Skip to main content

Vietnam og Kambodsja med Gunnar Høidahl

Pris fra:
32 895,-
Dager:14
Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 28 november 2018

Gunnar Høidahl

Tidligere utenrikskorrespondent og utenriksredaktør i NRK og president i Eurovisjonens nyhetsvirksomhet. Bred reportererfaring fra Europa og Asia, hvor han på nært hold har fulgt store hendelser i verdenshistorien.

 

Vietnam og Kambodsja er på få år blitt svært populære reisemål. De angår oss også mer enn de fleste. Vietnam-krigen og Røde Khmers folkemorderiske herjinger i Kambodsja var lenge en del av vår hverdag via mediene, og mange følte et sterkt engasjement. Menneskene i disse landene bærer stadig på tragiske minner, men på denne turen vil vi først og fremst oppleve land i vekst og utvikling. Vi vil møte vennlige og gjestfrie folk, som trass i krig og fattigdom ikke lever i fortidens mørke skygge. I dagens Vietnam og Kambodsja er det fremtiden som betyr noe, selv de to landene befinner seg på høyst ulike utviklingstrinn.

Gunnar Høidahl har fulgt utviklingen i de to landene i en årrekke. Han var den første som kunne fortelle det norske folk at Vietnam-krigen var slutt, i NRK Radios Dagsnytt-sending om morgenen den 30. april 1975, og blant de første som rapporterte fra Kambodsja etter at de røde khmerene var drevet fra makten. Siden har han som NRK-reporter reist rundt i landene og vært vitne til krigens ødeleggelser – og til gjenoppbyggingen. På reisen vil han dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med oss.
 
Vi starter i Ho Chi Minh-byen (Saigon), Vietnams travle kommersielle senter. Vi kan prøvekrype i tunneler som FNL-soldatene gravde helt frem til byen, et enormt nettverk i flere etasjer. Vi drar på båttur på den mektige Mekongfloden, med en avstikker inn i det frodige deltalandet, og blir traktert med tropiske frukter hjemme hos vietnamesiske familier. 

I Kambodsja skal vi til de tusen år gamle underverkene i nærheten av Siam Reap, fremst av dem det utrolige tempelkomplekset Angkor Wat. På veien fra hovedstaden Phnom Penh skal vi oppleve den kambodsjanske landsbygda, der befolkningen strever med å bygge et nytt liv etter alle de tragiske årene. I Phnom Penh besøker vi både storslagne palasser og dødsmarkene med museet viet til Røde Khmer-tidens ofre.

Fra Siam Reap flyr vi til Vietnams hovedstad Hanoi, som med sin gammelmodige sjarm er ganske ulik det hektiske Saigon. Vi drar på båttur i Halongbukten, et naturens underverk som filmskapere har lagt sin elsk på. Reisen avsluttes i Hanoi, der blant annet landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum og en sykkeldrosjetur i gamlebyen står på det fullpakkede programmet. 

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 15. november 
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 13.30 med Thai Airways direkte til Bangkok. Måltider serveres underveis.

Dag 2 – fredag 16. november 
Vi ankommer Bangkok kl. 06.20, bytter fly og reiser videre mot Ho Chi Minh-byen (eller Saigon som mange fortsatt kaller den) hvor ankomst er kl. 09.15 lokal tid. Her blir vi møtt av vår lokale guide. På veien til hotellet får vi med oss noen av byens severdigheter. Vi skal bo på Grand Hotel, i sentrum av byen. Vi tar det litt med ro før det blir foredrag og middag. (M)

Dag 3 – lørdag 17. november 
Etter frokost reiser vi til Cu Chi-distriktet, 35 km nordvest for Ho Chi Minh-byen, et område som spilte en sentral rolle under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Cu Chi er kjent for nettverket av underjordiske tunneler som FNL bygde ut til et stort nettverk for bokstavelig talt å undergrave amerikanernes krigføring. Tunnelene er som en underjordisk landsby i flere etasjer. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til Ho Chi Minh-byen hvor vi besøker Krigsmuseet og den kinesiske bydelen Cholon. Middag på en lokal restaurant. (F/L/M)
 
Dag 4 – søndag 18. november 
Avreise til Cantho i Mekong-deltaet med båttur på elven. Vi besøker lokale bønder og spiser lunsj med lokale retter. På ettermiddagen reiser vi videre til Cantho for overnatting på Hotel Ninh Kieu. (F/L/M)

Dag 5 – mandag 19. november 
Morgenbåttur på Mekong-elven til de flytende markedene i Cai Rang & Phong Dien der travelheten er stor og selgerne er mange med båter fylt av landbruksvarer. Vi får smaksprøver på sesongens frukt. Tilbake til Ho Chi Minh-byen for overnatting på Grand Hotel om ettermiddagen. (F/L/M)

