Skip to main content

Zimbabwe, Zambia og Botswana


Kariba-sjøen – “Afrikas glitrende perle”, Victoria Falls og Chobe nasjonalpark

Zimbabwe, Zambia og Botswana – hele tre land – favner denne «erfarings-ekspedisjonen» til sørlige Afrika. 12 dager med tette, nærgående opplevelser i Afrika. Og «Den Afrikanske perlen» som Kariba-innsjøen kalles, med fire dager på Bumi Hills Safari Lodge, vil trolig bli ett av mange høydepunkter. Grensen mellom Zambia og Zimbabwe går midt i innsjøen. Området rommer alt hva Afrika kan oppvise av dyr, fascinerende afrikansk historie og kultur. Et «mekka» for dem som vil oppleve et annet Afrika og vite mer om kontinentets kultur og natur.

Noen av høydepunktene på temareisen til Zimbabwe, Zambia og Botswana:
  • Cruise på Chobe-elven med rikt dyr- og fugleliv
  • Chobes nyeste og nydelige lodge – Chobe Bush Lodge 
  • Den tilnærmet ubeskrivelige og spektakulære Bumi Hills – må bare oppleves!
  • Bumi Hills kunnskapsrike og dyktige guider
  • Nydelige måltider – med alt av drikke inkludert på Bumi Hills
  • Kariba-sjøen med båtcruise, og fiske etter tigerfish og brim 
  • Fantastisk natur og dyreliv på hele turen
  • Viktoria Falls Hotell – eleganse og historie fra A til Å – det finnes ikke maken!
  • Hans Petter Hergums interessante foredrag og kåserier

 
Kariba-sjøen; Afrikas best bevarte hemmelighet. Få har hørt om stedet, enda færre har vært der. Zambesi-dalen ble demmet opp på 1950-tallet, og skapte Afrikas største kunstige innsjø kalt Kariba. Den ligger som et uoppdaget og urørt hav mellom Zambia og Zimbabwe. Hit skal vi! Med sine enorme turbiner forsyner dammen Zambia og Zimbabwe med strøm. Men Kariba ble en katastrofe for Tonga-folket som bodde i Zambezi-dalen. "Elveguden Nyaminyami vil knuse dere. Den vil aldri tillate at dere legger våre landsbyer under vann», sa Tonga-høvdingen. Og han fikk rett – i første omgang. Elveguden stoppet utbyggingen av den enorme dammen to ganger, før den lot dalen og Zambezi-eleven bli til innsjøen Kariba.
 
Bumi Hill Safari Lodge ligger på en brattkant rett ved Kariba-sjøen. I 2017 ble Bumi totalrenovert og framstår mer unik og utsøkt enn noen gang. Her skal vi bo i fire netter. Stedet er kjent for sin gjestfrihet og gode kjøkken, flokker av impalaer, bøfler og elefanter – og en ubeskrivelig beliggenhet med storslagen utsikt over sjøen og Zambia. Er vi heldige, treffer vi også på løver og kanskje en leopard. Det har skjedd tidligere. I Bumis åpne safaribiler skal vi møte Zimbabwes natur og dyreliv. Vi skal cruise på Kariba-sjøen og se den kraftfulle solnedgangen, eller, for den som vil, prøve storfiske etter brim og tigerfish. Tigerfish er en rovfisk av dimensjoner. Med sine opp til 15 kg og en kjeft full av skarpe tenner, er den et yndet bytte for fiskeentusiaster. 

Men før vi kommer til Kariba skal vi til Botswana. Vi skal bo på Chobe Bush Lodge i Botswana ned mot Chobe-elven. Et nydelig hotell bygd i tradisjonell afrikansk stil med store trekonstruksjoner og solid stråtak.

Vi avslutter vår Afrika-reise i Victoria Falls med tre netter på det staslige Victoria Falls Hotel . Hotellet ligger tett opp mot Zambezi-elven og selve fossen. Fossefallet David Livingstone hevdet selv “engler må ha mistet pusten” av å se. Vi bor praktfullt på et hotell som oser av aldrende eleganse og kolonihistorie. Nedover Zambezi-elven, rett mot fossen, kom Livingstone padlende og endte opp på det som i dag kalles “Livingstone Øya” – helt på kanten av fossen. Med mindre flaks hadde misjonæren og geografens Afrika-tur vært ukjent historie. Vi skal oppleve kveldscruise på den samme Zambezi-elven, med middag og god drikke.  
For de som ønsker ekstra spenning eller ett adrenalinkick mens vi er i Victoria Falls kan helikoptertur over fossen eller strikkhopping for de “dumdristige”, anbefales.

Som veiviser har vi samfunnsgeograf Hans Petter Hergum. Han har arbeidet med sørlige Afrika i mer enn 30 år bl.a. for Kirkens Nødhjelp og UD. Bodd flere år i Botswana og har vært diplomat ved Norges ambassade i Zimbabwe. 

Ingen tilgjengelige avganger.

Søk reise

Reisekalender

3/9Kristin Lavransdatters verden - en oppdagelsesreise! Fra 13 450,-
4/9Nord-Spania - mytos og matmagiFra 28 550,-
7/9Vandretur til Yorkshire, Lake District og Hadrians mur fra OsloFra 19 740,-
7/9Bodensjøen og blomsterøya MainauFra 24 500,-
14/9Der ingen skulle tru at nokon kunne bu - TelemarkFra 12 990,-