Skip to main content

Toscana og konsert med Andrea Bocelli med Stavanger Aftenblad

Pris fra:
15 950,-
Dager:5
Bestill reise

Reiseperiode:

26 - 30 juli 2018

Per Åsander

Per er utdannet som sommelier ved AIS (Associazione Italiana Sommelier) og har arbeidet hos Vinmonopolet i mange år, bl.a. med vareopplæring - og er fortsatt reiseleder for flere av deres studieturer til Italia.

Snakker flytende italiensk og kjenner Italia meget godt etter å ha arbeidet med landet i mer enn 20 år. Flere ganger i året reiser han med grupper fra Sverige og Norge til Italia med enogastronomi i fokus .

Skuer man utover det toskanske landskap, ser man et av de mest særpregede og varierte landskap i Europa. Uansett hvor man retter blikket, ser man landsbyer som klynger seg dramatisk opp etter åssidene eller vider seg ut i dalbunnen med de karakteristiske teglsteinstakene som fargeklatter i landskapet. Den spesielle elegansen som preger de toskanske byene, finner man igjen i landsbyene, men i en mindre og mer intim målestokk.

Hvert år inviterer Andrea Bocelli sine venner til konsert i hans hjemby Lajatico, og i år finner det sted lørdag 28. juli og her skal vi være tilstede. Vi har sikret oss nummererte billetter til konserten.
I tillegg til konserten skal vi oppleve det toskanske landskapet på nært hold og vårt bosted ligger perfekt til med hensyn til utflukter i de mest kjente områdene av Toscana. Under oppholdet skal vi bo i byen Colle Val D'Elsa. Turen gir oss et slående inntrykk av regionens storslagene arkitektur og landskap, samtidig som toskanernes sjarme og fascinerende livsstil kommer tydelig frem. Velkommen til en reise gjennom hihistoren og blant vinrankene i Toscana. Og vår tur avsluttes i den eveige stad Roma.

Vår reiselder på turen er Per Åsander. Per er utdannet som sommelier ved AIS (Associazione Italiana Sommelier) og har arbeidet hos Vinmonopolet i mange år, bl.a. med vareopplæring - og er fortsatt reiseleder for flere av deres studieturer til Italia.
Snakker flytende italiensk og kjenner Italia meget godt etter å ha arbeidet med landet i mer enn 20 år. Flere ganger i året reiser han med grupper fra Sverige og Norge til Italia med enogastronomi i fokus .

Turen arrangeres i samarbeid med:


 

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 26. juli
Avreise med SAS fra Stavanger Sola kl. 0600 via København (flybytte) med ankomst Roma kl. 1025. Vi setter kursen mot Toscana og landsbyen hvor vi skal bo de kommende dager. På veien gjennom Umbria og Toscana gjør vi en liten stopp for en lunsj før vi ankommer vårt bosted i den gamle historiske sentrum av byen Colle Val D`Elsa i nærheten av den mer kjente byen San Gimignano. Litt tid på egenhånd før vi møtes for felles velkomstmiddag. Lunsj og middag inkludert.
Vi skal under oppholdet bo på Palazzo San Lorenzo. www.palazzosanlorenzo.it

Dag 2 – fredag 27. juli  
Etter en god frokost setter vi kursen for Siena som regnes av mange som en av de vakreste byer i Toscana og Italia. Byen er blant annet kjent for «Palio», et hesteveddeløp som holdes to ganger hvert år. Byens historiske sentrum står også ført opp på Unesco`s verdensarvliste. Deretter skal vi besøke et av de mest kjente vindistriktene i Italia; Chianti. Vi får omvisning, vinsmaking og en god lunsj på en vingård, før ferden går videre til Colle Val d'Elsa. Vi er tilbake i god tid før kveldens frivillige middag. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 3 – lørdag 28. juli 
Dagen for vår hovedattraksjon har kommet. Vi tar det med ro og dere kan utforsker den gamle bydelen hvor vi bor. Vi møtes igjen kl. 1200 for sammen å kjøre til etruskerbyen Volterra hvor vi gjør en byvandring og får litt tid på egenhånd. 
Byen har en lang historie og etruskerne har hatt bosettinger i området fra 8. århundre før Kristus. Romerne tok herredømme i området i år 260 før Kristus. Tidlig på ettermiddagen setter vi kursen for Andrea Bocelli sin fødeby Lajatico, en liten landsby ca. 25 km fra Volterra. Kvelden tilbringes under åpen himmel i selskap med Andrea Bocelli og hans venner. Vi har nummererte billetter til konserten. Tilbake til hotellet ut på natten en gang. Frokost inkludert.

Dag 4 – søndag 29. juli
Etter en god natts søvn og sen frokost, sier vi adjø til by gamle landsby og setter kursen for hovedstaden og den evig by Roma. Vi skal bo godt på Hotel Santa Chiara, midt i det historiske sentrum av Roma og kun få meter fra et av de mest kjente byggverk, nemlig Pantheon. Vi kombinerer en kveldsbyvandring med avskjedsmiddag på en av de lokale restaurantene. Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – mandag 30. juli
Felles avreise mot flyplassen etter frokost. Avreise med SAS kl. 1125 til København. Videre til Stavanger med ankomst kl. 1745.  Frokost inkludert.

Praktiske opplysninger

Pris per person kr. 15.950,- som inkluderer følgende:

- Flyreise Stavanger-København-Roma tur/retur med SAS inkludert flyskatter og avgifter per november 2017.
- All transport og utflukter under oppholdet som nevnt i dagsprogrammet.
- Overnatting i delt dobbeltrom på Hotel Palazzo San Lorenzo og Hotel Santa Chiara i Roma
- 4 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager inkludert.
- Konsert med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio (nummererte billetter i kategori Poltroncine)
- Norsk reiseleder med på hele rundturen (Per Åsander)

Tillegg for enkeltrom kr. 1.950.- (meget begrenset)

Rabatt for abonnent av Aftenbladet -750,- pr person

Hotel Palazzo San Lorenzo I Colle Val D`Elsa (4*) www.palazzosanlorenzo.it
Hotel Santa Chiara i Roma er et meget godt turistklasse hotell (3*) med en fantastisk beliggenhet midt i det historiske sentrum av Roma. www.albergosantachiara.com

Hotellskatt:
Hotel Palazzo San Lorenzo € 2 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.
Hotel Santa Chiara € 4 for 1 natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Teatro del Silenzio

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
26/7Per ÅsanderToscana og konsert med Andrea Bocelli med Stavanger Aftenblad
Fordelspris for Aftenblad-abonnenter. Oppgi ditt abb. nummer i kommentarfeltet.
15 950,-Book på venteliste

Hotell