Skip to main content

Yorkshire og Lake District - en klassisk romantisk vandretur

Status:
Program/pris kommer

Vi skal besøke Nord-England og to av Englands femten nasjonalparker. Vi starter i Yorkshire Dales, et område med romantiske heier, historiske attraksjoner og idylliske landsbyer. Områdets skjønnhet er beskrevet som "God's own country". Yorkshire har et større antall kvadratkilometer av vernede områder enn noen annen engelsk region, og her finner du et flott landskap perfekt for vandringer, rekreasjon, inspirasjon, fred og poesi. Her finner du rester av gamle klostre og ruiner, fulle av sjarm og historie.

Perlen i Yorkshire er den historiske byen York, en av de viktigste turistattraksjoner i Storbritannia. Vår reise tar oss videre til Lake District, et av de mest fortryllende områder av landet med fantastisk utsikt over fjell, innsjøer og daler. Parken er også interessant fra et arkeologisk synspunkt, med spor av neolittiske bosetninger og vikinger, men også fra et litterært ståsted. I de gamle landsbyene har dikteren William Wordsworth bodd, en av grunnleggerne av den romantiske perioden i engelsk litteratur. Beatrix Potter, den berømte forfatteren av barnebøker, er også herfra.
Det blir ikke bare vandringer på åser og i skoger. Vi legger opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner, severdigheter, slott og klostre. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene.

Nasjonalparkene Lake District og Yorkshire Dales er blant de mest kjente engelske parker og to av de 46 AONBs i Storbritannia; Area of Outstanding Natural Beauty.

I York besøker vi et av landets vakreste byggverk; York Minster.  En av Englands største katedraler fra middelalderen og Nord-Europas største gotiske katedral.

Turen arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 21. juni 
Oslo Gardermoen / Manchester / York / Reeth

Flyavgang fra Oslo Gardermoen kl. 11.25 med SAS til Manchester hvor vi ankommer kl. 12.30 lokal tid. Her venter vår buss og vår sjåfør/guide Stefano Spinetti.

Vi setter kurset for York  og går på oppdagelsesferd i den vakre byen, grunnlagt av den romerske guvernøren Petilio Ceriale rundt år 71. Han ga byen navnet Eburacum. "York" kommer fra de danske vikingenes navn på byen, ”Jorvik".  ”Shire" er fra gammelengelsk SCIR som betyr omsorg. I dag er York en interessant by med omlag 180.000 innbyggere, rik på sjarm og historie. Den ca. 5 km lange bymuren er fra middelalderen, og er en av de lengste i Europa. En annen skjønnhet er byens katedral. York Minster er viet til St. Peter.  Den er 163m lang og er blant de viktigste monumentene i Storbritannia. I år 954 blei den siste vikingkongen, Eirik Blodøks, utvist fra byen.

For å utnytte tiden på ankomstdagen, tar vi "piknik lunsj" på vei til York.   Tidlig kveld beveger vi oss mot Reeth, med sine brosteinsbelagte gater, typiske hus, sin store plass og den lokale historien om endeløse skotske angrep. De første tre nettende skal vi bo på CB Inn http://www.cbinn.co.uk/ . Middag på hotellet. (Pikniklunsj/M)

Dag 2 – fredag 22. juni  
Yorkshire Dales : Reeth - Maiden Castle - Harkerside

Høydeforskjell: 400m – Lengde: 13 Km – Varighet: ca. 4,5 timer

Dagens vandring starter i Reeth og vi beveger vi oss først mot elva. Vi går gjennom åser og gårder til vi kommer til høyden hvor det finnes rester av Maiden Castle. Vi kan nyte en fantastisk panoramautsikt over Swaledale. På toppen vil vi besøke et av høydepunktene i det best bevarte pre-romerske området. Herfra følger vi ryggen tilbake til Reeth.

