Skip to main content

Unik vintur til Barolo med Piemonte-ekspert André Brattland

Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland
Foto: Andrè Brattland

BAROLO EXPERIENCE 2023! 

 

Reiseperiode: 31. august - 4. september 2023

Bli med vinjournalist André Brattland på en unik reise til Barolo-sonen hvor vi dypdykker inn i de fem store landsbyene i området. Vi besøker noen av de beste vingårdene og Brattlands aller beste favorittrestauranter under besøket. 

 

Høydepunkter: 

 • Vingårdsbesøk hos svært anerkjente vinprodusenter som bl.a Massolino
 • Fantastiske Hotel Corte Gondina i La Morra med herlige svømmebasseng
 • Besøk og vandring i de "big five" i Langhe - La Morra, Monforte d´Alba, Serralunga d´Alba, Barolo og Castiglione Falletto 
 • Barolo-sonens fantastiske utsikt 
 • Besøk hos klassiske restauranter med autentisk Piemontesisk kjøkken 

 

Vi flyr til Milano og etter en to timers busstur kommer vi til hjertet av Barolo-sonen - nemlig billedskjønne La Morra. Her besøker vi byens beste restauranter som ryktene tilsier er velkjent for besøk av både nordmenn og kongelige. Vi bruker også de neste dagene på å besøke de fem kjente landsbyene. I Serralunga d´Alba besøker vi landsbyens slott med egen omvisning. Det viktigste under turen er derimot vinen! Vi skal besøke noen av de beste vingårdene i alle de fem store landsbyene. Vi smaker oss igjennom viner laget på både Dolcetto, Barbera og selvfølgelig Nebbiolo. Det vil også bli anledning til å smake topp Barolo-viner under turen. 

Reisetidspunktet er perfekt. Det vil være rett før plukkingen starter og vinåkrene vil fråde av de flotte, røde druene med sin perfekte modenhet. Er vi heldige vil vi også oppleve "Nebbia", den velkjente Piemonte-tåken som legger seg ned i dalen og kjøler ned området.  

«Endringer på vingårder kan unntaksvis forekomme. De som tar i mot oss på vingårdene er eiere, familie eller nære ansatte.»

Bestill reise

Reiseperiode:

31 august - 4 september 2023

Dager:

5

Reiseleder:

André Brattland

André Brattland er en anerkjent vinjournalist og redaktør for nettstedet www.Botti.no. Han skriver fagartikler for Norges ledende vinmagasin Vinforum der hans spesialfelt er Piemonte. Hans siste artikler har vært om den sagnomsuste vinmarken Vigna Rionda og en dybdeartikkel av den erkeklassiske legenden Maria Teresa Mascarello. Han foreleser i de franske fagene og i Fine Wine for Norsk Sommelierutdannelse. Andrè holder vinrelaterte kurs til både privatpersoner og bedrifter. Han er også jurymedlem i "Meininger Mundus Vini Awards". 


Pris fra:
22 990,-

Søk reise

Program

BAROLO EXPERIENCE 2023! 

 

Dag 1 – torsdag 31.august Oslo – Milano – La Morra

Måltider inkludert: «Lunsj on the go» / M

Vingårder: Roberto Voerzio

Avreise med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 08.20 direkte til Milano med ankomst kl. 11.00. På flyplassen venter vår guide André Brattland og vår buss som tar oss til fantastiske La Morra og Piemonte. Lunsj blir servert på veien. Første stopp er den sagnomsuste vingården Roberto Voerzio, en av Barolos aller mest anerkjente produsenter som var med å sette modernistene på kartet på 1990-tallet. Etter besøket tar vi inn på vårt nydelige hotell Corte Gondina 4*, sentralt plassert i den flotte landsbyen La Morra. Fellesmiddag inntas på naborestauranten, som er anerkjent blant norske fine wine entusiaster.  

