Skip to main content

Vårcruise med Hurtigruten med Frode Rekve

Foto: Pål Espolin Johnson
Foto:Kjell Ove Storvik
Foto:Kjell Ove Storvik

Sagaentusiast Frode Rekve tar oss med på en helt spesiell historisk seilas gjennom vikingtiden med MS Nordnorge - sørgående rute

 

Reiseperiode 26. april - 1. mai 2023

Norsk historie og de islandske sagaene er spekket med høydramatiske hendelser langs hele den norske kysten. Det var her slagene sto. Det var her Norges historie ble skapt. Med Hurtigruten seiler vi bokstavelig talt gjennom verdens viktigste kjerneområder fra vikingtiden. Enkelte foretrekker å reise til utlandet for å studere vikingtiden, men det var altså her, langs kysten i vårt eget land det meste skjedde.

På denne snaue ukesturen fra Kirkenes til Bergen får vi gode, levende foredrag tilpasset dagens seilas. Om kveldene hygger vi oss med korte oppsummeringer, spørsmål og svar etter behov. Underveis går vi på dekk og ser med egne øyne der viktige begivenheter i vikingtiden utspant seg. På utvalgte steder gjør vi strandhugg og vandrer i vikingenes fotspor.

 

Høydepunkter

 • Leve deg inn i vikingtiden på verdens vakreste sjøreise
 • Fengende foredrag om bord og fine utflukter underveis
 • God stemning og godt humør i en vikinginteressert gjeng
 • Nyte Hurtigrutens velsmakende måltider
 • Fly fra Oslo til Kirkenes og retur fra Bergen til Oslo er inkludert

 

Dessuten er jo Hurtigruten kjent for å være verdens vakreste sjøreise med gode komfortable lugarer, herlige måltider tre ganger om dagen og lekre salonger der alle kan slappe av og nyte utsikten mellom slagene. Å reise med Hurtigruten er en særskilt flott og egenartet opplevelse i seg selv. Det er ikke rart at mange passasjerer kommer tilbake år etter år.

Vår reiseleder Frode Rekve er vikingtidsentusiast, og kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Han har reist mye i vikingområder i hele verden.
Frode er mangeårig journalist og redaktør i pressen og NRK. Han er NRK Alltid Nyheters gudfar, og har reist verden rundt som reporter og reiseleder for norske journalister.
Jobber i dag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.
Frode har reist med Hurtigruten mange ganger og har «fartstid» fra mer enn tjue turer om bord.

Dette sier våre gjester om Frode Rekve:
Kombinasjonen Hurtigrute og Vikingenes historie langs kysten er suveren. Veldig bra! 

Frode Rekve er et funn, svært engasjert og dyktig foredragsholder. Hans bidrag til reisen over all forventning! Holdt faglig høyt nivå og var svært interessant. 

Vi hadde ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar: Frode Rekve.

Han var kunnskapsrik og det var god pedagogikk i forelesningene. 

Alle som bestiller før 6. november, får en verdikupong pålydende kr 1000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.

Bestill reise

Reiseperiode:

26 april - 1 mai 2023

Dager:

6

Reiseleder:

Frode Rekve

Frode har en lang fartstid som journalist og redaktør og er NRK Alltid Nyheters gudfar. Han har jobbet med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten i en årrekke og har vært i regionen mer enn 60 ganger. Frode jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han er en ekte vikingtidsentusiast som kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har 'fartstid' fra mer enn tjue turer ombord.

Om Frode Rekve sier kundene våre:

"Frode Rekve er et funn!"

"Ein særs kunnskapsrik og entusiastisk førelesar/reiseleiar."

 


Pris fra:
16 450,-

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 26. april: Vikingtiden: Hva var egentlig det for en tid?

Måltider inkludert: L / M
Vi møtes på Oslo Gardermoen og flyr til Kirkenes med SAS kl. 08.55 med ankomst kl. 11.00. Egen buss kjører oss direkte til hurtigrutekaien, og det blir avgang kl. 12.30 med MS Nordnorge. Etter en god lunsj og en hvil samles vi til første orientering om turen og selve vikingtiden.

