Skip to main content

Venezia - en hemmelig labyrint


En reise til Venezias glemte skatter

 

Reiseperiode: 14. - 18. november 2021


Forfatteren Vetle Lid Larssen har bodd flere år i Venezia. Han tar oss med på en temareise inn i Venezias hemmelighetsfulle labyrint, til skjulte haver og palasser, glemte kunstskatter og ukjente klostre hvor tiden har stått stille. Bli med på en uforglemmelig gruppereise til eventyrlige Venezia!

Noe av det vi skal gjøre i Venezia:
 • Oppleve Markusplassen med kirken og Dogepalasset
 • Besøke Fransiskanerklosteret San Francesco nel Deserto
 • En dag i lagunen med innleid båt, og besøk på flere øyer
 • Se Vivaldis fantastiske dåpskirke
 • Oppleve Scuola Grande di San Rocco, hvor et av renessansens - i alle betydninger - største mesterverk; Tintorettos “Korsfestelsen”
 • Se Frari-kirken, med Titians “Madonnas himmelfart”.
 • Besøke barokkpalasset Ca’Rezzonico
 • Høre på Vetle Lid Larssens underholdende historier


I mer enn tusen år har mennesker fra hele verden søkt etter lykken i verdens vakreste by. Venezia overgår alle forestillinger og forventninger; eksotisk, melankolsk, eventyrlig og fremmedartet. Bygget opp på hundrevis av sandbanker ute i lagunen i Adriaterhavet, isolert fra omverdenen og upåvirket av moderne tid, er byen et visuelt sjokk.

Venezias var i tusen år ikke bare hovedstaden i et av verdens mektigste imperier og et krysningspunkt mellom islam og kristendommen, men også et tilfluktsted for forfattere, billedkunstnere, komponister, leiesoldater, og elskende av alle slag.

I løpet av fem dager beveger vi oss til fots og til vanns, en reise inn i nostalgi og glemsel, men også inn en stadig levende kulturimpuls, en veneziansk livsfilosofi: Tizians koloristiske prakt, Vivaldis lekenhet, Palladios magiske kirkerom og Canovas blendende hvite marmor danner rammen om en pragmatisk tilnærming til liv og død, basert på skjønnhet, nytelse, fellesskap og plikt. Hva kan Venezia lære oss idag?

Gjennom daglige vandringer, kåserier og samtaler utforsker vi Venezias 5 portaler til lykken. Vetle Lid Larssen maler frem historien og mytene om denne enestående byen. Vi skal spise spagetti vongole, drikke prosecco og amarone, besøke de gamle gledes-kvarterene, samt beundre Markuskirkens gullforgylte mosaikker.

 

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 18 november 2021

Dager:

5

Reiseleder:

Vetle Lid Larssen

Journalist og forfatter med en stor produksjon av både romaner, fortellinger, sakprosa og skuespill. Gjorde seg tidlig bemerket for sine velskrevne portrettintervjuer, og mange kjenner hans underholdende penn fra A-magasinet.

Om Vetle Lid Larssen sier kundene våre:

"Vetle Lid Larsen er kunnskapsrik, entusiastisk, veltalende, imponerende og morsom."

"Et fyrverkeri av en reiseleder."

"Enormt kunnskapsrik og deilig formuleringsevne med masse humor."


Pris fra:
17 100,-

Søk reise

Program

Dag 1 – 14. november: Avreise

Måltider inkludert: Flymat / M
Avreise med Lufthansa fra Oslo Gardermoen kl. 11.25 til München. Flybytte og videre til Venezia med ankomst  kl. 16.25. Vetle Lid Larssen møter oss på flyplassen. Felles transport med båt fra flyplassen til hotellet. Ved ankomst hotellet gir Vetle Lid Larssen oss en introduksjon til byen. Overnatting på Hotel Agli Alboretti, som ligger i Dorsoduro-området.  Vi møtes i resepsjonen for kort vandring til velkomstmiddagen på Venezias ”theatercafè”; Alla Madonna, som venter oss med sin fristende sjømat og store isavkjølte mugger med prosecco.

