Skip to main content

Yorkshire og Lake District - en klassisk vandretur


YORKSHIRE, LAKE DISTRICT OG HADRIANS MUR

 

Reiseperiode 30. juni - 6. juli 2022

 

Vi skal besøke Nord-England og to av Englands femten nasjonalparker. Vi starter i Yorkshire Dales, et område med romantiske heier, historiske attraksjoner og idylliske landsbyer. Yorkshire har et større antall kvadratkilometer av vernede områder enn noen annen engelsk region, og her finner du et flott landskap perfekt for vandringer, rekreasjon og inspirasjon. Her finner du rester av gamle klostre og ruiner, fulle av sjarm og historie. Vår reise tar oss videre til Lake District, et av de mest fortryllende områder av landet med fantastisk utsikt over fjell, innsjøer og daler. Beatrix Potter, den berømte forfatteren av barnebøker, er fra dette området.

 

Noen høydepunkter:

 • Gå en storslått vandring langs Hadrians mur
 • Oppleve vakre nasjonalparker
 • Besøke Roman Army Museum
 • Oppleve Bolton Castle
 • Lokalguide fra området med på alle gåturer
 • Vår reiseleder Helge Johanson er med oss på hele reisen
   

Det blir ikke bare vandringer på åser og i skoger. Vi legger opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner, severdigheter, slott og klostre. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene.


Nasjonalparkene Lake District og Yorkshire Dales er blant de mest kjente engelske parker og to av de 46 AONBs i Storbritannia; Area of Outstanding Natural Beauty.


Vår siste vandring blir langs Hadrians Mur, den nordligste grensen under det romerske riket. Her besøker vi blant annet The Roman Army Museum.


Etappene varierer fra 280 - 660 høydemeter. Vi skal opp og ned de samme høydemeterne. Terrenget er variert. Vi skal gå både på stier og grusveier, samt litt i terreng. Etappene er fra 11 km til 13 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. I England må man ha vanntette fjellstøvler eller hikingsko med god støtte rundt anklene.

Bestill reise

Reiseperiode:

30 juni - 6 juli 2022

Dager:

7

Reiseleder:

Helge Johanson

Var journalist i Stavanger Aftenblad i 30 år, hvor han var kjent for 'Helgeturen' som resulterte i seks utsolgte turbøker. Har vært reiseleder i Sør-Amerika, Afrika og Asia, men også i Europa og ikke minst på hjemmebane i Norge.


Pris fra:
25 850,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 30.juni - Stavanger Sola / Newcastle / Reeth

Måltider inkludert: M    
Flyavgang fra Stavanger Sola kl. 10.10 med KLM til Newcastle, via Amsterdam, med ankomst kl. 12.45 lokaltid. Reiseleder Helge Johanson er med gruppen fra Stavanger.
Vi setter vi kursen for Richmondshire og landsbyen Reeth.  En autentisk landsby med sine brosteinsbelagte gater, typiske hus, markedsplassen og den lokale historien om endeløse skotske angrep. De første to nettende skal vi bo på CB Inn. Middag på hotellet.

Dag 2 – fredag 1.juli - Aysgarth Falls og Bolton Castle

Måltider inkludert: F/L/M    

Høydeforskjell: 280m – Lengde: 12 km – Varighet: 4 timer
Aysgarth i Wensleydale, er stedet hvor elven Ure gir opphav til tre fosser: den øvre, den midtre og den nedre. Herfra leder turen oss til høyden hvor Bolton Castle ligger. Ferdigstilt i 1399 av Lord Scrope, Britisk kansler som også er nevnt av Shakespeare. Slottet har "huset" Queen Mary Stuart, luksusfange i 1568, med 40 tjenere! Vi spiser lunsj i kafeen på Bolton Castle, og ser slottet og den nydelig hagen, før vi følger naturskjønne stier tilbake til utgangspunktet. Middag på hotellet.

     
Dag 3 – lørdag 2.juli - Yorkshire Dales: Muker, Swinner Gill, Keld, Kisdon

Måltider inkludert: F/L/M 

Høydeforskjell: ca. 350m – Lengde: 12 km – Varighet: ca. 4 timer
De mange store gamle kalksteinsfeltene, det er mer enn 60 innen ½ kilometer fra Muker, og de mange arrene i landskapet på grunn av gruveindustrien i det 18. og 19. århundre og steinminebygningene som fremdeles er tydelige, bidrar alle til karakteren til denne fantastiske dalen. Elven Swale er en stor biflod av elven Ure, som i seg selv blir elven Ouse før den ender i Nordsjøen.
Dette er en vakker utflukt som lar oss besøke to herlige landsbyer i Swaledale. Vi går gjennom grønne gresskledde sletter, via fossefall og langs gamle veier. 
Etter turen stikker vi innom «Tea Shop» i Muker, berømt for sine scones (with jam and clotted cream) og andre herligheter.

