Skip to main content

Vandretur i hjertet av Toscana avgang Stavanger


Periode: 24. - 30. september 2019 - avgang Stavanger

HØYDEPUNKTER på denne turen
Montepulciano, Montalcino og renessansedrømmen Pienza
Klostrene Monte Oliveto Maggiore og Sant'Antimo 
• Det legendariske toskanske kjøkken – fullpensjon med drikke til middagene
Smaking av ost, olivenolje og vidunderlige røde viner 
Vandringer gjennom vingårder og pilgrimsruten til Roma, Via Francigena

Fra Roma tar turen oss til Toscana og Val d’Orcia, et av de vakreste landskap i Italia. Vi tilbringer en uke her, vandrende gjennom vinmarker, forbi klostre og rundt åssidene i hjertet av det klassiske Toscana.

Langs Via Cassia, sør for Siena, ligger Val d'Orcia dalen. Denne dalen er kjent over hele verden for sine viner, sitt termiske vann, sin historie og for landskapet som ble valgt i filmer som for eksempel «Den Engelske pasienten» og «The gladiator».

Her, ikke langt fra sentrum av San Quirico d'Orcia, en liten middelaldersk landsby, ligger Casanova Hotel Residence SPA og Beauty Farm, i en bygning med typisk Toskansk arkitektur. Fra hotellet kan du nyte en fantastisk utsikt til den omkringliggende dalen. Hotellet har utendørs svømmebasseng, SPA-avdeling og egen restaurant. Vi kan fritt benytte jacuzzi, svømmebasseng ute/inne, badstu og treningsrom.

Etappene varierer fra å ha 200 - 400 meter stigning pr. dag. Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stiene blir leirete ved regn. Etappene er fra 13,5 km til 15 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene.

Stefano Spinetti er profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent. Helge Johanson er med som teknisk reiseleder. Helge Johanson er med som teknisk reiseleder. Han har jobbet som journalist i Stavanger Aftenblad i 30 år, hvor han var kjent for 'Helge-turen'. De siste 12 årene har han vært reiseleder for turer på flere kontinenter. 

Turen arrangeres i samarbeid med

 

Bestill reise

Reiseperiode:

24 - 30 september 2019

Dager:

7

Reiseleder:

Stefano Spinetti og Helge Johanson

Stefano Spinetti er profesjonell guide med 25 års erfaring som leder av fjellturer og vandreturer på alle kontinent. Helge Johanson er med som teknisk reiseleder. Han har jobbet som journalist i Stavanger Aftenblad i 30 år, hvor han var kjent for 'Helge-turen'. De siste 12 årene har han vært reiseleder for turer på flere kontinenter. 


Pris fra:
19 450,-

Søk reise

Program

Dag 1 – Tirsdag 24. september
Flyavgang kl. 06.00 fra Stavanger/Sola. Mellomlanding i Amsterdam og videre til Roma med ankomst kl. 11.50. Vi setter kursen mot Toscana og landsbyen hvor vi skal bo de kommende dager. På veien gjennom Umbria stopper vi for lunsj i Orvieto. Etter innsjekking og velkomst blir det middag på hotellet. 
(Lunsj/Middag)

Dag 2 – Onsdag 25. september
Fra San Quirico til Bagno Vignoni - distanse 13,5 km – ca. 4,5 timer – høydeforskjell 250 meter

Denne dagen får vi en helt spesiell og annerledes opplevelse når vi krysser Crete Senesi - et av de mest fantastiske landskap i Italia. Det nesten ørkenaktige området har en svak blekhet med sporadiske hus og linjer av sypresser som eneste tegn på bosetting. Olje- og ostesmaking etterfulgt av lett lunsj på Poggio Grande Farmhouse. Vi får også oppleve: Castello di Ripa d'Orcia, festningen Rocca d'Orcia og den historiske Spa parken Bagno Vignoni fra romertiden. 
Vi spiser middag på «Trattoria Oseanna» i gangavstand fra hotellet. (Frokost/Pikniklunsj/Middag)

Dag 3 – Torsdag 26. september
Fra San Quirico til Pienza – distanse 13 km – ca. 4,5 timer – høydeforskjell 200 meter

