Skip to main content

Fargerike Gotland med Grete Gulliksen Moe


Kunst og håndverk på Gotland

Reiseperiode: 8. - 12. juni 2023

Grete Gulliksen Moe inviterer på reise til sjarmerende Gotland. Vi bor i Visby og her skal vi blant annet treffe kles- og tekstildesignere, og vi kommer inn i verkstedene for å se hvordan de arbeider. Her er mange spennende butikker, Linarve med masse vakre klær i lin, bomull og ull og GAD, Gute Art & Design, som lager unike møbler av tre, stein og skinn.  Vi skal også være med på en byvandring i Visby i tillegg til å få en omvisning på Länsmuseet.
 

Noen av høydepunktene på kunst- og håndverksturen til Gotland:
 • Middelalderbyen Visby
 • Visbys gallerier og butikker
 • Gotlands Konst & Form
 • Vi møter tekstilkunstnere, keramikere og skulptører
 • Besøk på Fårö, Bergmanns øy

 

Et annet høydepunkt blir besøk ut til Fårö - kjent fra mange av Ingemar Bergmanns spesielle filmer. Som om ikke det var nok, har også Gotland et meget rikt dyre- og fugleliv, og en fantastisk flora som vi får oppleve noe av på turen vår.

Grete er vår reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

8 - 12 juni 2023

Dager:

5

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
14 200,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 8. juni
Måltider inkludert: L / M

Vi flyr fra Gardermoen kl. 08.40 til Visby på Gotland med mellomlanding i Stockholm. Ankomst Visby kl.12.30, og så kjører vi med buss direkte til lunsj på Krusmyntagården. Deretter besøker vi tekstildesigneren Barbro Sandell. Barbro designer vakre tekstiler og dertil hørende papirvarer som servietter, kort, bøker og brevpapir inspirert av gotlandsk 1700-talls mønster. Vi besøker hennes fine butikk og får en innføring i hennes spennende arbeid. Felles middag på hotellet om kvelden. Vi bor på Scandic Hotel Visby under oppholdet på Gotland.

Dag 2 – fredag 9. juni
Måltider inkludert: F / M

Etter en god natts søvn, spiser vi frokost og spaserer inn til Visby sentrum hvor vi skal være med på en guidet rundtur som avsluttes med et besøk på Länsmuseet. Hansabyen Visby har en spennende historie som vi skal bli bedre kjent med. Vi skal også besøke en fantastisk vakker botanisk hage som er på sitt vakreste i juni måned. Etter lunsj tar reiseleder Grete gruppen med til en rekke flotte gallerier og kunsthåndverksbutikker. Vi besøker Linarve hos May– som selger klær i lin, bomull og ull, og Gotlandsk Konst & Form som er en frodig gruppe av kunsthåndverkere og formgivere. De sier selv: “I butikken vår finns något for alla, - en vacker skål, ett häftigt smycke, en älsklingsklänning, en tröja i gotlänsk ull eller ett hjärta av lammskinn. Den som en gång hittat hit, kommer ofta tilbaka!”. Felles middag på Restaurant Bolaget om kvelden. 

Dag 3 – lørdag 10. juni - Søndre del av Gotland
Måltider inkludert: F/L

På lørdag morgen reiser vi ut til den søndre delen av Gotland. Vi kjører langs kysten og stopper ved vakre Gnisvärd, som er en liten samling av små vakre trehus der fiskerne på Gotland bodde og bor på sommeren. Vi besøker keramiker Thord Karlsson. Thord er en mester til å lage vakre og praktiske bruksting i leire fra Gotland. Thord bor “vegg i vegg” med Lye kirke som det også blir anledning til å se. Så kjører vi helt ut til sørspissen av øya, til Hoburgen der vi kan vandre litt rundt før vi reiser til Burgsvik og spiser lunsj på Körsbärsgården. Deretter får vi en omvisning på Körsbärsgården før vi reiser videre til Kälders Skinnbod. Tilbake i Visby ca kl. 17.00.

Dag 4 – søndag 11. juni - Nordre del av Gotland
Måltider inkludert: F/L/M

Søndag starter vi dagen hos skulptør og formgiver Stina Lindholm som viser oss sine spennende produkter laget i betong, både til privat og offentlig bruk, inspirert av naturlige materialer. Hun forteller oss om sitt liv som kunsthåndverker på Gotland.

Deretter tar vi fergen over til Fårö som blant annet er kjent fra mange av Ingmar Bergmans filmer. Her tar vi en rundtur med bussen vår og får oppleve et unikt landskap med de karakteristiske raukene. Vi besøker Fårø kirke, der Ingmar Bergman og hans kone Ingrid er begravet. Det blir felles lunsj på Fårø. Hvis været tillater det blir det anledning til å bade enten i sjøen eller i bassenget her ute. Så kjører vi videre til keramikeren Dan Leonette. Han arbeider særlig med rakubrenning og andre lavbrenningsteknikker. Vi får se Dan i det øyeblikket han “graver frem fra glørne”, noen av sine fantastiske krukker. Det blir anledning til å kjøpe keramikk og akvareller. Felles avskjedsmiddag på hotellet om kvelden.

Dag 5 – mandag 12. juni - Hjemreise
Måltider inkludert: F

Vi får et par timer til egen disposisjon. Det er flott å kunne ha litt tid i Visby, bare vandre rundt bymuren, se havnen og kanskje besøke noen av butikkene og galleriene som vi ikke fikk med oss på fredagen. Avreise med flyet kl. 12.55 tilbake til Stockholm og derfra til Oslo hvor vi lander kl. 15.25.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person 14.200,- som inkluderer:

 • Flyreise Oslo – Stockholm – Visby t/r med SAS
 • Flyskatt    
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost 
 • All fellestransport under oppholdet ifølge program
 • Byvandring med guide ifølge program
 • Inngangsbillett til Länsmuseet
 • 3 x lunsj og 3 x middag 
 • Norsk reiseleder (Grete Gulliksen Moe)


Tillegg for enkeltrom kr 2.350,-

Hotell:
Scandic Visby

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring ved kursendring i valuta samt endring i program. 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
8/6Grete Gulliksen MoeGotlandMer enn 814 200,-Bestill

Bosted

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-