Skip to main content

Vandretur i vakre og vennlige Setúbal


La deg imponere på fottur i Setúbal - Portugals perle!

Reiseperiode: 1. - 7. november 2020

Vi forlater høstkulden og setter kursen mot varme og vennlige Portugal. Området rundt byen Setúbal er kjent som Den blå kysten, og er et flott utgangspunkt for fotturer i variert terreng. Vi skal vandre forbi vinranker, vakre strender og kalksteinsklipper, samt besøke den imponerende naturparken Arrábida. Dagtemperaturen ligger på mellom 15 – 20 grader.

Store opplevelser på vandretur i Setúbal, Portugal:
  • Guidet tur i Lisboa
  • Vandring i Arrábida Natural Park
  • Serro do Risco, kalksteinsklippen
  • Vakre bukter og strender i Sesimbra
  • Det historiske Palmela slottet


Med sine rundt 120.000 innbyggere er Setubal blant de 20 største byene i Portugal. Historie, gastronomi, landskap og gjestfrihet er fremtredende. Her finner man alt fra fiskerestauranter, livlige markeder, shoppingstrøk og museer. Områdene rundt har en naturlig skjønnhet der det blå havet speiler de hvite tonene i krittklippene og den grønne vegetasjonen dekker fjellkjeden. Her er forholdene ideelle for fotturer i vakre omgivelser. Andre høydepunkter i dette området er vinrankene, sandstrendene i krystallklart vann, og de gode fisk- og skalldyrrestaurantene i Setubal og Sesimbra. Vi skal oppleve flotte vandreturer i Setúbal, Portugal!
 

Bestill reise

Reiseperiode:

1 - 7 november 2020

Dager:

7

Reiseleder:

Kari Mette Sommerfeldt

Vandreguide og reiseleder i Portugal


Pris fra:
13 350,-

Søk reise

Program

Dag 1 –  søndag 1. november -  Lisboa

Måltider inkludert: M
Vi reiser fra Oslo Lufthavn Gardermoen med TAP Portugal kl. 12.45 og ankommer Lisboa kl. 15.55 lokal tid. Der venter vår skandinaviske guide og vi kjører til hotellet hvor vi møtes til velkomstmiddag på kvelden.

Dag 2 –  mandag 2. november - Lisboa – Azeitâo/Setubal

Måltider inkludert: F/M
I dag starter vi dagen med å utforske Lisboa med alle dens severdigheter og flotte monumenter. Vi har også tid til lunsj på egenhånd før vi krysser broen over elven Tejo og setter kursen mot Setubal, som vil være vårt utgangspunkt for vandring denne uken. Vi gjør et stopp i den pittoreske byen Azeitão, som er en viktig vinregion i Portugal. Her besøker vi en vinprodusent og selvsagt får vi smake på den lokale vinen. Vi fortsetter turen langs Arrábida-fjellet med utsikt over Atlanterhavet. Når kvelden nærmer seg kommer vi frem til Setubal der vi møtes til felles middag på hotellet. 

Dag 3 – tirsdag 3. november -  Ribeiro das Marmitas

Måltider inkludert: F/M
Dagens vandretur finner sted i hjertet av naturparken Arrábida og fører oss til Ribeiro da Marmitas. Denne elven springer ut i Serra do Risco, som er den høyeste kalksteinsklippen i Kontinentaleuropa (380 moh). Den har uvanlige geologiske formasjoner, som danner store kratre i ulike størrelser i kalksteinsterrenget. 
Vanskelighetsgrad: Lett/medium
Distanse: 6 km

Etter litt egentid med lunsj får vi en guidet vandring i Setubal. En vandretur i byen der vi omfavner den lokale "energien", og ser de viktigste severdighetene som Bocage Square, Avenida Luisa Todi, shoppingdistrikt, markedet og fiskehavnen. Middag spiser vi sammen på hotellet på kvelden.

Dag 4 –  onsdag 4. november - Rechâ de Arcos – Rota Baleeira

Måltider inkludert: F/L/M
Etter en god frokost starter vi dagens vandring i Sesimbra-området, på andre siden av Arrábida-fjellet.
Vi starter i den vestlige delen av Sesimbra, i fjellområdet ved sjøen. Vi vil blant annet passere ville, vakre strender der fiskerne søkte ly i gamle dager når været herjet som verst. Når vi kommer frem til Sesimbra Marina havn spiser vi lunsj på en lokal restaurant. 
Vanskelighetsgrad: Lett
Distanse:6 km

Etter lunsj fortsetter vi vandringen til den østlige delen av Sesimbra, hvor vi blant annet passerer et tidligere utkikkspunkt hvor man så etter hval. Videre fortsetter vi nedover forbi Calhau da Cova, en forlatt fiskehavn som tidligere ble brukt av fiskere. Dette er en historisk spasertur i et unikt miljø med flott utsikt over havet.
Vanskelighetsgrad: Medium
Distanse: 7 km


Dag 5 – torsdag 5. november - Setubal

Måltider inkludert: F/M
I dag har vi hele dagen til egen disposisjon i Setubal. Det er mulighet for å besøke Setubals flotte severdigheter, shoppe i de tradisjonelle butikkene, eller rett og slett ta seg en båttur så beina får hvile. 
Middag og overnatting på hotellet i Setubal.

Dag 6 – fredag 6. november - Arràbida Mountain

Måltider inkludert: F/Matpakke/M
I dag starter vandringen vår ved det vakre og historiske Palmela-slottet, i nærheten av Setubal. Herfra går turen til Formosinho, det høyeste punktet i Arrábida-fjellet (501 meter) som har en veldig spesiell flora og fauna. Vi får en fantastisk utsikt over områdene rundt; Atlanterhavet, elvene Sado og Tejo, Setubal og kystlinjen.
Dagens vandring vil være litt oppover bakke, men i variert landskap, og vi passerer gjennom områder med variert vegetasjon.
Lunsj på denne dagen blir en piknik (salat, dessert og juice).
Vanskelighetsgrad: Medium – høy
Distanse: 11 km


Dag 7 – lørdag – 7. november - Hjemreise

Måltider inkludert: F
Etter frokost går turen tilbake til Lisboa og flyplassen for hjemreise. Vi har avgang med TAP Portugal kl. 12.50 og ankommer Oslo lokal tid kl.17.55. 
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 13 350,- som inkluderer:

-    Fly Oslo – Lisboa tur/retur med TAP
-    Flyskatt
-    Fellestransport ifølge program
-    Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (F)
-    2 lunsj og 6 middag
-    En vinsmaking
-    Guidet gåtur i Setubal dag 3
-    Vandreguide og reiseleder Kari Mette Sommerfeldt møter gruppen på flyplassen i Lisboa og er med på hele turen.

Minimum antall deltakere er 20

Depositum kr 3000,- pr. person

Tillegg for enkeltrom kr. 2100,-

HF Fenix Lisboa Hotel 4*

Hotel Melia Setubal 4*
Hotellet har svømmebasseng.


Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
1/11Kari Mette SommerfeldtVandretur i vakre, vennlige Setúbal i Portugal13 350,-Bestill

Bosted

Reisekalender

3/9Kristin Lavransdatters verden - en oppdagelsesreise! Fra 13 450,-
4/9Nord-Spania - mytos og matmagiFra 28 550,-
7/9Vandretur til Yorkshire, Lake District og Hadrians mur fra OsloFra 19 740,-
7/9Bodensjøen og blomsterøya MainauFra 24 500,-
14/9Der ingen skulle tru at nokon kunne bu - TelemarkFra 12 990,-