Dag 2 – torsdag 27. april: Vikingtiden i Østerled

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost om bord i Honningsvåg, samles vi på møterommet vårt. Mens vi seiler mot Hammerfest, tar vi for oss vikingtiden i Østerled samt litt om vikingtokt i Finnmark og på Kolahalvøya. Flere vikinghøvdinger og konger hadde strabasiøse plyndrings- og skatteoppkrevingsferder til samenes riker og til Bjarmeland (Kola)
Om kvelden før middag, på vei mot Tromsø, tar vi en kaffe og en prat, svarer på spørsmål og oppklarer eventuelle uklarheter.

Dag 3 – fredag 28. april: Håløygene, Tore Hund og Ottars sjøreise

Måltider inkludert: F / L / M
På vei fra Harstad til Risøyhamn tar vi for oss Håløygene, Tore Hund og Ottars sjøreise i åpent vikingskip til England. Bare å glede seg!
Om kvelden, når vi kommer til Svolvær, står bussen klar og kjører oss til Norges fineste vikingtidsmuseum (utenom skipene på Bygdø) – Lofotr på Borg. Her blir det et eget spesialtillaget program. Vi blir kjørt tilbake til vårt skip, og går ombord igjen før MS Nordnorge seiler fra Stamsund kl. 22.30.

Dag 4 – lørdag 29. april: Eigil Skallagrimssons fantastiske saga

 Måltider inkludert: F / L / M
I dag seiler vi langs Helgelandskysten og vi starter dagen med å ta for oss Eigil Skallagrimssons fantastiske saga. Super reiselektyre, forresten! Og i Sandnessjøen går vi en kjapp tur på land og «hilser» på noen av hovedpersonene – Torolv Kveldulvsson og Sigrid. Etter Brønnøysund må vi en tur på dekk og ta den historiske gården Torget og Torghatten i øyesyn. Før middag på vei mot Rørvik tar vi en kjapp økt med spørsmål og svar for dem som vil.

Dag 5 – søndag 30. april: Ladejarlenes betydning, Olav Tryggvasson og kristningen av Norge 

Måltider inkludert: F / L / M
Tidlig frokost ombord i Trondheim, før vi blir hentet av buss og tar en egen vikinghistorisk sightseeing i trønderhovedstaden. Temaer blir Ladejarlenes betydning, Olav Tryggvasson og kristningen av Norge. Vi ser selvsagt Nidarosdomen fra utsiden.
Utpå kvelden på vei mot Molde tar vi for oss sjøslaget mot Jomsvikingene i Hjørungavåg. Et skjellsettende slag der nordmennene jaget hele den danske vikingflåten som kom for å ta Norge.

Dag 6 – mandag 1. mai: Samlingen av Norge, Harald Hårfagre, Eirik Blodøks og Gulatinget

Måltider inkludert: F
Seilasens siste etappe. Etter frokost i Florø blir temaet samlingen av Norge, Harald Hårfagre, Eirik Blodøks og kanskje viktigst, Gulatinget og tingsystemet i landet vårt.
Denne spiren til dagens norske demokrati med folkestyre og medbestemmelse er trolig den stolteste arven vi har fra vikingtiden.
Vi ankommer Bergen kl.14.45, og vi har egen buss som kjører oss til Flesland. Avgang med SAS kl. 18.20 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 19.10.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 16 450,- som inkluderer: 

 • Flyreise Gardermoen-Kirkenes/Bergen-Gardermoen med SAS 
 • Flyskatt
 • Overnatting i innvendig dobbeltlugar (meget begrenset)
 • Transport og utflukter ifølge program
 • Helpensjon om bord
 • Reiseleder Frode Rekve

Tillegg pr. person:
Enkellugar, innvendig uspesifisert kat. Polar                                 kr 3 695,-
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Polar                    kr 1 695,-
Enkellugar, utvendig uspesifisert kat. Polar                                    kr 5 995,-
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic Superior    kr 3 895,-
Enkellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic Superior           kr 9 545,-


Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Alle som bestiller før 6. november, får en verdikupong pålydende kr 1000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.

Påmelding senest 20. januar 2023

Særskilte avbestillingsregler
Spesielle avbestillingsregler gjelder:
Ved avbestilling mellom 1. desember og 9. mars beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved avbestilling fra og med 10. mars beholder arrangøren 100% av reisens pris.

www.hurtigruten.no/skip/ms-nordnorge

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
26/4Frode RekveVårcruise med HurtigrutenMer enn 816 450,-Bestill

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-