Avgang fra hotellet etter frokost. Vi går fra «vår» landsby San Quirico, med sine forvridde middelalderske smug og følger stiene gjennom vingårdene frem til Pienza. Byen ble skapt av pave Pius II som den ideelle renessanse-by. Den står i dag på UNESCO sin verdensarvliste. Vi får en lett lunsj på restaurant etterfulgt at besøk i Palazzo Piccolomini. Underveis får vi oppleve: Cappella di Vitaleta, Pieve di Corsignano og duomoen i Pienza. Middag på «Trattoria Osenna». (Frokost/Piknik lunsj/Middag)

Dag 4 – Fredag 27. september
Fra Montalcino til Abbazia di Sant'Antimo - distanse 12 km – ca. 4 timer – høydeforskjell 350 meter

Fra Montalcino, hvor den berømte Brunello vinen kommer fra, følger vi en gammel rute til klosteret Saint Antimo. Vi vandrer vi gjennom olivenlunder og skogsområder med eik- og laurbærtrær.
I dag får vi oppleve: å gå i kloster, et etruskisk arkeologisk funnsted og vinsmaking/lunsj i Villa a Tolli.
Vi spiser middag i San Quirico. (Frokost/Pikniklunsj/Middag)

Dag 5 – Lørdag 28. september
Fra klosteret Monte Oliveto Maggiore til Buonconvento -  distanse 15 km – ca. 5,5 timer – høydeforskjell 400 meter. 

Monte Oliveto Maggiore er en vakkert Benedict kloster, bygget for det meste av rød murstein, som mot grå leire og sandgrunn har gitt navnet til området (Crete Senesi). Klosteret ble bygget i 1319/1320 og er kjent for en serie fresker som viser scener fra legenden om St. Benedict.
Etter å ha besøkt klosteret, passerer vi gjennom vinområder med flott utsikt og
forlatte gårder, før vi ankommer middelalderbyen Buonconvento. Pilgrimsruten til Roma gikk gjennom denne byen og navnet betyr direkte oversatt «godt kloster».  Her kan vi nyte en kjølende italiensk iskrem.
I dag får vi oppleve: klosteret Monte Oliveto Maggiore, Chiusure, Calanques og romerske veier. 
Middag på vår lokale «Trattoria Osenna». (Frokost/Piknik lunsj/Middag inkludert)

Dag 6 – Søndag 29. september
Fra Pienza via Monticchiello til Montepulciano - distanse 14 km – ca. 5,5 timer – høydeforskjell 400 meter

Vi går fra Pienza mot den lille middelalder stedet Monticchiello og følger de støvete hvite sporene som slynger seg over jorder og gjennom skoger til den etruskiske byen Montepulciano fra det femte århundre f.Kr. Etter lunsj besøker vi en vinkjeller Montepulciano, hvor vi får smake den kjente rødvinen «Vino Nobile di Montepulciano».
Avskjedsmiddagen spises på hotellet (Frokost/Lunsj/Middag inkludert)

Dag 7 – Mandag 30. september
Etter frokost setter vi kursen flyplassen. Flyavgang med KLM fra Roma Fiumicino kl. 17.25 via Amsterdam. Videre til Stavanger kl. 21.00 med ankomst Sola kl. 22.25. (Frokost inkludert)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr. 19 450,- som inkluderer:
- KLM Stavanger-Amsterdam-Roma tur/retur
- Flyskatt, utgjør kr 717,- pr. oktober 2018 (refunderes ikke ved avbestilling)
- Hotellskatt
- Buss under hele oppholdet ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
- Byvandringer, utflukter og besøk i flg. program
- Fullpensjon med drikke til middagene (vin, vann og kaffe)
- Smaking av ost, olivenolje og vin
- Engelsktalende lokalguide: Stefano Spinetti
- Teknisk reiseleder: Helge Johanson

- Tips er ikke inkludert

Rabatt med Aftenbladet/A-fordel, kr 750,-.
 
Tillegg for enkeltrom kr 2.150,-

Vårt bosted er Casanova Hotel Residence SPA and Beauty Farm i landsbyen San Quirico d’Orcia       

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 22 og maksimum er 24. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. 
Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
24/9Stefano Spinetti og Helge JohansonVal d'Orcia i Toscana med avgang fra Stavanger19 450,-Bestill

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-