Pikniklunsj underveis og middag på hotellet om kvelden. (F/L/M)

Dag 3 – lørdag 23. juni
Aysgarth Falls og Bolton Castle

Høydeforskjell: 280m – Lengde: 12 km – Varighet: ca. 4 timer

Aysgarth i Wensleydale, er stedet hvor elven Ure gir opphav til tre fosser: den øvre, den midtre og den nedre. Herfra leder turen oss til høyden hvor Bolton Castle ligger. Ferdigstilt i 1399 av Lord Scrope, Britisk kansler som også er nevnt av Shakespeare. Slottet har "huset" Queen Mary Stuart, luksusfange i 1568, med 40 tjenere! Vi spiser lunsj i kafeen på Bolton Castle, og ser slottet og den nydelig hagen, før vi følger naturskjønne stier tilbake til utgangspunktet.
Middag på hotellet. (F/L/M)
 
Dag 4 – søndag 24. juni
Yorkshire Dales: Muker, Swinner Gill, Keld, Kisdon

Høydeforskjell: ca. 350m – Lengde: 12 km - Varighet ca. 4 timer

De mange store gamle kalksteinsfeltene, det er mer enn 60 innen ½ kilometer fra Muker, og de mange arrene i landskapet på grunn av gruveindustrien i det 18. og 19. århundre og steinminebygningene som fremdeles er tydelige, bidrar alle til karakteren til denne fantastiske dalen. Elven Swale er en stor biflod av elven Ure, som i seg selv blir elven Ouse før den tømmer inn i Nordsjøen.
Dette er en vakker utflukt som lar oss besøke to herlige landsbyer i Swaledale. Vi går gjennom grønne gresskledde sletter, via fossefall og langs gamle veier.
Etter turen stikker vi innom «Tea Shop» i Muker, berømt for sine scones (with jam and clotted cream) og andre herligheter.

Etter dagens vandring tar bussen oss inn i Lake District National Park, og til vårt bosted The Lakeside House i Keswick http://www.lakesidehouse.co.uk/

Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M)

Dag 5 – mandag 25. juni
Lake District: Ullswater, Glenridding Dodd og Sheffielf Pike

Høydeforskjell : 660m – Lengde: 11 km – Varighet : ca. 5 timer

Denne vandringen blir vår mest «alpine» under vårt besøk i Lake District National Park. Fra Ullswater, en av de vakreste innsjøer i parken, vil vi gå oppover til vi når toppen av to kjente høyder. Storslått utsikt og forlatte men intakte gruvebymiljøer preger veien til returpunktet.

Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M)

Dag 6 – tirsdag 26. juni
Lake District: Keswick – Cat Bells

Høydeforskjell: 500m – Lengde: 11 km – Varighet: ca. 4,5 timer

Vårt hotell ligger ved bredden av Derwentwater, og dagens vandring starter ved Hawes End en kort kjøretur unna. Vi får enkel, kort og bratt stigning rikt belønnet med utsikt over Keswick, nærliggende fjell og innsjøer.
Cat Bells er som en miniutgave av Besseggen og ligger 1481moh på det høyeste.

Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M).

Dag 7 – onsdag 27. juni
Keswick  – Manchester – Oslo Gardermoen

Etter frokost og utsjekk fra hotellet setter vi kursen for Manchester og flyplassen.
Flyavgang fra Manchester kl. 13.10 med SAS med ankomst Oslo Gardermoen kl. 16.10. (F)

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.690,- som inkluderer:

- Rutefly Oslo-Manchester tur/retur med SAS
- Flyskatter utgjør kr. 1.195,- pr. august 2017 (refunderes ikke ved avbestilling)
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- 6 frokoster
- 6 lunsjer
- 6 middager
- Engelsktalende lokalguide med på vandringene, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Ikke inkludert:
-drikke til maten
-tips (GBP 10 per person)

Tillegg for enkeltrom  kr 1.900,-
Rabatt med A-kortet kr 750,-/A-kort pris kr 16.940,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge  kr  1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

The Charles Bathurst Inn,  Arkengarthdale, Richmond http://www.cbinn.co.uk/contact/
Lakeside House Hotel, Keswick http://www.lakesidehouse.co.uk/   

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.  

Påmelding senest 31. januar 2018.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 12.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Ta kontakt med oss, også med spørsmål om fly fra andre steder.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

 

 

Hotell