Dag 2 – 15. november: Båttur i lagunen

Måltider inkludert: F / L 
Denne dagen begir vi oss ut i lagunen. Venezia er omgitt av små øyer som har vært bebodd i 1400 år. Avgang fra hotellet kl. 08.30. Kort vandring til Zattere, hvor vi går ombord i vår innleide båt. På vei ut i lagunen passerer vi Isola degli Armeni, klosteret hvor Lord Byron arbeidet. Vi fortsetter helt nord i lagunen, til fransiskanerklosteret San Francesco nel Deserto - opprettet av den hellige Frans av Assisi persolig - hvor vi får en privat omvisning. Etterpå skysses vi til øya Torcello, hvor vi beser de legendariske mosaikkene i katedralen. Vi gjør også en stopp på øya Burano. Lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj blir det transport med vår båt tilbake til Fondamenta Nuove i Venezia. Tilbud om felles aftensmåltid vil bli gitt. 

Dag 3 – 16. november: Vandring i Venezia

Måltider inkludert: F 
For å unngå kø i Markuskirken, har vi avgang fra hotellet kl. 08.30 denne morgenen. Vi vandrer den korte turen ned til Markusplassen, mens Vetle Lid Larssen gir oss en innføring om denne mest magiske plassen i Europa. Etter vi har sett kirken, besøker vi Dogepalasset og avslutter formiddagsturen med den strålende utsikten fra kampanilen på San Giorgio Maggiore ute i lagunen.
 

Dag 4 – 17. november: Vandring i Venezia

Måltider inkludert: F / L / M
Vi møtes i resepsjonen kl 08.30. Dagens vandring går nordøstover i byen. Vi passerer gondolverkstedet på San Trovaso. Vi besøker barokkpalasset Ca’Rezzonico, med sin fascinerende samling av innbo og kunst fra 1700-tallets adelige familier, utstilt “in situ”. Vandringen fortsetter over Campo San Margherita, hvor det blir anledning til kaffe, før vi fortsetter til den berømte Frari-kirken, med Titians “Madonnas himmelfart”.
Formiddagen avsluttes i Scuola Grande di San Rocco, hvor et av renessansens - i alle betydninger - største mesterverk; Tintorettos “Korsfestelsen” danner et verdig punktum for denne dagen. Lunsj på Muro Frari, hvor vi får servert pizza. Ta med en lett jakke denne dagen.
Etter lunsj kan de som ønsker det disponere tiden selv resten av dagen.
Resten av gruppen tar vaporettoen sammen med Vetle Lid Larssen tilbake til sentrum. Vi passerer skipsverftet Arsenale, selve hjertet i republikken Venezias historie, hvor vi får høre om Kurt Sivertsen fra Brevik som ble admiral i den venezianske flåte. Vi fortsetter til Vivaldis dåpskirke, og ser til sist Carpaccios underlige mesterverk i Sculola San Giorgio degli Schiavoni. 
Ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes i resepsjonen kl 17.00 for å gå samlet til kveldens avslutningsmiddag på Restaurant Kori. 

Dag 5 – 18. november: Hjemreise

Måltider inkludert: F / flymat
Frokost på hotellet. Flyavgang med Lufthansa kl. 13.30 til Frankfurt for flybytte og videre kl. 16.00 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 18.00. 

Praktiske opplysninger

Pris pr person kr. 17.100,- som inkluderer:

 • Fly Oslo-München/Frankfurt-Venezia med Lufthansa
 • Flyskatter
 • All fellestransport ifølge program
 • Overnatting i vanlig dobbeltrom inkl. frokost
 • Utflukter og byvandringer ifølge program
 • Måltider ifølge program (F= frokost/L=lunsj/M=middag)
 • Norske reiseledere (Vetle Lid Larssen + teknisk reiseleder)

 

Minimum antall deltakere er 20

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom, kr. 2.900,- pr. person
Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom, kr. 4.000,- pr person

Tillegg for superiorrom, kr. 500,- pr person

Alle rom på hotellet er ulike. Men her er en liten oversikt over størrelsen på rommene:
Enkeltrom fra ca 8 kvm
Dobbeltrom fra ca 11 kvm
Superior dobbeltrom fra ca 13 kvm

Tilslutning med fly innenlands til Oslo på forespørsel.

Hotel Agli Alboretti, Dorsoduro, Accademia 884, Rio Terrà Foscarini, 30120 Venezia www.aglialboretti.com
Hotellskatt € 3,50 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/11Vetle Lid LarssenVenezia - en hemmelig labyrint17 100,-Bestill

Bosted

Reisekalender

13/9Norgestur i TelemarkFra 14 200,-
20/9En historisk reise i middelalder-NorgeFra 13 850,-
27/10Faraoenes EgyptFra 37 750,-
14/11Venezia - en hemmelig labyrintFra 17 100,-
24/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 350,-