Skip to main content

Zimbabwe, Zambia og Botswana - en eventyrlig reise med Einar Lunde


Zimbabwe, Zambia og Botswana

Reiseperiode 11. - 22. mars 2023

Velkommen til en safaritur i særklasse. Med noe av det beste Afrika har å by på av ville dyr, natur, kultur, hoteller og mat, for ikke å snakke om spennende historie: kolonihistorie, jernbane «fra Cape Town til Kairo-historie», krigshistorie, og frigjøringshistorie.

Høydepunkter 

 • Chobe nasjonalpark i Botswana – parken med flest ville dyr i Afrika
 • Chobe Safari Lodge på bredden av Chobe-elven 
 • Karibasjøen – Afrikas bortgjemte juvel
 • Cruise på det utrolige innlandshavet, Karibasjøen med innlagt fiske 
 • Lodge i særklasse med fantastisk utsikt, Bumi Hills Safari Lodge
 • Bumi Hills` hjelpsomme, kunnskapsrike og dyktige guider
 • All inclusive på Bumi Hills – mat og all drikke
 • Victoria Falls – et eldorado av natur, dyreliv og historie
 • Victoria Falls Hotel med sin unike historie og eleganse
 • David Livingstone-museet i Zambia
 • Hele turen byr på  utrolig dyreliv og natur
 • Einar Lundes interessante foredrag, kåserier og selvopplevde hendelser

 

Les hva Einar Lunde forteller om selvopplevde hendelser: 
Selv har jeg som NRKs Afrika-korrespondent og senere fått reise over 110 ganger til Afrika, og ikke minst i de tre landene Zimbabwe, Botswana og Zambia. Det blir det mange opplevelser og spennende historier av. 

Husker du Ian Smith – verdens mest forhatte person på den tiden. Valgt til statsminister av 260.000 hvite i det gamle Rhodesia. Som ikke ville dele makt med de 8 millioner svarte i landet. Det resulterte i 15 år med brutal krig.

Jeg fikk i oppdrag å dekke krigen, men fikk skriftlig beskjed om at jeg var uønsket. Intet visum. Likevel klarte jeg å ta meg inn i Rhodesia og ble tatt imot med rød løper og svart limousin. Jeg skal si det ble månelyst da de oppdaget hvem jeg var. Og farlig ble det også. 

Husker du Robert Mugabe? Hovedmotstander til Ian Smith i krigen. Mugabe vant krigen og ble det nye Zimbabwes ubestridte leder. Han var en helt i store deler av verden. Men skinnet bedro. I Mugabe skjulte det seg en brutal diktator som til slutt kjørte det rike landet rett i grøfta. Jeg har møtt begge disse to beryktede lederne og mange andre viktige aktører i Zimbabwe, Zambia og Botswana på nært hold. De spennende historiene skal du få høre underveis.
Men først og fremst ønsker jeg deg velkommen til en SAFARI – en rundreise av de sjeldne til TRE land i det sørlige Afrika.

Hvilke opplevelser kan vi vente oss?
Chobe Nasjonalpark i Botswana – med den største konsentrasjonen av ville dyr i hele Afrika. Rundt 120.000 elefanter og nesten like mange bøfler – og ikke så rent få løver. I tillegg et mylder av flodhester, krokodiller, antiloper og leoparder, geparder og ville hunder.

Og hvor skal vi bo? Naturligvis på bredden av Chobe-elven – på Chobe Safari Lodge..

Og så selveste Lake Kariba – Afrikas største kunstige innsjø, som et hav på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Og der det er vann, er det også masser av dyr, ville dyr, eksotiske dyr. 
Her venter en fortryllende og fargerik velkomst på det eksklusive Bumi Hills Safari Lodge med en fantastisk utsikt over Karibasjøen og over til Zambia. 

Hit kommer vi bare i eget chartret småfly og lander bokstavelig talt midt i dyrenes rike. Ofte må flykapteinen jage vekk flokker av elefanter, sebraer og sågar løver på flystripa, før landing. Det har jeg vært med på flere ganger i Afrika og det er like spennende hver gang.

