Skip to main content

Togtur i Skottland med Edinburgh Military Tattoo


Vakker togreise, Isle of Skye, Whiskeysmaking og Millitary Tattoo

Reiseperiode 04. - 09. august 2020

Forfatter og tidligere TV-profil Atle Nielsen inviterer til en magisk togtur gjennom Skottlands eventyrlige landskap. Vi setter oss i komfortable togseter og lar landskapet gli forbi. Fra Edinburgh til Fort William videre med det spektakulære Jacobite Steamtrain, så ferge over til Isle of Skye. The Jacobite Steamtrain er et velkjent landemerke i det skotske landskapet, ikke minst på grunn av sin medvirkning i Harry Potter-filmene som har gått verden over.

Noen høydepunkter på togreisen til Skottland:
 • The Jacobite Steamtrain
 • Isle of Sky
 • Culloden Battlefields
 • Blair Athol Distillery og Glenfiddich Distillery
 • Besøk til Inverness og Pitlochry
 • Edinburgh Military Tattoo 2020


Vi skal besøke både Pitlochry og Inverness, og selvsagt er det ingen skottlandstur uten stopp på to av landets whiskydestillerier. I tillegg til smaksprøver av de edle dråper skal vi også få en innføring i hvordan whiskytønnene blir laget. Et stopp innom Culloden Battlefields gir oss historien om Jakobittopprøret i 1745 der nesten 2000 jakobitter ble drept og såret. Vi avslutter oppholdet med Edinburgh Military Tattoo, omtalt som «The World's Greatest Show».

Atle Nielsen er togentusiast på sin hals, noe som har resultert i «Den store boken om tog» (2018), der han tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, blant annet det fantastiske landskapet i Skottland og The Jacobite Steamtrain. Nielsen besøkte Skottland første gang som tolvåring i 1969, og har siden besøkt landet en rekke ganger.

Bestill reise

Reiseperiode:

4 - 9 august 2020

Dager:

6

Reiseleder:

Atle Nielsen

Atle Nielsen er journalist, artist og forfatter, og kanskje mest kjent som sportsanker og sportskommentator i TV2. Men han er også togentusiast på sin hals og har skrevet «Den store boken om tog» (2018), der han tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, blant annet det fantastiske landskapet i Skottland og The Jacobite Steamtrain. Han har vært i Skottland en rekke ganger.


Pris fra:
21 750,-

Søk reise

Program

Dag 1 – Tirsdag 4.august

Måltider inkludert: L
Avreise fra Oslo Gardermoen kl.11.30 direkte til Edinburgh med ankomst kl.12.20.  Fra flyplassen tar vi buss inn til Edinburgh Waverley Station. Her spiser vi lunsj før vi setter oss på toget til Glasgow og videre til Fort William. Turen mellom Skottlands to største byer tar bare en snau time, og vi bytter tog i Glasgow. Herfra tar toget oss oppover i høylandet, og i løpet av den snaue fire timers turen til Fort William, passerer vi innsjøer, elver og fjell, og får en forsmak på den vakre naturen vi skal se mer av i løpet av reisen. 
Vel fremme i sjarmerende Fort William blir vi transportert til vårt hotell for kvelden.
(Da togtidene for høsten 2020 i Skottland ikke er klare før i mai til neste år, tar vi forbehold om at det kan bli endringer i avgangstider fra Edinburgh stasjon)

Dag 2 – Onsdag 5 august

Måltider inkludert: F/M
Etter frokost tar vi felles transport bort til togstasjonen. Derfra skal vi ta det berømte Jacobite Steamtrain som er beskrevet som en av de flotteste togturene i verden. Toget er oppkalt etter jakobittene, som sto bak en rekke opprør i landet mellom 1688 og 1746. Bakgrunnen for opprørene var både religiøs og dynastisk. Jakobittenes mål var å gjeninnsette kong Jakob VII (i England Jacob II), og senere hans arvinger på tronen etter den engelske revolusjonen, men endte i et knusende nederlag. I løpet av reisen vår skal vi høre mye om jakobittopprørene, og også besøke Culloden Battlefield, der jakobittene til slutt ble knust i 1746. 
Turen med The Jacobite Steamtrain starter i Fort William, rett ved Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. På turen til Mallaig passerer vi blant annet Europas dypeste saltvann-loch (Loch Nevis), Storbritannias dypeste ferskvanns-loch (Loch Morar), Skottlands korteste elv (River Morar), pluss fjell, daler og andre sjøer, samt den fantastiske viadukten Glenfinnan Viaduct. Dette toget er også det toget Harry Potter og co reiser med når de skal fra Londons Kings Cross (spor 9 ¾) til trollmannskolen Galtwort, og Harry Potter-kjennere har sett toget tøffe av sted i en rekke Potter-filmer. Turen er en fryd for togelskere, naturelskere og historieinteresserte, og damptoget tar oss til Mallaig på noe over to timer. 
I Mallaig får vi litt egentid, og vi spiser lunsj hver for oss før vi tar fergen over til Isle of Skye. En buss henter oss på terminalen i Armadale. På vår busstur rundt på Isle of Skye kjører vi blant annet forbi Eilean Donan Castle. Eilean Donan er ei lita øy i Loch Duich som er landfast via ei gangbru. På kvelden ankommer vi Inverness og samles til felles middag.


