Venezia - en hemmelig labyrint med Vetle Lid Larssen (høst 2021)

Status:
Program/pris kommer

En reise til Venezias glemte skatter


Forfatteren Vetle Lid Larssen har bodd flere år i Venezia. Han tar oss med på en temareise inn i Venezias hemmelighetsfulle labyrint, til skjulte haver og palasser, glemte kunstskatter og ukjente klostre hvor tiden har stått stille. Bli med på en uforglemmelig gruppereise til eventyrlige Venezia!

Noe av det vi skal gjøre i Venezia:
  • Oppleve Markusplassen med kirken og Dogepalasset
  • Besøke Fransiskanerklosteret San Francesco nel Deserto
  • En dag i lagunen med innleid båt, og besøk på flere øyer
  • Se Vivaldis fantastiske dåpskirke
  • Oppleve Scuola Grande di San Rocco, hvor et av renessansens - i alle betydninger - største mesterverk; Tintorettos “Korsfestelsen”
  • Se Frari-kirken, med Titians “Madonnas himmelfart”.
  • Besøke barokkpalasset Ca’Rezzonico
  • Høre på Vetle Lid Larssens underholdende historier


I mer enn tusen år har mennesker fra hele verden søkt etter lykken i verdens vakreste by. Venezia overgår alle forestillinger og forventninger; eksotisk, melankolsk, eventyrlig og fremmedartet. Bygget opp på hundrevis av sandbanker ute i lagunen i Adriaterhavet, isolert fra omverdenen og upåvirket av moderne tid, er byen et visuelt sjokk.

Venezias var i tusen år ikke bare hovedstaden i et av verdens mektigste imperier og et krysningspunkt mellom islam og kristendommen, men også et tilfluktsted for forfattere, billedkunstnere, komponister, leiesoldater, og elskende av alle slag.

I løpet av fem dager beveger vi oss til fots og til vanns, en reise inn i nostalgi og glemsel, men også inn en stadig levende kulturimpuls, en veneziansk livsfilosofi: Tizians koloristiske prakt, Vivaldis lekenhet, Palladios magiske kirkerom og Canovas blendende hvite marmor danner rammen om en pragmatisk tilnærming til liv og død, basert på skjønnhet, nytelse, fellesskap og plikt. Hva kan Venezia lære oss idag?

Gjennom daglige vandringer, kåserier og samtaler utforsker vi Venezias 5 portaler til lykken. Vetle Lid Larssen maler frem historien og mytene om denne enestående byen. Vi skal spise spagetti vongole, drikke prosecco og amarone, besøke de gamle gledes-kvarterene, samt beundre Markuskirkens gullforgylte mosaikker.

Ingen tilgjengelig avgang

Status:
Program/pris kommer