Bumi Hills bugner av fortryllende luksus – flotte rom, utrolig god mat og supre spa-tilbud og masser av muligheter for eksotiske safari-opplevelser i bushen eller fisking på innsjøen. Fra bassenget og terrassen har vi orkesterplass til elefantene ved bredden av Karibasjøen. I dette paradiset skal vi være i hele fire dager og vi skal utforske det og nyte det!

Og så må jeg ikke glemme selveste Victoria Falls. Både byen og den berømte fossen på Zambezi-elven som ingen andre enn David Livingstone ga navnet til. Vi skal naturligvis bo på selve juvelen – det gamle koloni-stil hotellet Victoria Falls Hotel. Fra terrassen ser vi rett mot elven, fossen og jernbanebroen over til Zambia.

Her bare myldrer det av historie, natur og matopplevelser samt cruise på Zambezi-elven.

Med meg på turen har jeg verdens hyggeligste, dyktigste og mest kunnskapsrike tekniske reiseleder, Lars Kofoed. Han alene er verdt hele turen. Vi sees!

Beste hilsen Einar                                           
 

 

Dette sier gjestene våre om Einar Lunde: 

"Einar Lunde er særdeles bra. Helt fantastisk!" 

"Fantastisk historieforteller, varmt medmenneske. Flink regissør. Kan Afrika. Særdeles bra!" 

"En varm og kunnskapsrik person med evne til formidling som gjør turen til noe mer enn en tur. Det har satt i gang en mengde refleksjoner i mitt sinn som jeg alltid vil ha glede av." 

 

Bestill reise

Reiseperiode:

11 - 22 mars 2023

Dager:

12

Reiseleder:

Einar Lunde

Utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK i tilsammen over 40 år. Har vært tett på en rekke afrikanske ledere og var den første norske journalisten som intervjuet Nelson Mandela. Tidsvitne til kampen mot apartheidregimet i Sør-Afrika.

Om Einar Lunde sier kundene våre:

"Einar er særdeles bra. Kan ikkje bli bedre"

"Et unikum av ei historiebok"

"Fantastisk historieforteller, varmt medmenneske. Flink regissør. Kan afrika. Særdeles bra!"

"Einar Lunde er et funn til å være reiseleder. Meget interessante foredrag. Jeg har lært mye"

"Med Einar Lunde som kjentmann fikk turen en ekstra dimensjon. Hans engasjement og fortellerevne er uovertruffen!"


Pris fra:
48 595,-

Søk reise

Program

Dag 1 – lørdag 11. mars: avreise

Måltider inkludert: Flymat
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 18.45 med Ethiopian Airlines til Addis Abeba. Flybytte og videre til Victoria Falls i Zimbabwe.

Dag 2 – søndag 12. mars: Botswana med cruise på Chobe-elven

 Måltider inkludert: Flymat / L / M
Ankomst Addis Abeba kl. 06.30, flybytte og videre kl. 08.30 til Victoria Falls i Zimbabwe hvor vi ankommer kl. 12.10. Her blir vi hentet av buss som kjører til grensen mot Botswana og vårt hotell Chobe Safari Lodge. Etter lunsj skal vi på båttur på Chobe-elven som er en del av en av de fineste nasjonalparkene i Afrika; Chobe nasjonalpark. Dette er også parken med flest ville dyr på dette kontinentet, og sannsynligheten for å se elefanter, flodhester, bøfler og giraffer er absolutt til stede. Her er også et yrende fugleliv. Livingstone etablerte en misjonsstasjon som var utgangspunkt for hans reise ned elven mot Victoria Falls lenger oppe i Chobe. Vi er tilbake på lodgen tidlig kveld. Middagen inntas på hotellet.

Dag 3 – mandag 13. mars: Chobe nasjonalpark

Måltider inkludert: F / L / M
I dag må vi tidlig opp for å bli med på morgensafari i firehjulsdrevne biler. Trolig får vi oppleve andre dyr enn vi så i nasjonalparken dagen før. Etter soloppgang kjører vi tilbake til lodgen for å spise frokost. Deretter har vi fri frem til lunsj. Soldekket på Chobe Safari Lodge kan anbefales. Det blir lunsjcruise på elven og middag på hotellet.

