Skip to main content

Tre sør-spanske eventyr med Arnt Stefansen


Reiseperiode 15. - 22. april 2019

Høydepunkter:
• ”Capilla Real” i Granada, kapellet der ”De katolske majesteter”, ligger begravet
• “Capilla Real”, Granadas ruvende katedral også kalt ”Kristendommens seiersmonument i Spania”
• Maurernes hovedkvarter, det verdensberømte festningsverket Alhambra 
• Den store moské (Mesquita Mayor) på Albaicín-høyden i Granada
• Mezquita Catedral (Moské-katedralen) i Córdoba
• Jødekvartal, Judería i Córdoba
• Medina Azhara, ruinene av de enorme palassene som de arabiske herskerne bygget
• Påskeprosesjoner i Sevilla - fantastisk flotte og fargerike opptog
• Middag med flott flamenco-show 
• «Barrio Santa Crux», det tidligere jødekvartalet i Sevilla
• Verdens største gotiske katedral smykket med enorme gull- og sølvskatter
• La Giralda, den berømte minareten
• Reales Alcázares, et praktfullt maurisk/spansk festningsverk
• Macaréna-kirken, en av de viktigste under påskeprosesjonene i Sevilla
• Torre del Oro, det berømte “Gulltårnet”
• Frokost, 4 lunsjer og 4 middager
• 3* og 4* hoteller 
• Arnt Stefansens spennende foredrag

Som erfarne Spania-venner for lengst har oppdaget: Sør-Spanias sjel ligger langt unna Solkystens overfylte strender. I påskeuken 2019 inviterer vi til en reise i Andalucías magiske historie, praktfulle kunst og velsmakende gastronomi.

Sevilla – Granada – Córdoba. Bare navnene vekker forventning, og bildene står i kø: Det storslåtte festningsverket La Alhambra i Granada – det fremste monumentet med over 800 år med arabisk styre og innflytelse i Spania. Katedralen i Sevilla, Spanias største kirke, og verdens største gotiske katedral, med den berømte arabiske minareten La Giralda. Og den gnistrende Flamenco-kulturen, som har sitt opphav her i Sør-Spanias hovedstad. I vakre Córdoba finner vi først og fremst den utrolige moskéen, som på 900-tallet var verdens nest største moské, etter den i Mekka. Men da de kristne erobret byen, bygget de sin egen katedral ”på ryggen” av det muslimske gudshuset.

Denne påsketuren i vakre Andalucía er også en gastronomisk reise av de helt store, fra den gode velkomstmiddagen i Granada til et spektakulært avskjedsmåltid med spesialkomponert meny på reiselederens favorittrestaurant i utkanten av Sevilla.

Når alt dette er sagt, gjenstår likevel det kanskje viktigste på akkurat denne turen. ”Semana Santa” – påskeuken – er nemlig en helt spesiell begivenhet her i det sørlige Spania. Da går hundretusener av mennesker ut i gatene i overdådige religiøse prosesjoner – en forestilling man ikke finner maken til noe sted i verden. Sett av påsken 2019 til tre sør-spanske eventyr. Det blir en påsketur du aldri vil glemme ...

Reiseleder er Arnt Stefansen - tidligere Europa-korrespondent for NRK, og forfatter av boken 'Spania - historien, kulturen og menneskene'.

Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 22 april 2019

Dager:

8

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.


Pris fra:
27 945,-

Søk reise

Program

Dag 1 – mandag 15. april
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.40 med Norwegian til København. Flybytte og videre med samme selskap kl. 11.15 til Málaga hvor vi ankommer kl. 14.55. Vi blir hentet av buss og kjører mot Granada. Under bussturen opp til Granada holder Arnt Stefansen et foredrag om Andalucías og Spanias historie. Etter innsjekk på Hotel Macià Cóndor i Granada, spiser vi velkomstmiddag på hotellet. (M)  

Dag 2 – tirsdag 16. april
Etter frokost besøker vi ”Capilla Real”, kapellet der ”De katolske majesteter”, Ferdinand og Isabella ligger begravet. Det berømte kongeparet er Spanias ”rikssamlere”. Det var de som erobret arabernes siste bastion i Spania, Granada, og som sendte Columbus til Amerika, og dermed la grunnlaget for det spanske verdensriket. Vi besøker Granadas domkirke som ligger vegg i vegg med “Capilla Real”. Den ruvende katedralen er blitt kalt ”Kristendommens seiersmonument i Spania”, på grunn av de kristnes seier over muslimene. Etter felles lunsj står Alhambra, det verdensberømte festningsverket – et av de absolutte høydepunktene på reisen, på programmet. Alhambra er det viktigste monumentet over arabernes 800 år lange styre og innflytelse i Spania. En vandring mellom palassene i dette fantastiske festningsverket er som å reise med en tidsmaskin 500 år tilbake i tiden. Siden maurernes hovedkvarter ble overlatt uten kamp, er hele det praktfulle anlegget så og si intakt, og det er meget godt vedlikeholdt. Det er ingen felles middag på programmet denne kvelden, men reiselederen tar interesserte gjester med til en hyggelig og typisk Granada-restaurant. (F/L)

