Skip to main content

Toscanas skatter med Arnt Stefansen (03. - 07. mai 2020)


Toscanas skatter

Reiseperiode 03. - 07. mai 2020

"Gjestene vil ha den samme maten som vi lager hjemme på kjøkkenet", sier Federica Fenzi, på gården San Donato i hjertet av Toscana. "Det er hele ideen bak det vi driver med".  Et besøk på San Donato og flere andre "hjemmekjøkken" står i fokus når vi i begynnelsen av mai 2020 setter kurs for det vakre Toscana – Italias kulinariske, kulturelle og historiske skattkammer. 

Vårt "hjem" disse dagene blir det sagnomsuste Siena, med en mytehistorie like gammel som Roma, og med et bysentrum som står på Unescos liste over verdensarven. Fra Siena gjør vi daglige utflukter til lokale vingårder og små middelalderbyer, og den siste dagen av turen byr på en ekstra bonus: En formiddag med guide i renessansens hovedstad Firenze. 

Et annet høydepunkt er besøket i den praktfulle lille middelalderbyen San Gimigniano – også den på Unescos verdensarvliste – der en lokal guide gir oss et innblikk i byens sjel. 

På bussturene holder Arnt Stefansen en rekke foredrag om historie, kultur, gastronomi og dagens situasjon – med Toscanas praktfulle landskaper som kulisse. Og ved måltidene skaper han stemning rundt bordet med sin "bibel" av gode og morsomme historier som han har samlet på sine rundt 70 turer for Temareiser Fredrikstad.  

Det kanskje viktigste på turen er likevel de utvalgte, lokale mat- og vinstedene, der det beste i italiensk gastronomi – hjemmekjøkkenet – står i fokus. 

Sett av de første dagene av mai, 2020, til en fire dager lang drømmereise i et av verdens fineste reiseområder! 

Pris og program under utarbeidelse.

 

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Reisekalender

14/10På vikingetokt med HurtigrutenFra 17 995,-
17/10Trøffelfestivalen i PiemonteFra 14 500,-
18/10Roma for legeme og sjelFra 15 750,-
19/10VeneziaFra 18 750,-
26/10Tanzania og Zanzibar - Kina i AfrikaFra 46 350,-