Dag 3 – Torsdag 6.august

Måltider inkludert: F/L
I dag skal vi på sightseeing med buss, og første stopp er Culloden Battlefields. Her bruker vi litt tid i det nye besøkssenteret og ser på utstillingen som er bygd opp rundt dette slaget som bare varte i en time, men som forandret livet i The Highlands og på øyene for alltid. Etter at vi har fått litt bedre innsikt i det historiske Jakobittopprøret kjører vi videre til Speyside Cooperage. Her lages og produseres det over 150 000 tønner hvert år som brukes av whiskydestillerier over hele Skottland og i verden for øvrig. Her får vi en omvisning og vi skal få se hvordan whiskytønnene lages. Vi spiser en lett lunsj før vi kjører videre til Glenfiddich Distillery for å smake på den gode drikken som lagres i tønnene som vi nettopp har lært om. Glenfiddich er en av de få single malt-destilleriene som fortsatt er helt familieeid. Ingen Skottlandstur uten en smak av de edle dråper !
Etter en innholdsrik dag returnerer vi til Inverness der vi har resten av kvelden til egen disposisjon.


Dag 4 – Fredag 7.august

Måltider inkludert: F/M
Etter en god frokost rusler vi bort til Inverness togstasjon og setter oss til rette på toget som tar oss til Pitlochry. Pitlochry er en landsby med stolte røtter og byen er omgitt av vakker natur. Her har vi ettermiddagen fri til å utforske den hyggelige landsbyen før vi møtes til felles middag på kvelden. 
Pitlochry er først og fremst kjent som et utgangspunkt for turer i The Highlands. Herfra kan du bestige fjell, gå turer i mer skogkledte områder, besøke Pitlochry Festival Theatre ved bredden av elven Tummel. Og er du glad i å fiske laks eller spille golf, kan du jo se på forholdene og drive research til et mulig senere besøk mens vi er der. Ved demningen i nærheten er også en spektakulær laksetrapp, der du kan følge laksens vandring oppover elven på nært hold. Mer enn 5000 laks passerer laksetrappen i Pitlochry årlig.

Dag 5 – Lørdag 8.august

Måltider inkludert: F
I dag starter vi dagen på Blair Athol whisky destilleri. Dette destilleriet er bygd opp rundt Blair Athol sin gamle vannkilde "Allt Dour". Det er denne konstante tilførselen av rent vann som vekket interesse hos John Stewart og Robert Robertson, som grunnla destilleriet sør for Pitlochry i 1798. Etter whiskybesøk tar vi siste etappe med tog fra Pitlochry til Edinburgh. Etter cirka 1 ½ time er vi fremme og finner hotellet vårt der vi setter fra oss bagasjen. Etter innsjekk har vi ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd. 
På kvelden møtes vi til en spektakulær sistekveld på vårt opphold. Vi har sikret oss plassbilletter til Edinburgh Military Tattoo som starter kl.22.30. 

Dette skrives om forestillingen:

The 2020 Royal Edinburgh Military Tattoo feirer i år 70 år og markerer dette med et storstilt show med kulturelle og militære utøvere fra hele verden. Så sant været er bra vil alle forestillinger avsluttes med fyrverkeri. 
Lørdagsforestillingen som starter kl.22.30 vil ha et utvidet fyrverkeri. (Det er denne skal vi delta på)
Den ikoniske forestillingen, plassert midt i hjertet av Edinburgh er verdt et besøk i 2020 da The Platinum Edition show vil gi publikum en uforglemmelig opplevelse med en flott forestilling som avsluttes med et fargerikt fyrverkeri.

Dag 6 – Søndag 9.august

Måltider inkludert: F/L
Etter en sen start og en god skotsk frokost får vi en guidet tur til fots gjennom byens historiske gater. Med oss har vi en lokalguide som forteller interessante historier underveis. Flere høydepunkter står i kø som Edinburgh Castle, Scott monument (monument for den skotske forfatteren Sir Walter Scott), shoppinggaten Princess street og Royal Mile (hovedgaten i gamlebyen). Vi stopper for en hyggelig publunsj underveis. Resten av dagen har vi til egen disposisjon før vi blir hentet på hotellet vårt med buss kl.18.00 for avgang til flyplassen. Flyet går fra Edinburgh kl.21.10 og vi lander i Oslo kl.23.55.

Praktiske Opplysninger

Pris pr. person kr 21 750 ,- som inkluderer:

 • Rutefly Oslo-Edinburgh t/r med Norwegian
 • Flyskatt 
 • Fellestransport ifølge program, tog/buss/minibuss
 • Alle innganger i henhold til program inklusive Military Tattoo.
 • Overnatting i dobbeltrom 
 • 5 frokost, 3 lunsj og 2 middag
 • Vår togekspert og reiseleder Atle Nielsen er med hele veien
 • Teknisk reiseleder
 • Skandinavisktalende lokalguide i Edinburgh inkl audioguide til hver enkelt
   

Tillegg for enkeltrom (begrenset)        kr 3990,-

Moorings Hotel Fort William
Pentahotel Inverness
Fishers Hotel Pitlochry
Express By Holiday Inn Edinburgh City Centre

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
4/8Atle NielsenTogtur i Skottland med Edinburgh Military Tattoo21 750,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

2/5Til fots i Toscana - fra Firenze til SienaFra 19 850,-