Skip to main content

Yorkshire og Lake District - en klassisk romantisk vandretur


Vi skal besøke Nord-England og to av Englands femten nasjonalparker. Vi starter i Yorkshire Dales, et område med romantiske heier, historiske attraksjoner og idylliske landsbyer. Områdets skjønnhet er beskrevet som "God's own country". Yorkshire har et større antall kvadratkilometer av vernede områder enn noen annen engelsk region, og her finner du et flott landskap perfekt for vandringer, rekreasjon, inspirasjon, fred og poesi. Her finner du rester av gamle klostre og ruiner, fulle av sjarm og historie.

Perlen i Yorkshire er den historiske byen York, en av de viktigste turistattraksjoner i Storbritannia. Vår reise tar oss videre til Lake District, et av de mest fortryllende områder av landet med fantastisk utsikt over fjell, innsjøer og daler. Parken er også interessant fra et arkeologisk synspunkt, med spor av neolittiske bosetninger og vikinger, men også fra et litterært ståsted. I de gamle landsbyene har dikteren William Wordsworth bodd, en av grunnleggerne av den romantiske perioden i engelsk litteratur. Beatrix Potter, den berømte forfatteren av barnebøker, er også herfra.
Det blir ikke bare vandringer på åser og i skoger. Vi legger opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner, severdigheter, slott og klostre. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene.

Nasjonalparkene Lake District og Yorkshire Dales er blant de mest kjente engelske parker og to av de 46 AONBs i Storbritannia; Area of Outstanding Natural Beauty.

I York besøker vi et av landets vakreste byggverk; York Minster.  En av Englands største katedraler fra middelalderen og Nord-Europas største gotiske katedral.

Etappene varierer fra 280 - 660 høydemeter. Vi skal opp og ned de samme høydemeterne.  Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier, grusveier og litt i lyng/hei. Etappene er fra 11 km til 13 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. I England må man ha vanntette fjellstøver eller hikingsko med god støtte rundt anklene.

Turen arrangeres i samarbeid med:

Bestill reise

Reiseperiode:

7 - 13 juni 2019

Dager:

7

Reiseleder:

Stefano Spinetti

Profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent.


Pris fra:
18 500,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 7. juni    
Oslo Gardermoen / Brüssel /Manchester / Reeth

Flyavgang med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 07.40 direkte til Manchester hvor vi ankommer kl. 08.45 lokal tid. Her venter vår buss og vår sjåfør/guide Stefano Spinetti med en piknik lunsjer til oss. 
Vi setter vi kursen for York og går på oppdagelsesferd i den vakre byen, grunnlagt av den romerske guvernøren Petilio Ceriale rundt år 71. Han ga byen navnet Eburacum. "York" kommer fra de danske vikingenes navn på byen, ”Jorvik".  ”Shire" er fra gammelengelsk SCIR som betyr omsorg. I dag er York en interessant by med omlag 180.000 innbyggere, rik på sjarm og historie. Den over 3 km lange bymuren er fra middelalderen, og er en av de lengste i Europa. 
En annen skjønnhet er byens katedral;  York Minster.  Den er 163m lang og er blant de viktigste monumentene i Storbritannia. 
Sen ettermiddag kjører vi mot Reeth, med sine brosteinsbelagte gater, typiske hus, markedsplassen og den lokale historien om endeløse skotske angrep. De første tre nettende skal vi bo på CB Inn. Middag på hotellet. (L/M)

Dag 2 – lørdag 8. juni     
Yorkshire Dales : Reeth - Maiden Castle - Harkerside

Høydeforskjell: 400m – Lengde: 13 Km – Varighet: ca. 4,5 timer

Dagens vandring starter i Reeth og vi beveger vi oss først mot elva. Vi går gjennom åser og gårder til vi kommer til høyden hvor det finnes rester av Maiden Castle. Vi kan nyte en fantastisk panoramautsikt over Swaledale. På toppen vil vi besøke et av høydepunktene i det best bevarte pre-romerske området. Herfra følger vi ryggen tilbake til Reeth. Pikniklunsj underveis og middag på hotellet om kvelden. (F/L/M) 