Etter dagens vandring kjører vi mot Lake District National Park, og til vårt bosted North Lakes Penrith 
Pikniklunsj underveis og middag på en pub. 

Dag 4 – søndag 3.juli - Lake District: Ullswater, Glenridding Dodd og Sheffield Pike

Måltider inkludert: F/L/M

Høydeforskjell : 660m – Lengde: 11 km – Varighet: ca. 5 timer
Vi starter med en halvtimes busstur til Glenridding ved Ullswater, vårt utgangspunkt for dagens vandring. Vi går en kilometer langs vannet, før vi stiger opp-opp-opp, med hyppige pauser, til toppen Sheffield Pike. Utsikten må oppleves!  Her spiser vi vår medbragte piknik lunsj, før vi går en annen dal ned igjen. 
Pikniklunsj underveis og middag på hotellet. 

Dag 5 – mandag 4.juli - Lake District: Keswick – Catbells

Måltider inkludert: F/L/M

Høydeforskjell: 500m – Lengde: 11 km – Varighet: ca. 4,5 timer
I dag går vi tur i nærområdet og starter med en 10-minutters båttur på Derwent Water til Hawes End. Herfra tar det ca. en time inkludert pauser å gå opp til det høyeste punktet av Catbells. Etter en god pause fortsetter vi og får nedstigningen mot vannet. Vel nede snur vi og setter kursen tilbake til Keswick. På veien går vi innom Lingholm, hvor Beatrix Potter fant inspirasjon til sine nydelige barnebøker. Catbells er som en miniutgave av Besseggen og ligger 481moh på det høyeste.
Pikniklunsj underveis og middag på en pub. 

Dag 6 – tirsdag 5.juli - Hadrians mur: Roman Army Museum

Måltider inkludert: F/L/M

Høydeforskjell: 350m – Lengde: 10 km – Varighet: ca. 4,5 timer
Etter frokost forlater vi Keswick og drar nordover.

En storslått vandring langs Hadrians mur venter oss i dag. Romerrikets nordligste grense, beordret bygget av keiser Hadrian som personlig besøkte veggen. Fullført i år 128 AD, 117 km lang, lik 80 romerske miles, og som deler øya fra kyst til kyst. I løpet av tre århundrer var Hadrins mur et livlig og levende multikulturelt grenseområde.  Muren ble bygget av en armé på 15.000 mann på mindre enn seks år.  Det er overraskende å se de best bevarte funksjonene med «Milecastles», kaserner, voller og festninger som peker seg ut i en dramatisk setting.
Strategisk plassert i det vakre landskapet nær muren ligger The Roman Army Museum. En autentisk hyllest til den ekstraordinære militære arven fra Romerriket og til serien av militære suksesser i Storbritannia og verden på den tiden. Her finner vi displayer som viser disiplinen i den romerske hæren, de mange roller og plikter soldatene hadde, utstyr, trening og dagligliv. En del av museet viser også hærens rolle i byggingen av Hadrians mur.

Pikniklunsj underveis og avskjedsmiddag på Cumbria Park Hotel

Dag 7 – onsdag 6.juli - Haltwhistle – Newcastle – Stavanger Sola

Måltider inkludert: F

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, setter vi kurs for Newcastle og flyplassen. Ca. 1 times kjøring. 
Flyavgang kl. 17.30 til Stavanger Sola, via Amsterdam, med ankomst kl. 22.25 lokal tid.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 25 850,- som inkluderer:

 • Rutefly Oslo-Newastle t/r med KLM
 • Flyskatter 
 • Fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • Vandringer ifølge program
 • 6 frokoster
 • 5 lunsjer
 • 6 middager
 • Engelsktalende lokalguide
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Ikke inkludert:
-drikke til maten
-tips (GBP 10 per person)

Tillegg for enkeltrom  (meget begrenset)        kr 4 380,-

Hoteller:

The Charles Bathurst Inn,  Arkengarthdale, Richmond 
North Lake Hotel, Penrith 
Cumbria Park Hotel, Carlisle 
 

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.   


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
30/6Helge JohansonYorkshire og Lake District - vandretur25 850,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

30/5Italia - kulturen, historien og menneskeneFra 19 750,-
13/6Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrikeFra 19 450,-
15/6Togtur i SkottlandFra 22 150,-
25/6Bergen med Arve TellefsenFra 15 875,-
27/6SvalbardFra 19 245,-