Skip to main content

Blomsterparken Flor og Fjære


Båttur Lysefjorden - Norsk Oljemuseum – Byguiding Stavanger


Reiseperiode 24. - 28. juli 2023

Blomsterparken Flor og Fjære byr på en fargerik oase med over 50 000 blomster som plantes hvert år. Vi får servert nydelig lunsj i jungelrestauranten blant palmer og fossefall, og en hyggelig guide møter oss ved ankomst etter en 20 minutters båttur fra Stavanger sentrum. Vi vandrer blant fargerike blomster, romantiske stier, rustikt interiør, og vi vil ha fornemmelsen av at vi er på de sydlige breddegrader.

Høydepunkter:

 • Båttur på Lysefjorden
 • Blomsterparken Flor & Fjære
 • Norsk Oljemuseum
 • Guidet tur i Stavanger
   

Bussturen starter på Dokka, før neste stopp er Oslo, med felles avreise derfra. Det blir en overnattingsstopp på Hovden første natt og på hjemturen tar vi en overnatting i sørlandsbyen over alle sørlandsbyer, Kristiansand.

Det blir også besøk til Norsk Oljemuseum, og en hyggelig båttur på Lysefjorden, i tillegg til at vi selvsagt legger opp til egentid i de hyggelige byene vi skal bo i.

   

  Bestill reise

  Reiseperiode:

  24 - 28 juli 2023

  Dager:

  5

  Reiseleder:

  Nina Harreschou

  Har jobbet i reisebransjen i mange, mange år og har spesielt historie og kultur som sine største interesser. Hun har reist over hele verden og jobber som teknisk reiseleder for Temareiser Fredrikstad.


  Pris fra:
  11 750,-

  Søk reise

  Program

  Dag 1 - mandag 24. juli: Hovden

  Måltider inkludert: L/M
  Bussen starter på Dokka, og kjører direkte til Oslo Bussterminal der vi har felles avreise kl.10.30. Vi setter kursen mot Kongsberg – Notodden – Seljord og gjør nødvendige stopp for beinstrekk og en felles lunsj underveis. Turen går videre mot Haukeligrend – Hovden og til Hovdestøylen Hotell der vi avslutter dagen med middag og overnatting. 

  Dag 2 - tirsdag 25. juli: Hovden – Stavanger

  Måltider inkludert: F/M
  Etter en tidlig frokost kjører vi til Lysebotn der vi tar fergen resten av strekningen inn til Stavanger. Kjøreturen ned til Lysebotn er en opplevelse i seg selv. Vi skal manøvrere oss ned Lysevegen som har 27 skarpe hårnålsvinger fra topp til bunn. Vel nede tar båten oss ut på Lysefjorden der vi kan løfte blikket og få et glimt av både Prekestolen og Kjerag. Det er vakker natur og spennende fjellformasjoner, og vi får se den fantastiske geologien og naturen skapt av isbreene.
  Etter innsjekk på hotellet vårt i Stavanger har vi egentid til å utforske den hyggelige oljebyen før felles middag på hotellet på kvelden.

  Dag 3 - onsdag 26. juli: Flor og Fjære

  Måltider inkludert: F/L
  Vi spiser en god frokost på hotellet og har litt tid på egenhånd, før vi går sammen ned til Bekhuskaien. Derfra går fergen som i løpet av 20 minutter tar oss ut til øya hvor Flor og Fjære ligger. Ved ankomst blir vi ønsket velkommen med en interessant omvisning i hagen. Omvisningen avsluttes ved den nye restauranten der vi nyter dagens lunsj. Det blir også tid til en ekstra rundtur i parken på egenhånd før fergen går tilbake til Stavanger på ettermiddagen. Vel tilbake i byen møter vi en lokal guide som tar oss med på en 1 ½ times sightseeing i Stavanger og omegn med buss, slik at vi får sett litt mer av byen. Kvelden har vi på egenhånd, og vi spiser middag i egen regi.

  Dag 4 - torsdag 27. juli: Stavanger – Kristiansand

  Måltider inkludert: F/M
  I dag skal vi besøke Norsk Oljemuseum. Museet byr på kunnskap og opplevelser om hvordan oljevirksomhetene er blitt landets viktigste industri. Her får vi en interessant omvisning og kan selv gå rundt å se på utstillingene som forteller om det norske oljeeventyret.
  Etter besøket her, forlater vi Stavanger og kjører mot Sandnes og videre den idylliske Nordsjøveien langs kysten, via Brusand, Hellvik, Jøssingfjord og Åna-Sira og vi tar en pause i en av Sørlandets perler, Flekkefjord. Turen fortsetter forbi Lyngdal til Vigeland, Søgne og til Kristiansand. Innsjekk på Scandic Hotel Kristiansand og felles middag på kvelden.

  Dag 5 - fredag 28. juli: Kristiansand – Hjem

  Måltider inkludert: F
  Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og tar fatt på siste etappen hjem. Det blir et lite stopp for en benstrekk på veien og vi regner med å være hjemme ut på ettermiddagen. 

  Praktiske opplysninger

  Pris pr. person kr 11 750,- som inkluderer:

  • Busstransport i moderne turbuss
  • 1 overnatting i dobbeltrom på Hovdestøylen Hotell
  • 2 overnattinger i dobbeltrom på Clarion Hotel Stavanger
  • 1 overnatting i dobbeltrom på Thon Hotel Parken Kristiansand
  • 4 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager
  • Båt Lysebotn - Stavanger
  • Flor og Fjære med båt t/r, omvisning og lunsj
  • Sightseeing med guide i Stavanger
  • Inngang og omvisning på Norsk Oljemuseum
  • Teknisk reiseleder med på hele turen


  Tillegg enkeltrom kr 1700,-

  Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.  

  Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  

  Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

  Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

  Kart

  Avganger & priser

  AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
  24/7Nina HarreschouBlomsterparken Flor og Fjære611 750,-Bestill

  Bosted

  Hovdestøylen Hotel

  Hovdestøylen Hotel

  Hovdestøylen Hotell – Hovden i Setesdal (hovdestoylen.com)
  Clarion Hotel Stavanger

  Clarion Hotel Stavanger

  Clarion Hotel Stavanger
  Thon Partner Hotel Parken, Kristiansand

  Thon Partner Hotel Parken, Kristiansand

  Thon Partner Hotel Parken | Thon Hotels

  Reisekalender

  3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-