Skip to main content

Engelske herregårder, kunstnerhjem og historiske byer (12. - 18. juni 2024)


Reiseperiode:  12. - 18. juni 2024

På denne reisen får du oppleve noe av det ypperste England har å by på av sjarmerende kunstnerhjem, spektakulære slott, herregårder og historiske byer, alt omgitt av det frodige og vennlige engelske landskapet som så mange av oss har lagt sin elsk på. Vi skal se mye vakkert på denne reisen, og gjennom det vi ser, skal vi bli vi kjent med fargerike og fascinerende personligheter som har bodd i disse storslåtte husene, og vi får høre om familier som har vært med på å forme engelsk historie og kultur gjennom mange hundre år. 

 

Høydepunkter

  • Winston Churchills fødested Blenheim Palace
  • Chatsworth House – et av Englands største og mest berømte slott
  • Waddesdon Manor
  • Kelmscott Manor
  • Burghley House
  • Vandringer i Shakespeares fotspor
  • Barndomshjemmet til D. H. Lawrence
  • Ragnhild Eiklis inspirerende kåserier


Vi skal besøke Waddesdon Manor, som egentlig er et fransk château som ble bygd og fremdeles drives av medlemmer av den kjente Rotschild-slekten, og som er særlig kjent for sin sirlige hage. På Kelmscott Manor kommer vi hjem til designeren, kunstneren, aktivisten og filosofen William Morris, som på slutten av 1800-tallet var forbundet med den nyskapende Arts and Crafts-bevegelsen og formga tekstiler og tapeter som fortsatt er populære i dag. 

Fra dette særpregede kunstnerhjemmet beveger vi oss til Blenheim Palace, Winston Churchills fødested og det spektakulære godset til hertugene av Marlborough. I idylliske Stratford-upon-Avon vandrer vi i fotsporene til Shakespeare, og i universitetsbyen Oxford, der vi skal bo de tre første nettene, blir det et møte mellom gammel historie og et ungt og levende studentmiljø. 

Turen går videre nordover til Burghley House, slottet til dronning Elizabeth 1.s mektige førsteminister William Cecil, som imponerer ikke bare med sin storslåtte arkitektur og overveldende interiører, men også med en skulpturpark med samtidskunst. 

Vi forflytter oss videre nordover til Nottingham, som blir vår base de neste tre nettene. I den tidligere kullgruvebyen Eastwood skal vi besøke barndomshjemmet til D. H. Lawrence, som mange sikkert kjenner som forfatteren av Lady Chatterleys elsker og andre romaner fra begynnelsen av det 20. århundre. Vi forflytter oss inn i Derbyshire, og her skal vi bli kjent med en av Englands mest innflytelsesrike slekter gjennom mange hundre år, familien Cavendish, kanskje bedre kjent som hertugene av Devonshire. En av den engelske renessansens rikeste og mektigste kvinner, Bess of Hardwick, giftet seg inn i denne slekten på 1500-tallet og ble kjent som en stor slottsbygger. Hun bygde herregården Hardwick Hall, som med sine enorme vinduer og høye tak fremstår som mye lysere og luftigere enn det som var vanlig på denne tiden. Hun påbegynte også Chatsworth House, som i dag er et av Englands største og mest berømte slott. Chatsworth er et hus som fortsatt er bebodd av Cavendish-familien, og noe av det mest spennende her er hvordan det nåværende hertug-parets lidenskapelige interesse for moderne kunst bidrar til å gjøre interiørene så levende. Den vakre hagen, anlagt av den berømte landskapsarkitekten Capability Brown på 1700-tallet, er en nytelse å vandre omkring i. 

Vi har bare to bosteder på denne turen, begge hoteller med sentral beliggenhet i henholdsvis Oxford og Nottingham. 

Vår veiviser er Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.  

Program og pris under utarbeidelse 

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-