Skip to main content

Påskecruise med Hurtigruten


Påskecruise med Hurtigruten

 

Reiseperiode 11. - 16. april 2022

Bli med på Norges vakreste sjøreise! På denne gruppereisen langs norskekysten, er det inkludert busstransport fra Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Follo til og fra Gardermoen. Cruiset går fra Kirkenes til Bergen hvor vi reiser fra det vinterhvite nord der solen er tilbake, til det grønne sør. Vi ser fantastisk natur og utsikten er mange steder helt uforandret fra da det første hurtigruteskipet seilte her for mer enn 100 år siden. Skipet har et eget ekspedisjonsteam og vi kan delta på interessante forelesninger inne på skipet eller ute på dekk. Spennende og lærerikt! 

Vårt skip, MS Nordlys, er inspirert av det vakre naturfenomenet – både kunsten, dekoren og fargene om bord. Den delikate estetikken skaper en distinkt og unik atmosfære. I de komfortable stolene i en av skipets salonger kan gjester slappe av og kjenne på den behagelige stemningen om bord etter en aktiv dag med utflukter og aktiviteter.  Fra skipet arrangeres det også flere utflukter som man kan melde seg på ombord, hvor vi lærer enda mer om livet langs norskekysten. Reisen er lagt til april som er en flott tid på året å reise med Hurtigruten.

Alle som bestiller før 25. november, får en verdikupong pålydende kr 1.000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.

Bestill reise

Reiseperiode:

11 - 16 april 2022

Dager:

6

Reiseleder:

Per Stenberg

Mangeårig purser i SAS, men har de senere årene jobbet som teknisk reiseleder for Temareiser Fredrikstad.


Pris fra:
16 500,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 11. april
Måltider inkludert: L/M

Havneanløp: Vardø – Båtsfjord – Berlevåg
Vi blir hentet med buss i Østfoldbyene Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss, samt på Korsegården.  Flyavgang fra Gardermoen kl. 08.55, og til Kirkenes tar det ca. to timer. Vi blir hentet med buss på flyplassen i Kirkenes og transportert for om bord-stigning på hurtigruteskipet ”MS Nordlys”.
Vi legger fra kai fra Kirkenes kl. 12.30, ut Varangerfjorden og mot første anløp som er Vardø. Her besøker vi Vardøhus festning. Senere fortsetter turen til Båtsfjord og Berlevåg - kjent fra filmen «Heftig og begeistret». 
 

Dag 2 – tirsdag 12. april 
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Kjøllefjord – Honningsvåg – Havøysund – Hammerfest – Øksfjord – Skjervøy – Tromsø
I løpet av natten runder skipet Nordkyn, det nordligste punktet på det europeiske fastland. Tidlig om morgenen klapper skipet til kai i Honningsvåg. Den videre ferd sørover går forbi Lyngsalpene og ved midnatt er M/S Nordlys i Tromsø. Her blir det mulighet for utflukt til Ishavskatedralen og en midnattskonsert der (koster ca 720,- pp) - må bestilles ombord.
 

Dag 3 – onsdag 13. april
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Finnsnes – Harstad – Risøyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolvær – Stamsund
Den tredje dagen våkner vi i Harstad. Vesterålen ligger foran oss, og ved anløp Stokmarknes kan du besøke det populære Hurtigrutemuseet, et helt hurtigruteskip som ligger på land. Mot kvelden passeres Raftsundet ved Trollfjorden (som vi besøker om været og tiden tillater det) og vi inntar Svolvær i Lofoten. Det blir tid til en spasertur på land før skipet kaster loss igjen. Det blir stopp i Stamsund før vi skal over Vestfjorden. 

Dag 4 – torsdag 14. april (skjærtorsdag)
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Bodø – Ørnes – Nesna – Sandnessjøen – Brønnøysund – Rørvik
Helgeland er høydepunktet for mange, og langs kysten er det uttallige øyer, holmer og strender. Vi opplever Svartisen, De syv søstre, Torghatten og Alstadhaug, før skipet legger til kai i Rørvik om kvelden.

Dag 5 – fredag 15. april (langfredag)
Måltider inkludert: F/L/M

Havneanløp: Trondheim – Kristiansund – Molde
Natten til den femte dagen har vi seilt den lengste distansen som er mellom de to anløpsstedene. Etter frokost stevner skipet ut Trondheimsfjorden, forbi Munkholmen, og kursen settes sørover langs Hitra til Kristiansund, Molde og Ålesund.

Dag 6 – lørdag 16. april (Påskeaften)
Måltider inkludert: F/L

Havneanløp: Ålesund – Torvik – Måløy – Florø – Bergen
Etter morgenanløp i Florø denne siste dagen settes kursen mot Bergen. Smale passasjer, lange fjorder og kjente navn passeres, og på kaia i Bergen venter bussen som tar oss til flyplassen. Flyet lander på Gardermoen kl. 18.40, og transporten går videre til Follo og Østfold.

Med oss på reisen, helt fra Halden, har vi reiseleder Per Stenberg. Han sørger for at vi alle får en flott opplevelse underveis langs kysten. 

Hurtigruten arrangerer diverse utflukter i løpet av turen og vi vil gi informasjon om disse nærmere avreise. Disse utfluktene kjøpes og betales ombord.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 16 500,- som inkluderer: 
- Flyreise Oslo Gardermoen-Kirkenes/Bergen-Oslo Gardermoen med SAS 
- Flyskatt 
- Overnatting i innvendig uspesifisert dobbeltlugar (kat. Polar)
- All transport ifølge program (samt busstransport Østfold-Gardermoen t/r)
- Helpensjon om bord
- Reiseleder Per Stenberg

Tillegg pr. person:
Kat. Polar - utvendig dobbel (uspes.)                                 kr 1.700,-
Kat. Polar - utvendig enkellugar (uspes.)                        kr 5.750,-
Kat. Arctic superior – utvendig dobbel (uspes.)       kr 3.700,-
Kat. Arctic superior - utvendig enkellugar (uspes.)  kr 8.850,-

Alle lugarer har to senger på gulvplan.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 22.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling mellom 15. oktober og 27. februar beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved bestilling etter 27. februar beholder arrangøren 100% av reisens pris.

Alle som bestiller før 25. november, får en verdikupong pålydende kr 1.000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.


 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
11/4Per StenbergPåskecruise med Hurtigruten16 500,-Bestill

Bosted

Reisekalender

11/1En vandretur på vakre La GomeraFra 19 750,-
9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-