Dag 6 – tirsdag 20. november 
På ettermiddagen flyr vi med Vietnam Airlines til Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja. Her blir vi møtt av vår lokale guide, og får se Uavhengighetsmonumentet og tempelet Wat Phnom før vi sjekker inn på Hotel Sunway. (F/L/M)

Dag 7 – onsdag 21. november 
Etter frokost blir det bysightseeing. Vi får se Kongepalasset, Sølvpagodaen, Nasjonal-museet, Toul Sleng-museet over Røde Khmers folkemord og Dødsmarkene. (F/L/M)

Dag 8 – torsdag 22. november 
Etter frokost blir det avreise med buss til Siam Reap. Underveis gjør vi stopp bl.a. på et spektakulært frukt- og bille(!)-marked og i “Sølvlandsbyen”, der befolkningen lever av å produsere sølvgjenstander. Vi ankommer den gamle kongebyen Siam Reap ikke langt fra de mange berømte templene, nærmere tusen år gamle, sen ettermiddag. Overnatting på Hotel Prince D`Angkor. (F/L/M)

Dag 9 – fredag 23. november 
Om formiddagen begynner vi utforskingen av tempelområdet Angkor, med det vakre og enorme verdensarvtempelet Angkor Wat som hovedattraksjon. Men også det tusen år gamle byanlegget Angkor Thom og tempelet Bayon med mange titalls digre steinhoder med fire ansikter hver tar pusten fra de fleste besøkende. Hundrevis av meter med veggrelieffer med motiver fra hinduismens mytologi gir oss et innblikk i folks forestillings-verden for nærmere tusen år siden. Om ettermiddagen drar vi på båttur til de flytende landsbyene på Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap. (F/L)
 
Dag 10 – lørdag 24. november 
Om morgenen besøker vi det spøkelsesaktige tempelet Ta Prohm, der enorme trerøtter har sprengt seg vei gjennom byggverkene. Felles lunsj før vi drar til flyplassen. Ankomst Vietnams hovedstad Hanoi på kvelden, og overnatting på Melia Hotel. (F/L)

Dag 11 – søndag 25. november 
Etter frokost blir det heldags sightseeing i Hanoi. På programmet står Ho Chi Minh-mausoleet, hans hjem, En-pilar-pagoden, Litteraturens tempel og Kunstmuseet. Vi skal også på en rundtur med sykkeldrosje i Gamlebyen og på det unike vanndukketeateret. (F/L/M)

Dag 12 – mandag 26. november 
Busstur gjennom deler av Nord-Vietnam til den vakre Ha Long-bukta. Båttur med lunsj blant de spesielle klippeformasjonene og besøk i en av de mange trolske dryppsteins-grottene. Tilbake til Hanoi om kvelden. (F/L)
 
Dag 13 – tirsdag 27. november 

Dagen er til fri disposisjon før felles avreise fra hotellet til flyplassen. Avreise fra Hanoi med Thai Airways kl. 20.25. Vi får et par timer på flyplassen i Bangkok før vi fortsetter med samme flyselskap direkte til Oslo kl. 00.20. (F)  
 
Dag 14 – onsdag 28. november
Ankomst Oslo Gardermoen kl. 06.50.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 32.895,- som inkluderer: 

- Fly Oslo-Bangkok-Ho Chi Minh-byen/Hanoi-Bangkok-Oslo med Thai Airways
- Flyskatt (utgjør kr 1.631,- pr. januar 2018)
- Overnatting i dobbeltrom 
- Måltider som nevnt i program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Drikke (1 øl eller 1 mineralvann til alle inkluderte måltider)
- Alle utflukter og arrangement i følge program
- Visum til Vietnam for 2. innreise for norske statsborgere*
- Visum til Kambodsja for norske statsborgere
- Norske reiseledere (Gunnar Høidahl og Per Stenberg)
 
Tillegg for enkeltrom         kr 4.595,-

Rabatt for A-kortet             kr 1.000,-

Tips er ikke inkludert.

Grand Hotel, Ho Chi Minh-byen: www.grandhotel.vn 
NINH KIEU Riverside hotel, Cantho: http://ninhkieuhotel.vn
Sunway Hotel, Phnom Penh, https://phnompenh.sunwayhotels.com/
Prince D’Angkor, Siam Reap: www.princedangkor.com
Melia Hotel, Hanoi: www.meliahanoi.com 

 
Påmelding senest 15. august 2018.

* Utenlandske statsborgere som trenger visum til Vietnam, må huske å be om “double entry visa” da vi skal inn i Vietnam 2 ganger.

NB! Vi trenger kopi av passet som må være gyldig minimum 6 måneder fra hjemreisedato!
Husk å medbringe 2 passbilder for visum til Vietnam og Kambodsja!

Depositum kr 5.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/11Gunnar HøidahlVietnam og Kambodsja - fordums glans og fremtidshåp
Fordelspris med A-kortet. Vennligst send kopi av pass ved påmelding.
32 895,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

21/10Venezia høstFra 16 895,-