Skip to main content

Trolltunga, Prekestolen og Kjeragbolten


Tre spektakulære fjellturer på en gang! 


Reiseperiode 15. - 20. august 2022
 
Bli med Einar Osland til tre storheter i norsk natur.

Trolltunga ligger ved den vestlige avslutningen av Hardangervidda, og er den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge. Den ligger 1180 moh, og har en flott utsikt.

Vi beveger oss litt lenger sør i landet og kommer til Ryfylke og Rogalands mest kjente turistattraksjon; Prekestolen, som rager 604 meter over Lysefjorden. Preikestolen er blant annet kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN og Lonely Planet. Fjellplatået på rundt 25 x 25 meter ble trolig formet ved frostsprengning for 10 000 år siden. Vann som frøs i fjellsprekkene, sprengte løs store kantete blokker som breen fraktet med seg.

Siste stopp på vår reise er Kjerag som ligger majestetisk innerst i Lysefjorden. Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene langs Lysefjorden. Fjellmassivet har lenge vært mest beundret fra fjorden, men de senere årene har det blitt stadig mer populært å ta turstien til selve platået, til Kjeragbolten, ei rund steinblokk kilt fast i en fjellsprekk.

På bussturen fra Bergen følger vi riksvei 13 som er klassifisert som «Turistvei» og som altså er svært severdig.

Høydepunkter

 • Gåturer til Trolltunga, Prekestolen og Kjeragbolten
 • Hardangerbrua og Vøringsfossen
 • Røldal Stavkirke
 • Besøk til Laksestudio
 • Båttur på Lysefjorden
 • Fjellentusiast Einar Osland med på hele turen
Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 20 august 2022

Dager:

6

Reiseleder:

Einar Osland

Einar Osland er utdannet marinbiolog fra universitet i Bergen. Han har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og har klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter. I tillegg har han jobbet som brefører for Den norske turistforening. En god turkamerat gjennom flere år har vært Cato Zahl Pedersen.


Pris fra:
18 500,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 15. august

Måltider inkludert: (L/M)
Turen starter i Oslo med tog fra Oslo S kl.06.25. Vi nyter naturen over fjellet, og har ankomst Voss 12.03. Derfra går turen videre med buss. Hvis man kommer fra Vestlandet kan man møte gruppen direkte i Voss. Da vil togbilletten trekkes fra i prisen. Bussen tar oss til Odda via den nye Hardangerbrua. Vi stopper for lunsj i Eidfjord sentrum før vi besøker Vøringsfossen. Her kan den som ønsker gå på den nye brua over fossen. Den gir virkelig et nytt overblikk over hele området! Vi sjekker inn på Trolltunga Hotell i Odda og samles til felles middag på kvelden. 

Dag 2 - tirsdag 16. august - Tur til Trolltunga (7 timer +)

Måltider inkludert:(F/Matpakke/M)
Etter en god frokost kjører vi til Skjeggedal, som er startpunktet for dagens tur. Her skifter vi til en Shuttle-buss som kjører oss opp til Mågelitoppen. Her starter vandringen opp til Trolltunga, den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge! Høydeforskjellen er 320 m oppover og 800 meter nedover. Turen går for det meste i høyfjellsterreng og er tidvis noe krevende. Men vi får absolutt lønn for strevet – der oppe venter en praktfull utsikt! Her nyter vi medbragt niste. Stien til Trolltunga (1180 moh.) er godt merka. Skilter langs stien viser oss hele tiden hvor langt vi har gått og hvor langt det er igjen til Trolltunga. Etter en lang og innholdsrik dag sjekker vi inn på Trolltunga Hotell og nyter en velfortjent middag.

Dag 3 – onsdag 17. august

Måltider inkludert: (F/L/M)
I dag hviler vi beina og setter oss på bussen. Turen går via Låtefoss, Seljestad og Røldal. I Røldal stopper vi for et besøk i stavkirken. En kirke som er mye besøkt på grunn av sin spesielle utsmykning og historie.
Kirken ble bygd rundt år 1250 og restaurert tidlig på 1900-tallet. Da fikk den tilbake mye av sin opprinnelse fra middelalderen. Røldalskirken er kanskje mest kjent som pilegrimskirke og var den nest viktigste pilegrimsdestinasjonen etter Nidarosdomen i katolsk tid. 
Vi fortsetter videre langs Riksvei 13 og stopper for lunsj i Sand sentrum. Her besøker vi også Laksestudio.  Ved laksetrappene i Sandsfossen på Sand er det første laksestudioet som ble bygget i Norge. Den nederste delen av Laksestudioet ligger under vann, og her kan en se fisk på vei opp trappene gjennom to store glassvinduer. Laks kan en se i den perioden den kommer opp for å gyte, i juli til september/oktober. Sjøørret kan vi også få et glimt av. Vel fremme i Jørpeland finner vi hotellet vårt og samles til felles middag. Overnatting på Værkshotellet i Jørpeland.

