Skip to main content

Svalbard - landet med de milde kyster med Normann Holm


Longyearbyen, gruvesamfunn og Isfjorden

 

Reiseperiode: 27. - 30. juni 2022

Bli med oss til Svalbard! Vår reiseleder Normann Holm er en av få som vet hvordan det er å vokse opp på Svalbard og han ønsker å dele sine historier med oss. Vi bor i Longyearbyen med den høyarktiske villmarken som nærmeste nabo. Området er store deler av året dekket av snø, men med et teppe av fargerike blomster i den korte og hektiske arktiske sommeren når tusentalls fugler kommer hele veien fra Antarktis for å hekke her i nord. Ishavets konge, isbjørnen, kan dukke opp når som helst. Alt er omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, brede daler, dramatiske fjell og store isbreer.  

Noen av høydepunktene på turen til Svalbard:
  • Storslått natur
  • Fascinerende lys
  • Midnattsol
  • Båttur i Isfjorden
  • Hybriddrevet hurtigbåttur til Pyramiden
  • Adventsdalen
  • Reiseleder som har vokst opp på Svalbard


Svalbard – ikke landet med de kalde kyster, men landet med de svale, de milde kyster – ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentsz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge. Nordlys, og det fantastiske blålyset like før sola blir borte om høsten og før den kommer tilbake ut i februar. – Det må oppleves for å fatte det. Og det en opplever med alle sine sanser en eneste gang, er mer verdifullt enn å lese om det hundre ganger.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Her drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Bestill reise

Reiseperiode:

27 - 30 juni 2022

Dager:

4

Reiseleder:

Normann Holm

Har bodd på Svalbard fra han var tenåring og fram til voksen alder, og er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Han har drevet innenfor turisme på Svalbard i ti år og kjenner øysamfunnet fra innsiden.


Pris fra:
19 245,-

Søk reise

Program

DAG 1: mandag 27. juni - Svalbard Museum
Måltider inkludert: M

Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 09.55 til Longyearbyen med ankomst kl. 14.00. Vi blir hentet av buss, og kjører en liten sightseeing-runde mens Normann Holm forteller litt generelt om Svalbard. Etter innsjekk i våre juniorsuiter på Radisson Blu Polar Hotel, går vi sammen til Svalbard Museum hvor vi får et natur- og kulturhistorisk møte med Longyearbyen. På museet får vi innblikk i alt fra oppdagelsen av Svalbard, 1600-tallets hvalfangst-historie, ekspedisjoner, overvintringsfangst, krigen på Svalbard, flora, fauna, geologi og ikke minst gruvehistorie. Om kvelden spiser vi middag på Kroa.  

DAG 2: tirsdag 28. juni - Båttur til Pyramiden
Måltider inkludert: F/L/M

Idag skal vi bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise, til Nordenskïoldbreen og den fraflyttede russiske bosettingen Pyramiden.Selv om selve transportmetoden med elektrisk hurtigbåt hører fremtiden til, er det å besøke Pyramiden som å gå inn i en tidsmaskin og reise tilbake til Sovjetunionen. På 1980-tallet bodde det over 1000 mennesker i byen, og det ble ansett som et vellykket samfunn med skole, barnehage, svømmehall, idrettsbaner og kulldrift. I 1998 stengte det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol kullgruven, og byen ble fraflyttet i løpet av veldig kort tid. Tilbake står kopper på bordene, bøker ligger henslengt på skolepultene, og noteheftet står klart på pianoet. Kun et fåtall personer jobber og bor i byen, og for besøkende er det en helt spesiell opplevelse å få en guidet tur rundt de forlatte bygningene.
Båten (MS Bard) er utstyrt med moderne design og innovative teknologiske løsninger som undervannsmikrofon og undervannsdroner, og dette skaper en unik plattform for utforsking av hav, natur og dyreliv under, så vel som over vann. MS Bard er blant de første sightseeingbåtene i verden som kan kjøre heldagsturer med strøm, spesialdesignet til sitt formål.
Turen til Nordenskiöldbreen er 100% elektrisk. Når båten går over 10 knop på transportetappene til Barentsburg og Pyramiden slår en hybridløsning med splitter ny, drivstoffbesparende teknologi inn. Når båten nærmer seg breer, dyreliv eller bosetninger vil den gå lydløst på 100% strøm.
Etter en opplevelsesrik dag drar vi tilbake til Longyearbyen og vårt hotell. Middag på Funken om kvelden.

DAG 3: onsdag 29. juni - Svalbard kirke, utflukt til Adventsdalen  og Galleri Svalbard 
Måltider inkludert: F / L / M

Etter frokost spaserer vi til Skjæringa og besøker verdens nordligste kirke; Svalbard kirke. Deretter blir vi hentet av vår buss og vi kjører innover Bolterdalen, en sidedal til Adventdalen ca. 9 km utenfor Longyearbyen. Gjennom lysbilder og kåseri lærer vi mer om øyrikets spennende historie og unike natur. Vertskapet serverer varm lunsj og bålkaffe mens de byr på foredrag og lokale historier. Dette er en innendørsaktivitet, men vi anbefaler friluftsklær og varme sko da det kan trekke kaldt fra gulvet. Vi hentes deretter av bussen, og kjører tilbake til Longyearbyen. Vi besøker Galleri Svalbard og Kunstnersenteret i Nybyen. I galleriet finnes en samling vakre malerier med Svalbardmotiver, blant annet mer enn 40 originalmalerier av Kåre Tveter, kjent som lysets maler, en unik samling eldre kart, bøker med kulturhistorisk tilknytning til Svalbard og et flott bildespill. Om kvelden blir det middag i Restaurant Nansen på vårt hotell. 

DAG 4: torsdag 30. juni - hjemreise
Måltider inkludert: F

Etter frokost har vi fritid og mulighet til å spasere rundt i Longyearbyen før transport til flyplassen og retur til fastlandet. Avreise med SAS kl. 13.35 direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 16.30. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 19.245,- som inkluderer:
- Fly Oslo - Longyearbyen tur/retur med SAS
- Flyskatt
- All fellestransport ifølge program
- Overnatting i juniorsuite på Radisson Blu Polar Hotel
- Alle måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost / L=lunsj / M=middag)
- Utflukter, entreer og kåserier i følge program
- Norsk reiseleder (Normann Holm)

Tillegg for enkeltrom                kr 3.100,-

Radisson Blu Polar Hotel https://www.radissonblu.com/no/hotel-spitsbergen

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20.  Maks 24.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av uforutsette prisøkninger, samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
27/6Normann HolmSvalbard19 245,-Bestill

Bosted

Reisekalender

11/1En vandretur på vakre La GomeraFra 19 750,-
9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-