Dag 2 – Fredag 1.september – Castiglione Falletto og Serralunga d´Alba 

Måltider inkludert: F / L / M

Vingårder: Vietti & Massolino

Vi starter dagen med herlig frokost på Corte Gondina før vi setter oss i bussen til Castiglione Falletto. Her skal vi besøke selveste Vietti som står bak noen av de beste enkeltvinmarksvinene i hele Barolo-sonen. Klokken 1200 drar vi videre til Serralunga d´Alba. Her spiser vi lunsj hos beryktede - og anerkjente - Centro Storico. Vi fortsetter turen i den flotte landsbyen med vandring og besøk til landsbyens slott Castello di Serralunga. Middelalderfestningen er et av de største landemerkene i hele Piemonte. Vi avslutter dagens utflukt med besøk hos Massolino. Produsenten ble grunnlagt i 1996 og drevet videre i flere generasjoner under klassiske prinsipper. Tilbake til Corte Gondina står hotellets svømmebasseng til disposisjon, og vi slapper av før vi spiser middag på en svært populær lokal restaurant uten nykker. Her blir det pasta!  

 

Dag 3 – Lørdag 2.september – Monforte d´Alba

Måltider inkludert: F/ M 

Vingårder: Elvio Cogno

Vi må selvfølgelig besøke Monforte d´Alba på vår rundttur i Barolo-sonen. Landsbyen ble grunnlagt under romerne og hadde en strategisk posisjon under de lokale krigene i området. Landsbyen har bare 2000 innbyggere, men her finner man gode restauranter og flott arkitektur. Vi tar et stopp på veien og besøker en topp vingård underveis. . I Monforte d´Alba legges det opp til egentid og mulighet til å besøke restaurantene man vil i eget tempo. Vi drar tilbake og lar livet med ro hos Corte Gondina. Lørdagsmiddag tar vi ned bakken fra La Morra på en strålende lokalrestauranten. Maten er klassisk piemonte med moderne vri. Her finner man ofte vin-legender hengende i baren.  

Dag 4 – Søndag 3.september – Landsbyen Barolo

Måltider inkludert: F / M  

Vingårder: G.D Vajra

Vår dypdukk i Barolo-sonen avsluttes selvfølgelig i selve landsbyen Barolo. Vi stanser på veien og besøker norgesfavoritten G.D Vajra som eier topp vinmarker i Barolo-sonen. I Barolo får alle egentid og lunsj inntas på egenhånd. Vi reiser tilbake til La Morra og tar de siste dykkene i bassenget før vi avslutter med stil på 1* Michelin-resauranten Palas Cerequio. Med sin beliggenhet midt i de beste vinmarkene i Barolo-sonen kan ikke en uforglemmelig tur til Barolo avsluttes bedre. Kanskje vi får se vinkjelleren til Michele Chiarlo også? Vi får se!  

Dag 5 – mandag 4.september – hjemreise 

Måltider inkludert: Frokost 

Vi spiser frokost og takker for oss. I dag skal vi få med oss både den italienske og den franske riviera. Vi kjører nemlig kystveien ned til Nice der vi har avreise med SAS kl 16.00 via Stockholm. Deretter videre kl. 21.20 med ankomst Oslo Gardermoen kl. 22.15.   

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 22 990 ,- som inkluderer: 

 • Fly Oslo - Milano tur/retur
 • Fellestransport ifølge program 
 • Overnatting i dobbeltrom  
 • Vingårdsbesøk ifølge program 
 • Inngang slott Castello di Serralunga
 • Drikke: vann til lunsj og vann, vin og kaffe til middag 
 • Måltider i henhold til program 
 • Fagekspert Andre Brattland med på hele turen
 • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad 


Tillegg for enkeltrom (begrenset)                            kr 3400 ,- 

Vi bor på Corte Gondina Boutique Hotel
Corte Gondina Boutique Hotel, La Morra Langhe - Camere SPA piscina nelle Langhe

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt  påmelding.  

Vi tar forbehold om endringer i program knyttet til åpningstider, flyendringer, og andre uforutsette ting.

 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
31/8André BrattlandUnik vintur til Barolo 622 990,-Bestill

Bosted

Hotel La Morra, Langhe UVE

Hotel La Morra, Langhe UVE

Hotel La Morra, Langhe: UVE Wine&Bar (uvelanghe.it)

Reisekalender

3/4Påskecruise med HurtigrutenFra 14 300,-