har et moderne design med romslig planløsning. Her kan du bevege deg på flere utendørs dekk, eller nyte utsikten fra innsiden gjennom de massive panoramavinduene. Komfortable lounger er plassert både ute og inne. Inne i salongen finner du en kafé og bar med et variert utvalg av snacks og drikke.
NB: For øyeblikket fokuserer denne turen hovedsakelig på naturopplevelser på veien til og rundt Pyramiden. Båten legger ikke til kai. Vi tar forbehold om at dette kan endre seg på kort varsel.

Etter en opplevelsesrik dag drar vi tilbake til Longyearbyen og vårt hotell.
Bussen henter oss på hotellet kl. 18.45 for å kjøre til Funken. Middag kl. 19.00 på Funken. Buss tilbake til hotellet kl. 22.00.

DAG 3: torsdag 29. juni - Svalbard kirke, utflukt til Adventsdalen  og Galleri Svalbard 
Måltider inkludert: F / L / M

Etter frokost spaserer vi til Skjæringa og besøker verdens nordligste kirke; Svalbard kirke. Deretter blir vi hentet av vår buss og vi kjører innover Bolterdalen, en sidedal til Adventdalen ca. 9 km utenfor Longyearbyen. Gjennom lysbilder og kåseri lærer vi mer om øyrikets spennende historie og unike natur. Vertskapet serverer varm lunsj og bålkaffe mens de byr på foredrag og lokale historier. Dette er en innendørsaktivitet, men vi anbefaler friluftsklær og varme sko da det kan trekke kaldt fra gulvet. Vi hentes deretter av bussen, og kjører tilbake til Longyearbyen. Vi besøker så North Pole Expedition Museum, hvor vi får en guidet omvisning. Museets utstilling handler om ekspedisjoner til Nordpolen, hovedsakelig med luftskip. Dette er verdens nordligste luftfartsmuseum. Deler av utstillingen omhandler også ekspedisjoner med ski, hundeslede og til fots. Utstillingen er over to etasjer og består av dokumenter (brev, telegrammer, aviser, tegninger mm) gjenstander fra ekspedisjonene, klær, flymodeller, bilder og ikke minst de originale ekspedisjonsfilmene som samlet har en varighet på flere timer.  Om kvelden blir det middag i Restaurant Nansen på vårt hotell. 

DAG 4: fredag 30. juni - hjemreise
Måltider inkludert: F

Etter frokost har vi fritid og mulighet til å spasere rundt i Longyearbyen før transport til flyplassen og retur til fastlandet. Avreise med SAS kl. 13.35 direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.30. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 22.500,- som inkluderer:
- Fly Oslo - Longyearbyen tur/retur med SAS
- Flyskatt
- All fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom på Radisson Blu Polar Hotel
- Alle måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost / L=lunsj / M=middag)
- Utflukter, entreer og kåserier i følge program
- Norsk reiseleder (Normann Holm)

Tillegg for enkeltrom                kr 3.150,-

Radisson Blu Polar Hotel https://www.radissonblu.com/no/hotel-spitsbergen

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20.  Maks 24.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av uforutsette prisøkninger, samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
27/6Normann HolmSvalbard - landet med de milde kyster122 500,-Bestill

Bosted

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-spitsbergen-polar?cid=a:se+b:gmb+c:emea+i:local+e:rdb+d:nob+h:NOLYRPOL...

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-