Dag 3 – onsdag 17. april
Besøk i Den store moské (Mesquita Mayor) på Albaicín-høyden i Granada. Moskéen ble innviet i 2003, og er det første muslimske gudshus som er bygget i Spania siden maurerne ble kastet ut av landet for over 500 år siden. Den store moské har som mål å bygge bro over konfliktene mellom den kristne og den muslimske verden, og byr på kulturaktiviteter, kurs og seminarer. Etter lunsj går ferden til Córdoba. Vi ankommer vårt hotell, Las Casas de la Judería, tidlig kveld og spiser middag på en restaurant i nærheten. (F/M)

Dag 4 – torsdag 18. april
Besøk i Mezquita Catedral (Moské-katedralen), det viktigste symbolet på byen Córdobas storhet i Middelalderen. Córdoba var nemlig hovedstaden i arabernes storrike i Spania, Al Andaluz, og byen var i denne perioden Europas største og rikeste, med en høyt utviklet kultur og vitenskap. Og juvelen i Córdobas krone var nettopp Den store moské – verdens største muslimske gudshus, etter moskéen i Mekka. Men da de kristne gjenerobret byen, led det praktfulle bygget en grim skjebne. Det ble nemligbygget en kristen kirke så og si ”på ryggen” av moskéen. Vi fortsetter videre til byens berømte jødekvartal, Judería, som har bevart mye av sitt særpreg fra den tiden maurerne rådde her. Vi får en omvisning i den lille synagogen, som er den eneste i Spania, bortsett fra de to i Toledo. Lunsj blir like ved Den store moské. (F/L)
  
Dag 5 – fredag 19. april
Etter frokost besøker vi Medina Azhara, ruinene av de enorme palassene som de arabiske herskerne bygget her. Det pågår kontinuerlige utgravinger på stedet, og for hvert år får verden et bedre inntrykk av dette fantastiske byggverket. Lunsj før vi tar fatt på bussreisen til Andalucías hovedstad, Sevilla. På veien får vi et foredrag om Sevillas historie, kultur og religion, med vekt på de religiøse prosesjonene i påsken. Etter ankomst til hotellet, Hotel Fernando III, får vi oppleve påskeprosesjoner, som er noen av de mest fargerike og omfattende religiøse feiringer i verden. I time etter time bæres enorme statuer av Kristus og Jomfru Maria gjennom gatene. Vi er vitne til en intens religiøsitet, og fantastisk flotte og fargerike opptog. Om kvelden blir det elegant middag med et flott flamenco-show. (F/L/M)

Dag 6 – lørdag 20. april
Byvandring med Arnt Stefansen i «Barrio Santa Crux», det tidligere jødekvartalet i Sevilla, der hotellet vårt ligger. Deretter besøker vi Katedralen som er et strålende byggverk. Det er Spanias største kirke, og verdens største gotiske katedral smykket med enorme gull- og sølvskatter, som er hentet fra de tidligere koloniene i Latin-Amerika. Her står også Cristoffer Columbus’ kiste, et kunstverk i seg selv. Vi får en orientering om Columbus, og om den store debatten som har rast de siste årene om hvor den store oppdagerens jordiske levninger egentlig befinner seg. Besøk i La Giralda, den berømte minareten (tårnet), som sammen med katedralen er det mest kjente eksemplet på mudéjar-stilen – en krysning mellom arabisk og europeisk kunst og arkitektur. Fra toppen av tårnet er det flott utsikt over Sevilla. På ettermiddagen besøker vi Reales Alcázares, et praktfullt maurisk/spansk festningsverk, som er blitt kalt ”Sevillas Alhambra”. (F/L)

Dag 7 – søndag 21. april
Buss til Macaréna-kirken, som er en av de viktigste under påskeprosesjonene i Sevilla. Deretter besøk i Torre del Oro, det berømte “Gulltårnet”. Tårnet er det mest kjente symbolet på Sevillas storhetstid, da byen var mottakssted for de veldige rikdommene fra “den nye verden”, og ble Europas rikeste og mest moderne by. Deretter med buss til Plaza España – via bygningene fra 1929-utstillingen og til slutt en kort stopp og orientering ved “Carmens tobakkfabrikk” (Universitetet i Sevilla). Om ettermiddagen blir det tid til å nyte byen litt på egen hånd, før vi samles til avskjedsmiddag. (F/M)  

Dag 8 – mandag 22. april
Etter frokost busser vi fra Sevilla til flyplassen i Málaga for avreise kl. 12.10 med Norwegian til Stockholm. Flybytte og videre med samme selskap til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 19.00. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 27.945,- som inkluderer:
- Fly Oslo-København-Málaga-Stockholm-Oslo med Norwegian
- Flyskatt
- All fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)  
- Måltider ifølge program (L=lunsj/M=middag) inkl. drikke *
- Byvandringer, foredrag, kåserier og utflukter i følge dagsprogrammet
- Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Málaga
- Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom            kr 5.645,-

Tilslutning med fly til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.
 
Hotel Macià Cóndor i Granada www.maciacondor.com
Hotel Las Casas de la Judería i Córdoba www.lascasasdelajuderiadecordoba.com
Hotel Fernando III I Sevilla www.hotelfernandoiii.com

Påmelding snarest 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/4Arnt StefansenTre sør-spanske eventyr27 945,-Book på venteliste

Hotell

Reisekalender

27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-