Dag 4 – tirsdag 14. mars: Bumi Hills og besøk i Tonga-landsby

Måltider inkludert: F / L / M 
Tidlig frokost før vi busser til flyplassen ved Victoria Falls. Etter en drøy time med chartret fly, lander vi tett ved Kariba-dammen på Bumi Hills` egen private flystripe. Vi blir hentet og kjørt i åpne safari-biler noen få minutter opp til lodgen og dens storslagne utsikt over Afrikas bortgjemte juvel – Karibasjøen. 

Bumi Hills Lodge ble totalrenovert i 2017, og er en av Zimbabwes perler. Her skal vi bo i fire netter, og vi disponerer hele hotellet som kun har 12 rom. Bumi Hills har alt av fasiliteter inkludert et fantastisk svømmebasseng, spa og toppmoderne rom for gjestene med utsikt milevis over sjøen og Zambia. Hotellet er «all inclusive» så all mat og drikke er inkludert. Stedet er med sin fantastiske beliggenhet over Karibadammen, ypperlig enten man kun vil slappe av eller ønsker afrikanske opplevelser. Området har mye å by på for kultur- og naturelskere med fantastisk fugle- og dyreliv, og en blomstrende og variert vegetasjon.
Vi besøker en Tonga-landsby og får høre deres sterke historie før vi inntar middagen på hotellet.

Dag 5 – onsdag 15. mars: historien om Karibadammen

Måltider inkludert: F / L / M
Karibademningen ble bygget etter initiativ fra føderasjonen som eksisterte på 1950-tallet mellom britisk styrte Nord- og Sør-Rhodesia (nå Zambia og Zimbabwe) og Nyasaland (Malawi). Å demme opp Zambezi var på mange måter et håpefullt sprang inn i fremtiden. Store områder med skog og kratt ville bli oversvømt, tusenvis av ville dyr ville miste habitatene sine og de lokale landsbyene måtte flyttes. Analyse av de økonomiske fordelene overbeviste myndighetene om at fordelen for folket ville oppveie tapet av dyreliv og forstyrrelse av folks liv. Om det var riktig, får vi høre mer om. Dammen stod ferdig i 1959.

Dag 6 – torsdag 16. mars: Bumi Hills med fisketur, safari og dyreopplevelser

Måltider inkludert: F / L / M 
Dagen byr på opplevelser for oss alle med båttur, safari og dyreopplevelser på programmet, og selvsagt kan man om ønskelig benytte det deilige svømmebassenget. 

Dag 7 – fredag 17. mars: Bumi Hills med alle sine tilbud

Måltider inkludert: F / L / M 
Vi har igjen hele dagen på Bumi Hills hvor alle fasilitetene tilgjengelige. Vi velger selv om vi vil nyte stedet eller bli med på safari enten i bil eller til fots, eller båttur med muligheter til å fange eksotiske fisker.

Dag 8 – lørdag 18. mars: cruise på Zambesi-elven

Måltider inkludert: F / L / M 
Vi spiser frokost før småflyene igjen henter oss og flyr en drøy time tilbake til Victoria Falls. Her sjekker vi inn på det 5-stjerners Victoria Falls Hotel hvor vi skal bo i tre netter. Hotellet ble bygget av britene i 1904, og var opprinnelig tenkt som innkvartering for arbeidere på «Cape-to-Cairo-jernbanen». Beliggenheten er uslåelig med utsikt mot broen over elven Zambezi som skiller Zimbabwe og Zambia, og som er noen få minutters gange unna. 

Broen over Zambezi ble på 1970-tallet brukt som møtepunkt for forhandlinger mellom det gamle Rhodesias Ian Smith og det nye Zimbabwes frigjøringsledere. Cecil Rhodes hadde gitt sin venn og kollega Sir Charles Metcalfe i oppgave å føre tilsyn med utviklingen av jernbanesystemet, og Metcalfe tok hensyn til Rhodes drømmer om jernbanelinjen som strekker seg fra Kapp til Kairo, og startet derfor planene for den første broen over den mektige Zambezi. Cecil Rhodes insisterte på at broen skulle bygges på et sted der spruten fra fossen ville falle på de passerende togene, og det er grunnen til at stedet ble valgt svært nær fossen.