Dag 4 – torsdag 18. august - Tur til Prekestolen (4 timer +)

Måltider inkludert: (F/Matpakke/M)
Med utgangspunkt i Prekestolhytta starter vi på en av landets mest gåtte fjellturer - ca 300 000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år.
Fra gammelt av hadde platået navnet Hyvlatånnå (høveltanna) og var godt kjent som landemerke for fjordfarende i Lysefjorden. Det var ikke før omkring 1900, at den første turisten tok turen til topps, og Prekestolen som turistmål ble oppdaget. Fotturen består av småkupert terreng med en høydeforskjell på 350 meter. Den største opplevelsen får du på toppen av platået med nydelig utsikt over vakre Lysefjorden. Vi spiser medbragt matpakke på veien.
Etter vel gjennomført tur bringer bussen oss dypt ned i den nyåpnede Ryfylke tunnelen, og vi kommer opp i Stavanger sentrum. Derfra setter vi kursen i retning mot Kjerag. 
Vi overnatter på Sirdal Høyfjellshotell og nyter en velfortjent middag før vi tar tidlig kveld for å være uthvilt til morgendagens etappe.

Dag 5 – fredag 19. august - Kjeragbolten (4 timer + )

Måltider inkludert: F/Matpakke/M)
I dag starter turen ved Øygardstøl, sør for Lysefjorden. Med 1084 meter rager Kjerag høyest av alle toppene i Lysefjorden. Fjellmassivet har lenge vært mest beundra fra fjorden, men de senere årene har det blitt stadig mer populært å ta turstien til selve platået, og bli foreviget på Kjeragbolten. Er vi heldige får vi kanskje se noen av basehopperne som bruker de stupbratte fjellsidene rundt Lysebotn som utgangspunkt.
Etter dagens fjelltur kjører vi ned til Lysebotn (30 min) og tar turistfergen ut på Lysefjorden og får se både Kjerag bolten og Prekestolen fra sjøen. Deretter fortsetter vi til Stavanger for overnatting på Clarion Hotel Stavanger.
Ettermiddagen har vi fri til å rusle rundt i fine Stavanger sentrum, før vi avslutter turen med felles middag i hotellets restaurant.

Dag 6 – lørdag 20. august

Måltider inkludert: F
Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen, der vi har avgang til Oslo kl. 10.20 med ankomst Gardermoen kl. 11.10

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18 500,- som inkluderer:

 • Tog fra Oslo til Voss
 • Fly fra Stavanger til Oslo
 • Fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom, 5 netter
 • Vandringer ifølge program
 • Fullpensjon (F=frokost (5)/L=lunsj/matpakke (5)/M=middag (5)
 • Alle innganger/båtturer
 • Reiseleder og fjellentusiast Einar Osland med på hele turen

 

Tillegg for enkeltrom        kr 2400 ,-
    

Dette er en tur for folk i vanlig, god form, som er vant til å gå i ulendt terreng i fjellet. Vi skal vandre i lett oppover- og nedoverbakker i delvis kupert terreng.
Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve dagsturen.
  

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Minimum antall deltakere er 20. Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  Vi tar forbehold om prisendring ved evt indeksjustering.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/8Einar OslandTrolltunga, Preikestolen og Kjeragbolten18 500,-Bestill

Bosted

Trolltunga Hotel, Odda

Trolltunga Hotel, Odda

Opplev Trolltunga | Trolltunga Hotel
Clarion Hotel Stavanger

Clarion Hotel Stavanger

Clarion Hotel Stavanger

Reisekalender

30/5Italia - kulturen, historien og menneskeneFra 19 750,-
13/6Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrikeFra 19 450,-
15/6Togtur i SkottlandFra 22 150,-
25/6Bergen med Arve TellefsenFra 15 875,-
27/6SvalbardFra 19 245,-