Skip to main content

Venezia med Vetle Lid Larssen

Pris fra:
16 895,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

21 - 25 oktober 2018

Vetle Lid Larssen

Journalist og forfatter med en stor produksjon av både romaner, fortellinger, sakprosa og skuespill. Gjorde seg tidlig bemerket for sine velskrevne portrettintervjuer, og mange kjenner hans underholdende penn fra A-magasinet.

I mer enn tusen år har mennesker fra hele verden søkt etter lykken i verdens vakreste by. Venezia overgår alle forestillinger og forventninger; eksotisk, melankolsk, eventyrlig og fremmedartet. Bygget opp på hundrevis av sandbanker ute i lagunen i Adriaterhavet, isolert fra omverdenen og upåvirket av moderne tid, er byen et visuelt sjokk.

Forfatteren Vetle Lid Larssen, som har bodd flere år i Venezia, tar oss med inn i Venezias hemmelighetsfulle labyrint, til skjulte haver og palasser, glemte kunstskatter, ukjente klostre hvor tiden har stått stille. Venezias var i tusen år ikke bare hovedstaden i et av verdens mektigste imperier og et krysningspunkt mellom islam og kristendommen, men også et tilfluktsted for forfattere, billedkunstnere, komponister, leiesoldater, og elskende av alle slag.

I løpet av fem dager beveger vi oss til fots og til vanns, en reise inn i nostalgi og glemsel, men også inn en stadig levende kulturimpuls, en veneziansk livsfilosofi: Tizians koloristiske prakt, Vivaldis lekenhet, Palladios magiske kirkerom og Canovas blendende hvite marmor danner rammen om en pragmatisk tilnærming til liv og død, basert på skjønnhet, nytelse, fellesskap og plikt. Hva kan Venezia lære oss idag?

Gjennom daglige vandringer, kåserier og samtaler utforsker vi Venezias 5 portaler til lykken. Vetle Lid Larssen maler frem historien og mytene om denne enestående byen. Vi skal spise spagetti vongole, drikke prosecco og amarone, besøke de gamle gledes-kvarterene, beundre Markuskirkens gullforgylte mosaikker og for de som ønsker er teknisk reiseleder behjelpelig med å bestille seilas i gondol (ikke inkl).

Turen arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program høsttur

Dag 1 – søndag 21. oktober
Avreise med KLM fra Oslo Gardermoen kl. 09.20 til Amsterdam. Flybytte og videre til Venezia med ankomst  kl. 16.10. Vetle Lid Larssen møter oss på flyplassen. Felles transport med båt fra flyplassen til hotellet. Ved ankomst hotellet gir Vetle Lid Larssen oss en introduksjon til byen. Overnatting på Hotel Agli Alboretti, som ligger i Dorsoduro-området.  Vi møtes i resepsjonen kl 18.30 for kort vandring til velkomstmiddagen kl 19.00 på Venezias ”theatercafè”; Alla Madonna, som venter oss med sin fristende sjømat og store isavkjølte mugger med prosecco. (M)

Dag 2 – mandag 22. oktober
Vi møtes i resepsjonen kl 08.30. Dagens vandring går nordøstover i byen. Vi passerer gondolverkstedet på San Trovaso. Vi besøker barokkpalasset Ca’Rezzonico, med sin fascinerende samling av innbo og kunst fra 1700-tallets adelige familier, utstilt “in situ”. Vandringen fortsetter over Campo San Margherita, hvor det blir anledning til kaffe, før vi fortsetter til den berømte Frari-kirken, med Titians “Madonnas himmelfart”.
Formiddagen avsluttes i Scuola Grande di San Rocco, hvor et av renessansens - i alle betydninger - største mesterverk; Tintorettos “Korsfestelsen” danner et verdig punktum for denne dagen. Lunsj på Muro Frari, hvor vi får servert pizza. Ta med en lett jakke denne dagen.
Etter lunsj kan de som ønsker det disponere tiden selv resten av dagen.
Resten av gruppen tar vaporettoen sammen med Vetle Lid Larssen tilbake til sentrum. Vi passerer skipsverftet Arsenale, selve hjertet i republikken Venezias historie, hvor vi får høre om Kurt Sivertsen fra Brevik som ble admiral i den venezianske flåte. Vi fortsetter til Vivaldis dåpskirke, og ser til sist Carpaccios underlige mesterverk i Sculola San Giorgio degli Schiavoni. (F/L)

Dag 3 – tirsdag 23. oktober
Denne dagen begir vi oss ut i lagunen. Venezia er omgitt av små øyer som har vært bebodd i 1400 år. Avgang fra hotellet kl. 08.30. Kort vandring til Zattere, hvor vi går ombord i vår innleide båt. På vei ut i lagunen passerer vi Isola degli Armeni, klosteret hvor Lord Byron arbeidet. Vi fortsetter helt nord i lagunen, til fransiskanerklosteret San Francesco nel Deserto - opprettet av den hellige Frans av Assisi persolig - hvor vi får en privat omvisning. Etterpå skysses vi til øya Torcello, hvor vi beser de legendariske mosaikkene i katedralen. Vi settes over til fisker-øya Burano, hvor vi spiser lunsj kl. 13.30 på den førsteklasses restauranten ‘Il Gatto Nero’. Etter lunsj blir det transport med vår båt tilbake til Fondamenta Nuove i Venezia. Tilbud om felles aftensmåltid vil bli gitt. (F/L)

Dag 4 – onsdag 24. oktober
For å unngå kø i Markuskirken, har vi avgang fra hotellet kl. 08.30 denne morgenen. Vi vandrer den korte turen ned til Markusplassen, mens Vetle Lid Larssen gir oss en innføring om denne mest magiske plassen i Europa. Etter vi har sett kirken, besøker vi Dogepalasset og avslutter formiddagsturen med den strålende utsikten fra kampanilen på San Giorgio Maggiore ute i lagunen.
Ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes i resepsjonen kl 17.00 for å gå samlet til kveldens vinsmaking og avslutningsmiddag på Restaurant Kori. (F/M)

Dag 5 – torsdag 25. oktober
Frokost på hotellet. Flyavgang med KLM kl. 17.00 til Amsterdam for flybytte og videre kl. 20.50 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 22.35. (F)

Praktiske opplysninger høsttur

Pris pr person kr. 16.895,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Amsterdam-Venezia med KLM tur/retur
- Flyskatter
- All fellestransport ifølge program
- Overnatting i vanlig dobbeltrom inkl. frokost
- Utflukter og byvandringer ifølge program
- Måltider ifølge program (F= frokost/L=lunsj/M=middag)
- Norske reiseledere (Vetle Lid Larssen + teknisk reiseleder)

Tillegg for enkeltrom, kr. 2.000,- pr. person
Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom, kr. 2.800,- pr person

Tillegg for juniorsuite, kr. 1.250,- pr person

Alle rom på hotellet er ulike. Men her er en liten oversikt over størrelsen på rommene:
Enkeltrom fra ca 8 kvm
Dobbeltrom fra ca 11 kvm
Suiter fra ca 17 kvm

Fordelspris med A-kortet, kr 16.145,- pr. person
Tilslutning med fly innenlands til Oslo på forespørsel.

Hotel Agli Alboretti, Dorsoduro, Accademia 884, Rio Terrà Foscarini, 30120 Venezia www.aglialboretti.com
Hotellskatt € 3,50 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Påmelding snarest og innen 20. juli 2018
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
21/10Vetle Lid LarssenAgli Alboretti
Fordelspris med A-kortet.
16 895,-Bestill

Reisekalender

20/9Val di Fiemme avg. ÅlesundFra 12 950,-