Skip to main content

Val di Fiemme - en vandretur i Dolomittene - avgang Oslo

Pris fra:
12 600,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

20 - 25 juni 2019

Reiseleder:

Britt Flem

Britt Flem er farmasøyt og apoteker, og er et kjent ansikt i Ålesund og på Sunnmøre etter mange år i apotekbransjen. I tillegg har hun vært engasjert i undervisning, politikk og organisasjonsliv i en årrekke.
Britt er også en aktiv turgjenger som nyter alle årstider utendørs.
Hun gleder seg til å ta dere med til Dolomittene og til å vise dere den vakre naturen og de mektige og varierte fjellformasjonene sammen med vår lokale guide.
 

De fleste nordmenn kjenner området Val di Fiemme fra TV skjermen og norske bragder i skisporet. Denne vakre dalen som strekker seg innover i Dolomittene har mye å by på året rundt. 
De små og gjestfrie landsbyene ligger nær hverandre og har alle lang tradisjon for å ta imot besøkende. Dalen er et særdeles flott område for fotturer og det skal vi sammen få erfare på denne turen.

Elven Avisio krysser dalen, omgitt av nasjonalparken Monte Corno i vest, fjellkjedene Latemar og San Martino i nord, San Pellegrino dalen og nasjonalparken Paneveggio i øst og Lagorai, den sydligste fjellkjeden i Dolomittene, i syd. Kulissene er spektakulære, med alt fra dramatiske fjellformasjoner, slake daler og grønne enger. 

Vi skal bo på et hyggelig 3-stjernes hotell i landsbyen Castello di Fiemme. Hotellet har svømmebasseng. Fullpensjon og drikke til maten er inkludert i pakkeprisen.
I tillegg til turer til fots og på sykkel, nyter vi nærmat fra området og får smaksprøver av lokal ost, skinke, salami og grappa.

Britt Flem er turleder, og en engelsktalende lokalguide er i tillegg med på vandringene.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal sykle og vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng.  Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Dette er ingen klatretur, og vi unner oss rikelig med stopp underveis. Vi går på godt opparbeidede stier, grusveier og litt i terreng. Det er ingen risikofylte partier underveis. Man bør ikke ha problemer med knærne, da det er mange opp-og nedstigninger.

Turen arrangeres i samarbeid med:

Søk reise

Program

Dag 1 – Torsdag 20. juni 
Avreise med Norwegian fra Oslo kl. 10.40. Direktefly til Venezia hvor vi ankommer kl. 13.20. Det blir en om lag 3-timers busstur fra flyplassen til Cavalese. Vi stopper for lunsj underveis. På vei til hotellet, besøker vi fabrikkutsalget La Sportiva. Dette er en av de største arbeidsplassene i Val di Fiemme, familiedrevet, og produsent av blant annet fjellsko og turtøy. Før velkomstmiddag på hotellet står svømmebassenget til disposisjon. (L/M)
 
Dag 2 – Fredag 21. juni

Etter frokost tar bussen oss innover i dalen.  I dag skal vi gå gjennom Val Fredda og til Forca Rossa.
En interessant og utfordrende rute som gir flott utsikt over Passo San Pellegrino.
Dalen Val Fredda er sjarmerende og solrik har med en fantastisk utsikt. Vi passerer Rifugio Fuchiade, en betjent hytte. Ruten blir brattere etter hvert som vi nærmer oss Forca Rossa, oppkalt etter den røde fargen på fjellet. Vi spiser lunsj på Rifugio Flora Alpina. Tilbake på hotellet har vi litt tid på egenhånd før vi møtes igjen til felles middag i hotellets restaurant. (F/L/M) 
Stigning: 1982 – 2496 moh. Varighet ca. 5 timer.

Dag 3 – Lørdag 22. juni
Etter frokost tar vi buss opp til Pazzo Lavaze. Utgangspunktet for turen er området der VM stadion lå. Vi går til toppen av Corno Bianco. Først i skogsterreng og deretter mot den frittliggende toppen i åpent lende. Vi spiser pikniklunsj underveis.

Etter dagens vandring og retur til Cavalese, står det sykler til vår disposisjon på hotellet. De som ønsker det, blir med på en sykkeltur langs «Marcialonga»-traseen i bunnen av dalen. Traseen er bilfri stort sett flat. Vi passerer bunnen av «Monsterbakken» underveis. Felles middag på hotellet.  (F/L/M)
Stigning: 1806 – 2313 moh. Varighet ca. 3-4 timer. Sykkelturen langs Marcialonga traseen er flat/småkupert.

Dag 4 – Søndag 23. juni
I dag skal vi kjøre en time til nabodalen Val di Fassa. Dagens vandring blir i det spektakulære fjellområdet Pordoi. Vi skal opp til over 3000 moh. i løpet av den ca. 4 timer lange vandringen. Vi starter med taubane opp til 2950 moh. og går en tur i det månelignende landskapet. I klarvær er utsikten fantastisk. Vi har med lunsjpakker, men stopper også på betjente hytter hvor de selger både mat og drikke. (F/L/M)
Flatt terreng i høyde på rundt 3000 moh. Varighet ca. 4 timer.

Dag 5 – Mandag 24. juni
I dag får vi en spektakulær tur i fjellmassivet Rosengarten (italiensk: Catinaccio). Vi busser til Vigo di Fassa og starter med å ta taubanen opp til Ciampedie i 2000 meters høyde. Derfra går vi gjennom slakt skogsterreng til Rifugio Gardeccia. Videre opp 200 høydemeter til Rifugio Vajolet og til slutt enda 400 høydemeter, til Rifugio Principe 2601 moh. Her spiser vi lunsj. Vi går samme vei tilbake. Dette er en tur du sent vil glemme. Felles middag på hotellet om kvelden. F/L/M
Stigning: 2000 – 2601 moh. Varighet: ca. 6-7 timer.


Dag 6 – Tirsdag 25. juni
Etter en god frokost og utsjekking fra hotellet, forlater vi Fiemme dalen og setter kursen mot Venezia og flyplassen. Avreise med Norwegian kl. 14:00 direkte til Oslo med ankomst kl. 16.40. (F)
 

Ca. tidsforbruk er inkludert pauser

 

 

 

 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 12 600,- som inkluderer:

- Rutefly Oslo-Venezia tur/retur med Norwegian
- Flyskatt (refunderes ikke ved avbestilling) 
- Fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom 
- Vandringer og sykkeltur i følge program
- Fullpensjon (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Drikke: vann til lunsj og vann, vin og kaffe til middag
- Engelsktalende lokalguide med på vandringene
- Reiseleder Britt Flem

Tillegg for enkeltrom (begrenset)        kr 1.150,-
A-kort rabatt                                      kr 500,-

Vi bor på Hotel Los Andes, Castello di Fiemme https://www.los-andes.it/en/  
På denne turen kreves god fysisk form da vi skal sykle og vandre både 
opp- og nedoverbakker i kupert terreng.
Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.   

Påmeldingfrist 17. januar 2019.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt 
påmelding. Minimum antall deltakere er 20. Husk reise- og avbestillings-
forsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. vær, vedlikehold av løyper/hytter.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
20/6Britt FlemVal di Fiemme fra Oslo
Fordelspris med A-kortet.
12 600,-Bestill

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-