Skip to main content

Wien, Bratislava og Budapest med Per Egil Hegge

Pris fra:
19 875,-
Dager:7
Bestill reise

Reiseperiode:

26 september - 2 oktober 2018

Per Egil Hegge

En av Aftenpostens mest kjente og markerte journalister. Vinner av Narvesenprisen. Han har skrevet en rekke biografier om kjente nordmenn, bøker om norsk historie, norske dialekter og norsk språk.

Wien, Bratislava og Budapest var alle en slags hovedsteder i det habsburgske riket, men de tre byene hadde hatt vidt forskjellige roller før det kom så langt - og slik ble det igjen da Habsburg-monarkiet brøt sammen i 1918. Etter 1989 smuldret kommunismen opp, og Bratislava og Budapest fikk helt nye oppgaver i selvstendige stater.

Vi ser på alle disse tre kulturbyene ved Donau, med Per Egil Hegge som guide. I den kommunistiske perioden var han reisende korrespondent i Øst-Europa, så vi byr på en blanding av fortid og nåtid på denne turen.

Turen arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 26. september
Avreise fra Gardermoen kl. 06.45 med Austrian Airlines til Wien hvor vi ankommer kl. 09.10. Vår buss venter på flyplassen, og kjører en sightseeing rundt i Wien for å bli litt kjent før vi ankommer Hotel Wandl, som ligger sentralt i det historiske Wien. Gangavstand til de fleste severdigheter. Vi gjør så en vandring til fots for å se nærmere på Wien, som avsluttes med en felles lunsj. Vi går tilbake på hotellet for å få utdelt våre rom og vi får nå litt tid på egenhånd. Vi møtes igjen på hotellet for sammen å gå (ca 10 min) til kveldens restaurant. Deretter vandrer vi (10-15 min) til kveldens musikkopplevelse i stilfulle omgivelser i Grosser Sal i ærverdige Musikverein. Vi får oppleve ensemblet “Wiener Mozart Orcester”. Middagen kl 18.00 og konserten begynner kl. 2015. (L/M)

Dag 2 – torsdag 27. september
Frokost på hotellet og noen timer fri på formiddagen. Lunsj på egen hånd. På ettermiddagen reiser vi med buss til Slovakias hovedstad Bratislava, en tur som ikke tar mer enn halvannen time. Wien og Bratislava er de to europeiske hovedstedene som ligger nærmet hverandre. Med skandinavisk-talende guide får vi en busstur i byen før vi sjekker inn på hotell Devin, sentralt i gamlebyen, like ved Donau. Om kvelden felles middag.  (F/M)
 
Dag 3 – fredag 28. september
Vi tar en to timers byvandring med lokal guide, blant annet med besøk i St. Martin-katedralen, en av de habsburgske keisernes kroningskirker. Etter lunsj på restaurant Zylinder er det et par fritimer, som kan brukes til middagslur eller til besøk i butikkene i sentrum. Om ettermiddagen tar vi en utflukt med buss til den lille byen Pezinok, som kan by på besøk i et keramikk-verksted. Så går ferden videre til Limbach, hvor det er omvisning og vinsmaking hos en av de slovakiske vinprodusentene. Småkarpatene eller "De lave karpater" har ett av landets mange vindistrikter, og her risikerer man å høre mye mildt nedsettende om tsjekkerne, som helst drikker øl. For dem som foretrekker det, er det utmerket lokalprodusert mineralvann og/eller fruktsaft. Felles middag om kvelden. (F/L/M)

Dag 4 – lørdag 29. september
Etter frokost reiser vi med buss til Budapest. Det tar mindre enn tre timer, og vi "lander" i den store og fargerike markedshallen, som har et rikt utvalg av ungarske landbruksprodukter, ikke minst krydder og urter. Lunsj på restaurant Fakanal i hallen. Vi får en omvisning med buss i bydelen Pest på Donaus venstre bredd - de to byene Buda og Pest ble slått sammen til én i 1873. Vi sjekker inn på K + K Hotel Opera i sentrum, ikke så langt fra handlegaten Váci Utca, som var et særsyn også i kommunistperioden fordi den hadde et ganske rikholdig vareutvalg. Om kvelden går vi til felles middag. (F/L/M)

Dag 5 – søndag 30. september
Etter frokost på hotellet har vi buss til toppen av "den bakkete bydelen" Buda og ser på Fiskerbastionen og Matteus-katedralen. En slags arkitektonisk severdighet er også Hilton-hotellet, som Conrad Hilton klarte å få tillatelse til fordi hans hustru Zsa Zsa Gábor kom så godt ut av skilsmisseoppgjøret at hun la inn et godt ord for ham hos sine kontakter i byens toppledelse. Vi har lunsj på det mer historiske hotell Gellert, hvor det er mulighet for å avslutte med et tyrkisk bad pluss en svømmetur (entre tyrkisk bad ikke inkl. Koster ca €30 pp inkl håndkle) Til det bør man sette av tre timer, som subsidiært kan brukes til en byvandring på egen hånd. Budapest er ikke så vanskelig å finne frem i, og byen har mye monumental arkitektur. Blant severdighetene er også Medisinsk-historisk museum, innredet i Ignac Semmelweiss' barndomshjem, og det ikke fullt så oppmuntrende Terrormuseet, innredet i Det hemmelige politis gamle hovedkvarter. Felles middag på Restaurant Spoon, en båtrestaurant ute på Donau med storartet utsikt til den vakre byen. (F/L/M)

Dag 6 – mandag 1. oktober
Vi drar på busstur med Donau-kneet som mål. Det har navn etter 90-graderssvingen som Donau tar sørover mot Budapest. Der ligger Esztergom, som er bispesetet, og vi ser den imponerende katedralen som dominerer det vakre, bølgende landskapet. Ungarn er et sletteland, men ikke her. Vi får et overblikk over området når vi kjører opp til Visegrad, en festning på toppen av åsen. Derfra kjører vi til Budapest-forstaden Szentendre, en kunstnerby med pittoreske, nyrestaurerte bygninger og egentlig et levende museum. Her blir det vinsmaking på det nasjonale vinmuseet, slik at ungarerne får muligheter til å vise at de ikke ligger bak slovakene, men vi spiser middag på en hyggelig restaurant. Etterpå får vi se et folkloreshow. Buss tilbake til hotellet. (F/L/M)

Dag 7 – tirsdag 2. oktober
Etter en god frokost setter vi kursen for flyplassen i Budapest. Avreise med Norwegian kl. 12.00 direkte til Oslo med ankomst kl. 14.30. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr.19.875,- som inkluderer:
- Flyreise Oslo-Wien/Budapest-Oslo med Austrian Airlines/Norwegian
- Flyskatter
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- All transport, utflukter, konsert/folkloreshow og kåserier ifølge program
- Bysightseeing med buss og lokalguide i Bratislava og Budapest
- Måltider iflg program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Kjentmann Per Egil Hegge
- Norsk reiseleder

Hotel Wandl i Wien (3*) www.hotel-wandl.com 
Hotel Devin i Bratislava (4*) www.hoteldevin.sk
Hotel K + K Opera i Budapest (4*) www.kkhotels.com/en/budapest/hotel-opera

Fordelspris med A-kortet, kr. 19.075,-
Tillegg for enkeltrom       kr. 3.200,-

Påmeldingsfrist senest 1. juli 2018
Depositum kr. 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 24 personer.
Husk reise- og avbestillingsforsikring - kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Flybilletter til Oslo: kontakt Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
26/9Per Egil HeggeWien, Bratislava og Budapest
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
19 875,-Bestill

Hotell