Etter lunsj ved poolen og litt tid på egen hånd, møtes vi for et kveldscruise på elven. Vi skal nyte en deilig middag med god drikke, og kanskje får vi oppleve flodhester, krokodiller og elefanter. Ved solnedgang seiler vi tilbake til hotellet.

Dag 9 – søndag 19. mars: Victoria Falls

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost rusler vi sammen til Victoria Falls for å beskue et av verdens naturundere. Fossen ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe, og heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket, noe som betyr «røyken som tordner». Den er 108 meter på det høyeste, og er på sitt største i mars/april. Regn med en ufrivillig dusj som bare oppleves som deilig i varmen! Vi skal se Livingstonestatuen og vandre gjennom den tropiske regnskogen. David Livingstone var den første europeer som oppdaget fossen i 1855, og han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

Etter felles lunsj er ettermiddagen til fri disposisjon. Vi kan anbefale en bytur eller hva med «High tea» på hotellets terrasse? Strikkhopp over Victoriafallene er også et alternativ for de mest vågale. Middagen nyter vi sammen.

Dag 10 – mandag 20. mars: i Livingstones fotspor

Måltider inkludert: F / L / M 
I dag busser vi over elven Zambezi i en liten halvtime til byen Livingstone som er oppkalt etter oppdageren, geografen og misjonæren David Livingstone. Vi besøker «The Livingstone Museum» hvor oppdagerens klær, personlige eiendeler og hans håndskrevne brev finnes. Vi får også muligheten til å handle afrikansk kunsthåndverk. Lunsjen spiser vi i Livingstone.

Middagen inntas på hotellet vårt – i det eksklusive Livingstone Room. 

Dag 11 – tirsdag 21. mars: hjemreise

Måltider inkludert: F / Flymat
Vi spiser en god frokost før vi busser Victoria Falls flyplass, hvor vi har avreise med Ethiopian Airlines kl. 13.10. Ankomst Addis Abeba kl. 20.45, flybytte og videre kl. 23.40. 

Dag 12 – onsdag 22. mars: ankomst Oslo Gardermoen

Måltider inkludert: Flymat
Vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 07.45.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 48.595,- som inkluderer:   

 • Flyreise Oslo-Addis Ababa-Victoria Falls tur/retur med Ethiopian Airlines 
 • Flyskatt  
 • Charterfly Victoria Falls - Bumi Hills tur/retur (Ca. en time og 20 minutter hver vei).  
 • Overnatting i dobbeltrom på eksklusive hoteller 
 • Helpensjon (F=frokost, L= lunsj, M=middag) 
 • På Bumi Hills er all drikke inkludert i prisen, dvs. åpen bar. 
 • All transport under oppholdet ifølge program. (Dvs. busser og all bruk av 4x4 på safari i Chobe og Bumi) 
 • Alt av båter med mannskap til bruk på Bumi Hills og på Chobe-elven 
 • Alt av drikke til middagen på Zambezi-elven 
 • Alle lokale guider og kjentmenn 
 • Alle utflukter ifølge program 
 • Visum til Zimbabwe og Zambia for norske statsborgere  
 • Faglig reiseleder Einar Lunde 
 • Teknisk reiseleder Lars Kofoed 
 • Lokal kjentmann/kvinne og tilrettelegger som er med på hele turen 

 

Tillegg for enkeltrom på Chobe Safari Lodge og Victoria Falls Hotel, del i dobbeltrom på Bumi Hills kr 5 800,- 

Det er ikke mulig å få rom alene på Bumi Hills siden lodgen kun har 12 rom. 

Depositum kr 7 500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.  

Minimum antall deltakere er 15, maksimum 22. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad. 

NB! Vi må i god tid før avreise ha kopi av passet som må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
11/3Einar LundeZimbabwe, Zambia og BotswanaFullbooket, venteliste48 595,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-