Skip to main content

Vietnam og Kambodsja med Gunnar Høidahl (november 2019)

Status:
Program/pris kommer

Reiseperiode november 2019

Vietnam og Kambodsja er på få år blitt svært populære reisemål. De angår oss også mer enn de fleste. Vietnam-krigen og Røde Khmers folkemorderiske herjinger i Kambodsja var lenge en del av vår hverdag via mediene, og mange følte et sterkt engasjement. Menneskene i disse landene bærer stadig på tragiske minner, men på denne turen vil vi først og fremst oppleve land i vekst og utvikling. Vi vil møte vennlige og gjestfrie folk, som trass i krig og fattigdom ikke lever i fortidens mørke skygge. I dagens Vietnam og Kambodsja er det fremtiden som betyr noe, selv de to landene befinner seg på høyst ulike utviklingstrinn.

Gunnar Høidahl har fulgt utviklingen i de to landene i en årrekke. Han var den første som kunne fortelle det norske folk at Vietnam-krigen var slutt, i NRK Radios Dagsnytt-sending om morgenen den 30. april 1975, og blant de første som rapporterte fra Kambodsja etter at de røde khmerene var drevet fra makten. Siden har han som NRK-reporter reist rundt i landene og vært vitne til krigens ødeleggelser – og til gjenoppbyggingen. På reisen vil han dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med oss.
 
Vi starter i Ho Chi Minh-byen (Saigon), Vietnams travle kommersielle senter. Vi kan prøvekrype i tunneler som FNL-soldatene gravde helt frem til byen, et enormt nettverk i flere etasjer. Vi drar på båttur på den mektige Mekongfloden, med en avstikker inn i det frodige deltalandet, og blir traktert med tropiske frukter hjemme hos vietnamesiske familier. 

I Kambodsja skal vi til de tusen år gamle underverkene i nærheten av Siam Reap, fremst av dem det utrolige tempelkomplekset Angkor Wat. På veien fra hovedstaden Phnom Penh skal vi oppleve den kambodsjanske landsbygda, der befolkningen strever med å bygge et nytt liv etter alle de tragiske årene. I Phnom Penh besøker vi både storslagne palasser og dødsmarkene med museet viet til Røde Khmer-tidens ofre.

Fra Siam Reap flyr vi til Vietnams hovedstad Hanoi, som med sin gammelmodige sjarm er ganske ulik det hektiske Saigon. Vi drar på båttur i Halongbukten, et naturens underverk som filmskapere har lagt sin elsk på. Reisen avsluttes i Hanoi, der blant annet landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum og en sykkeldrosjetur i gamlebyen står på det fullpakkede programmet. 

Pris og program under utarbeidelse

Søk reise

Kart

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-
20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra StavangerFra 36 875,-
1/2Argentina og ChileFra 42 850,-
27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-
2/3Tanzania og Zanzibar avgang OsloFra 44 990,-