Skip to main content

Yorkshire, Lake District og Hadrians mur fra Oslo med Hedda Glomsrød (sept 2020)


Yorkshire og Lake District fra Oslo

Reiseperiode: September 2020

Vi skal besøke Nord-England og to av Englands femten nasjonalparker. Vi starter i Yorkshire Dales, et område med romantiske heier, historiske attraksjoner og idylliske landsbyer. Yorkshire har et større antall kvadratkilometer av vernede områder enn noen annen engelsk region, og her finner du et flott landskap perfekt for vandringer, rekreasjon og inspirasjon. Her finner du rester av gamle klostre og ruiner, fulle av sjarm og historie.

Noen høydepunkter:

  • Storslått vandring langs Hadrians mur
  • Vakre nasjonalparker
  • Roman Army Museum
  • Bolton Castle
  • Reiseleder Hedda Glomsrød er med på hele reisen
     

Vår reise tar oss videre til Lake District, et av de mest fortryllende områder av landet med fantastisk utsikt over fjell, innsjøer og daler. Beatrix Potter, den berømte forfatteren av barnebøker, er fra dette området. Det blir ikke bare vandringer på åser og i skoger. Vi legger opp til hyggelige landsbybesøk, attraksjoner, severdigheter, slott og klostre. Det blir en god miks av natur og kultur i løpet av disse dagene. Nasjonalparkene Lake District og Yorkshire Dales er blant de mest kjente engelske parker og to av de 46 AONBs i Storbritannia; Area of Outstanding Natural Beauty.

Vår siste vandring blir langs Hadrians Mur, den nordligste grensen under det romerske riket. Her besøker vi blant annet The Roman Army Museum.
Etappene varierer fra 280 - 660 høydemeter. Vi skal opp og ned de samme høydemeterne.  Terrenget er variert. Etappene er fra 11 km til 13 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. I England må man ha vanntette fjellstøver eller hikingsko med god støtte rundt anklene.

Program og pris under utarbeidelse.
 

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Reisekalender

14/10På vikingetokt med HurtigrutenFra 17 995,-
17/10Trøffelfestivalen i PiemonteFra 14 500,-
18/10Roma for legeme og sjelFra 15 750,-
19/10VeneziaFra 18 750,-
26/10Tanzania og Zanzibar - Kina i AfrikaFra 46 350,-