Dag 3 – søndag 9. juni
Aysgarth Falls og Bolton Castle

Høydeforskjell: 280m – Lengde: 12 km – Varighet: ca. 4 timer

Aysgarth i Wensleydale, er stedet hvor elven Ure gir opphav til tre fosser: den øvre, den midtre og den nedre. Herfra leder turen oss til høyden hvor Bolton Castle ligger. Ferdigstilt i 1399 av Lord Scrope, Britisk kansler som også er nevnt av Shakespeare. Slottet har "huset" Queen Mary Stuart, luksusfange i 1568, med 40 tjenere! Vi spiser lunsj i kafeen på Bolton Castle, og ser slottet og den nydelig hagen, før vi følger naturskjønne stier tilbake til utgangspunktet. Middag på hotellet. (F/L/M)
     
Dag 4 – mandag 10. juni 
Yorkshire Dales: Muker, Swinner Gill, Keld, Kisdon

Høydeforskjell: ca. 350m – Lengde: 12 km – Varighet: ca. 4 timer

De mange store gamle kalksteinsfeltene, det er mer enn 60 innen ½ kilometer fra Muker, og de mange arrene i landskapet på grunn av gruveindustrien i det 18. og 19. århundre og steinminebygningene som fremdeles er tydelige, bidrar alle til karakteren til denne fantastiske dalen. Elven Swale er en stor biflod av elven Ure, som i seg selv blir elven Ouse før den tømmer inn i Nordsjøen.
Dette er en vakker utflukt som lar oss besøke to herlige landsbyer i Swaledale. Vi går gjennom grønne gresskledde sletter, via fossefall og langs gamle veier. 
Etter turen stikker vi innom «Tea Shop» i Muker, berømt for sine scones (with jam and clotted cream) og andre herligheter.

Etter dagens vandring tar bussen oss inn i Lake District National Park, og til vårt bosted The Lakeside House i Keswick http://www.lakesidehouse.co.uk/ 

Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M)

Dag 5 – tirsdag 11. juni
Lake District: Ullswater, Glenridding Dodd og Sheffielf Pike

Høydeforskjell : 660m – Lengde: 11 km – Varighet : ca. 5 timer

Vi starter med en halvtimes busstur til Glennridding ved Ullswater, vårt utgangspunkt for dagens vandring. Vi går en kilometer langs vannet, før vi stiger opp-opp-opp, med hyppige pauser, til toppen Sheffield Pike. Her spiser vi vår medbragte piknik lunsj, før vi går en annen dal ned igjen.
Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M)

Dag 6 – onsdag 12. juni
Lake District: Keswick – Cat Bells

Høydeforskjell: 500m – Lengde: 11 km – Varighet: ca. 4,5 timer

Idag går vi tur i nærområdet og starter med en 10-minutters båttur på Derwent Water til Hawes End. Herfra tar det ca. en time inkludert pauser å gå opp til det høyeste punktet av Catbells. Etter en god pause fortsetter vi og får nedstigningen mot vannet. Vel nede snur vi og setter kursen tilbake til Keswick. På veien går vi innom Lingholm, hvor Beatrix Potter fant inspirasjon til sine nydelige barnebøker.Cat Bells er som en miniutgave av Besseggen og ligger 1481moh på det høyeste.
Pikniklunsj underveis og middag på en pub. (F/L/M).

Dag 7 – torsdag 13. juni
Keswick – Castlerigg – Manchester – Oslo Gardermoen

Etter frokost og utsjekk fra hotellet, setter vi kursen for Manchester og flyplassen.

Flyavgang fra Manchester kl. 13.10 med SAS, direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 16.10. (F)
 

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18 500,- som inkluderer:

- Rutefly Oslo-Manchester tur/retur med SAS
- Flyskatter utgjør kr. 1199,- pr. november 2018 (refunderes ikke ved avbestilling)
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom 
- Vandringer ifølge program
- 6 frokoster
- 7 lunsjer
- 6 middager
- Engelsktalende lokalguide, Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Ikke inkludert:
-drikke til maten
-tips (GBP 10 per person)

Tillegg for enkeltrom  (meget begrenset)        kr 2 100,-
Tillegg for dobbeltrom alene                           kr 2 800,-

Rabatt med A-kortet    kr 750,-/A-kort pris kr 17 750,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

The Charles Bathurst Inn,  Arkengarthdale, Richmond http://www.cbinn.co.uk/contact/  
Lakeside House Hotel, Keswick http://www.lakesidehouse.co.uk/    

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.   


Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

 

 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
7/6Stefano SpinettiYorkshire og Lake District
Fordelspris med A-kortet.
18 500,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

28/5Fargerike Baltikum - Latvia og LitauenFra 13 790,-