Skip to main content

Laos og Kambodsja med Øystein Kock Johansen (november 2023)

Foto: Tine Poppe

Hemmelighetsfulle Laos og fargerike Kambodsja - en reise i to av Sørøst-Asias juveler

 

Reiseperiode november 2023

 

Noen av oss bærer på en drøm om å oppleve Sørøst-Asia, ikke minst sagnomsuste Angkor Wat i Kambodsja og Laos’ mer ukjente perle, Luang Prabang. Denne spesialreisen i Temareiser Fredrikstads regi favner til fulle disse fantastiske reisemålene – og selvfølgelig innholdsmessig mye, mye mer. Kort sagt, den som blir med på denne eventyrlige turen, vil få med seg det beste av de virkelig store kulturminnene og severdighetene i regionen. I tillegg får vi oppleve livlig folkeliv, smake på det asiatiske kjøkken, og uforglemmelige landskapsbilder som fester seg på netthinne og i sinn.

 

Laos er, vil kanskje noen si, Sørøst-Asias «glemte» land, i hvert fall det minst kjente for tilreisende. Nettopp det gjør landet til en perle. I Laos fornemmer man fremdeles at tiden har stått litt stille. Det er et land med gamle buddhistiske templer, frodig troperegnskog og vakre fjellområder som er befolket av stammefolk som har levd isolert her gjennom århundrer. Å reise i Laos er så definitivt å reise tilbake i tid. Vi skal her, foruten selvfølgelig å få med oss hovedstaden Vientiane, først og fremst vie oss til romantiske Luang Prabang, som kjennetegnes av vakker, særpreget arkitektur og som ligger vakkert til ved bredden av Mekongelven. Byens franske fortid merker man på mange områder, ikke minst det kulinariske, som vi skal få med oss mange smakebiter på. Med sine mange historiske templer og bygninger gir Luang Prabang en opplevelsesrik og god base for utflukt i området, og for båttur på berømmelige og mektige Mekong. Vi skal bo midt byen, og får dermed ypperlig anledning til å oppleve det spennende og fargerike folkelivet på nært hold, som for eksempel munkenes vandring gjennom byen i grålysningen. 

Kambodsja på denne turen er først og fremst anleggene i Angkor. I flere dager har vi vår base i Siem Reap. Som om det skulle vært oppført av overjordiske vesener, stiger det mektige templets stenbygde lotustopper over det grønne jungeltaket. Det er nærmest som å skue en hildring. Og det er ikke bare selve Angkor Wat vi skal besøke, men en rekke andre svært spektakulære khmeranlegg som vi også skal favne og gjøre oss godt kjent med. Kambodsja er naturligvis mye mer enn bare Angkor-anleggene. På denne turen skal vi også få med oss Tonle Sap-sjøen og den særpregede landsbyen Phnom Krom – og selvfølgelig en båttur på innsjøen, og i byen Siem Reap er det fine markeder å vandre omkring i. 

Faglig reiseleder på turen er professor, dr. philos. Øystein Kock Johansen, som har jobbet som arkeolog og religionshistoriker i begge landene. Det gir selvfølgelig reisen en egen dimensjon for deltagerne på turen. Som alltid er han i følge med sin trofaste tekniske reiseleder, Ragnhild Eikli – et uadskillelig par med over 15 års samarbeid i Temareiser Fredrikstad.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-