Skip to main content

Førjulstid i Roma med Vetle Lid Larssen


Førjulstid i Roma med Vetle Lid Larssen

Reiseperiode: 29. november - 3. desember 2021

Få storbyer er så sjarmerende som Roma. Å slentre rundt i Romas hyggelige gater er som å åpne en levende historiebok fylt med spennende fortellinger. For Vetle Lid Larssen, som har bodd flere år i Italia og Roma, er november favorittmåneden i denne byen. På denne gruppereisen vil du oppleve at byens unike historie danner en fascinerende ramme om dagens livlige hverdagsliv. På denne tiden av året er turistene få, markeder og butikker bugner, restaurantene er fulle av sesongens råvarer og vinbarene skjenker i rause glass.

Noen av høydepunktene på turen til Roma:
 • Byvandringer med Vetle Lid Larssen
 • Peterskirken
 • Kapitol og Forum Romanum
 • Det historiske Roma hvor vi også bor
 • Middager på tradisjonsrike restauranter
 • Vetle Lid Larssens fargerike kåserier 
   

Det er ikke uten grunn at mange forelsker seg i Roma ved første øyekast. Byens historie, monumenter og attraksjoner gjør byen og stemningen helt unik. Gå en tur i de mange gatene og la deg forføre av atmosfæren. 

Vi bor sentralt, spiser førsteklasses og får et unikt innblikk i hva Roma har å tilby: Gjennom stemningsmettede dager vandrer vi gjennom antikken og kristendommens storslagne historie, opplever alt fra de største, verdensberømte monumenter, til de kuriøse, overraskende detaljer. Vi ser genial malerkunst, smaker klodens beste carbonara - som ifølge Vetle Lid Larssen er verd hele turen alene - og drukner våre sorger og gleder i sødmefylt syrah.
Hver dag har én sentral vandring, ledsaget av Vetle Lid Larssen kunnskapsrike og vittige foredrag. Alt er med: Pantheon og Colosseum, Peterskirken og Forum Romanum. Turen er en odysée gjennom 2500 års historie, et crashkurs i den vestlige sivilisasjon. 
Hvorfor førte alle veier til Roma? 
Etter denne turen, som ikke krever annet enn gode sko og godt humør, vet du svaret.

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Program

Dag 1 - mandag 29. november

Måltider inkludert: L / M
Avreise med SAS fra Oslo Gardermoen kl 07.00 til København. Flybytte og videre kl 10.00 til Roma, hvor vi ankommer kl. 12.30.
Felles busstransport til vårt bosted Hotel Colonna Palace 4*, som ligger midt i det historiske sentrum. Etter felles lunsj, blir det litt tid til å slappe av eller gjøre seg kjent i området.
Om kvelden rusler vi sammen til velkomstmiddag, men stanser for en aperitiff på Piazza della Rotonda foran imponerende Pantheon bygget i 125 e. Kr.

Dag 2 - tirsdag 30. november

Måltider inkludert: F / M
Etter frokost blir det byvandring hvor vi ser Caravaggio i San Luigi dei Francesi. Vi forflytter oss til Piazza Navona med den berømte fontenen av Bernini og kirken S. Agnese av Borromini. Deretter spaserer vi til Peterskirken. Vi krysser Ponte S. Angelo med espaliéren av marmorengler og stopper foran paveborgen Castel S. Angelo, Hadrians gravmæle. Vi samles om kvelden for sammen å gå til middag. 

Dag 3 - onsdag 1. desember

Måltider inkludert: F
I dag får vi høre om drapet på Julius Cæsar. Vi går sammen til Capitol og skuer ut over antikkens bysentrum, Forum Romanum.
Forum Romanum var sentrum for det politiske, kommersielle og juridiske livet i det gamle Roma. I enden av ruinområdet ligger byens største amfiteater Colosseum hvor keiseren og velstående borgere arrangerte gratis gladiatorkamper og kamper mellom ville dyr for vanlige folk. Ettermiddag og kveld fri, men det vil bli gitt tilbud om felles bespisning.
 

Dag 4 - torsdag 2. desember

Måltider inkludert: F / M
På programmet står basilikaens mørke hemmelighet. Fra hotellet spaserer vi til over Tiberen til bydelen Trastevere. Her besøker vi et par av de fineste kirkene. Om tiden strekker til, stikker vi innom en vinkjeller.
Med Vetle Lid Larssen i spissen vandrer vi gjennom historiske gater og torg, og gjør et stopp ved Fontana di Trevi.
Det blir avslutningsmiddag på en hyggelig restaurant som sies å servere byen beste spaghetti carbonara.

Dag 5 - fredag 3. desember

Måltider inkludert: F
Formiddagen til fri disposisjon før vi tar buss ut til flyplassen for avreise med fly tilbake til Oslo Gardermoen. Avgang med SAS kl. 11.45 til København. Flybytte og videre kl. 15.30 til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 16.45.

Praktiske opplysninger

 

Pris pr person kr. 15.150,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-Roma t/r
 • Flyskatter
 • All fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og byvandringer ifølge program
 • Måltider ifølge program (F= frokost/L=lunsj/M=middag)
 • Norske reiseledere (Vetle Lid Larssen + teknisk reiseleder)

 

Minimum antall deltakere er 20. maksimum 25.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom, kr. 1.800,- pr. person
 

Hotel Colonna Palace 4* - beliggende rett ved det italienske parlamentet i det historiske Roma


Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Bosted

Reisekalender

11/1En vandretur på vakre La GomeraFra 19 750,-
9/3EgyptFra 37 750,-
20/3Sigrid Undsets RomaFra 18 275,-
30/3CremonaFra 19 850,-
8/4Jordan - sivilisasjonens vuggeFra 32 750,-