Skip to main content

Val di Fiemme - en vandretur i Dolomittene - avgang Stavanger


En vandretur med avgang Stavanger 5. - 10. september 2019

De fleste nordmenn kjenner området Val di Fiemme fra TV skjermen og norske bragder i skisporet. Denne vakre dalen som strekker seg innover Dolomittene har mye å by på året rundt. De små og gjestfrie landsbyene ligger nær hverandre og har alle lang tradisjon for å ta imot besøkende. Dalen er et særdeles flott område for fotturer og det skal vi sammen få erfare på denne turen.

Høydepunkter:
•    Dolomittene med tinder, tårn og spir
•    Grønne fjellsider
•    Monsterbakken, Marsialonga og Tour de Ski 
•    Grappasmaking 
•    Lokale delikatesser
•    Fullpensjon med drikke
•    4 * Spahotell i Cavalse

Elven Avisio krysser dalen, omgitt av nasjonalparken Monte Corno i vest, fjellkjedene Latemar og San Martino i nord, San Pellegrino dalen og nasjonalparken Paneveggio i øst og Lagorai, den sydligste fjellkjeden i Dolomittene, i syd. Kulissene er spektakulære, med alt fra dramatiske fjellformasjoner, slake daler og grønne enger.

Vi skal bo på et hyggelig 4-stjernes hotell i landsbyen Cavalese, med egen spa-avdeling. Fullpensjon og drikke til maten er inkludert i pakkeprisen. I tillegg til turer til fots og på sykkel, nyter vi nærmat fra området og får smaksprøver på ost, skinke, salami og grappa.

Helge Johanson er turleder og en engelsktalende lokalguide er med på vandringene.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng.  Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Dette er ingen klatretur, og vi unner oss rikelig med stopp underveis. Vi går på godt opparbeidede stier, grusveier og litt i terreng. Det er ingen risikofylte partier underveis. Man bør ikke ha problemer med knærne, da det er mange opp-og nedstigninger.

Turen arrangeres i samarbeid med

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Bestill reise

Reiseperiode:

5 - 10 september 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Helge Johanson

Var journalist i Stavanger Aftenblad i 30 år, hvor han var kjent for 'Helgeturen' som resulterte i seks utsolgte turbøker. Har vært reiseleder i Sør-Amerika, Afrika og Asia, men også i Europa og ikke minst på hjemmebane i Norge.


Pris fra:
14 300,-

Søk reise

Program

Dag 1 – Torsdag 5. september
Avreise med KLM fra Stavanger kl. 10.10 til Amsterdam. Flybytte og videre til Venezia hvor vi ankommer kl. 16.10. Det blir en om lag 3-timers busstur fra flyplassen til Cavalese. Etter ankomst og innsjekking, venter velkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2 – Fredag 6. september
Etter frokost tar bussen oss innover i dalen.  I dag skal vi gå gjennom Val Fredda og til Forca Rossa.
En interessant og utfordrende rute som gir flott utsikt over Passo San Pellegrino.
Dalen Val Fredda er sjarmerende og solrik har med en fantastisk utsikt. Vi passerer Rifugio Fuchiade, en betjent hytte. Ruten blir brattere etter hvert som vi nærmer oss Forca Rossa, oppkalt etter den røde fargen på fjellet. Vi spiser lunsj på Rifugio Flora Alpina. Tilbake på hotellet har vi litt tid på egenhånd før vi møtes igjen til felles middag i hotellets restaurant. (F/L/M)
Stigning: 1982 – 2496 moh. Varighet 5 timer.

Dag 3 – Lørdag 7. september
Etter frokost tar vi buss opp til Pazzo Lavaze. Utgangspunktet for turen er området der VM stadion lå. Vi går til toppen av Corno Bianco. Først i skogsterreng og deretter mot den frittliggende toppen i åpent lende. Vi spiser pikniklunsj underveis.

Etter dagens vandring og retur til Cavalese, står det sykler til vår disposisjon på hotellet. De som ønsker det, blir med på en sykkeltur langs «Marcialonga»-traseen i bunnen av dalen. Bortsett fra etappene ned- og opp til Cavalese, er traseen bilfri og flat. Vi ender opp i bunnen av «Monsterbakken» før vi tar fatt på oppstigningen til Cavalese. Felles middag på hotellet.  (F/L/M)
Stigning: 1806 – 2313 moh. Varighet 3-4 timer. Marcialonga traseen er flat/småkupert, men det er en 2 km lang bratt stigning fra dalen og opp til Cavalese.

Dag 4 – Søndag 8. september
I dag får vi en spektakulær tur i fjellmassivet Rosengarten (italiensk: Catinaccio). Vi busser til Vigo di Fassa og starter med å ta taubanen opp til Ciampedie i 2000 meters høyde. Derfra går vi gjennom slakt skogsterreng til Rifugio Gardeccia. Videre opp 200 høydemeter til Rifugio Vajolet og til slutt enda 400 høydemeter, til Rifugio Principe 2601 moh. Her spiser vi lunsj. Vi går samme vei tilbake. Dette er en tur du sent vil glemme. Felles middag på hotellet om kvelden. F/L/M
Stigning: 2000 – 2601 moh. Varighet: 6-7 timer inklusiv lunsjpause.

Dag 5 – Mandag 9. september
I dag skal vi kjøre en time til nabodalen Val di Fassa. Dagens vandring blir i det spektakulære fjellområdet Pordoi. Vi skal opp til over 3000 moh. i løpet av den ca. 4 timer lange vandringen. Vi starter med taubane opp til 2950 moh. og går en tur i det månelignende landskapet. I klarvær er utsikten fantastisk. Vi har med lunsjpakker, men stopper også på betjente hytter hvor de selger både mat og drikke. (F/L/M)
Flatt terreng i høyde på rundt 3000 moh. Varighet 4 time

Dag 6 – Tirsdag 10. september
Etter en god frokost og utsjekking fra hotellet, forlater vi Fiemme dalen og setter kursen mot Venezia og flyplassen. Vi besøker en prosecco produsent i distriktet Valdobbiadene. Her blir det omvisning og smaksprøver. En lett lunsj inntas underveis. Avreise med KLM kl. 16.55 til Amsterdam. Flybytte og ankomst Stavanger Sola kl. 22.25. (F/L)

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person 14 300,- som inkluderer:

- Rutefly Stavanger-Amsterdam-Venezia tur/retur med KLM
- Flyskatt  (refunderes ikke ved avbestilling)
- Fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom
- Vandringer og sykkeltur i følge program
- Fullpensjon (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Drikke: vann til lunsj og vin,vann og kaffe til middag
- Grappasmaking på hotellet
- Besøk hos en vinprodusent
- Engelsktalende lokalguide
- Reiseleder Helge Johanson

Tillegg for enkeltrom (begrenset)  kr 1.150,-

Rabatt for Aftenbladabonnenter kr 500,-

Vi bor på Hotel Bellavista i Cavalese   

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal sykle og vandre både
opp- og nedoverbakker i kupert terreng.
Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.  

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt
påmelding. Minimum antall deltakere er 20. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
5/9Helge JohansonVal di Fiemme - en vandretur i Dolomittene - avgang Stavanger14 300,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

24/8Sensommercruise på MS TrollfjordFra 14 750,-