Skip to main content

Togtur i Skottland med Atle Nielsen (15. - 21. juni 2022)


Vakker togreise, Isle of Skye og Whiskeysmaking

Reiseperiode:  mai - august 2022

Forfatter og tidligere TV-profil Atle Nielsen inviterer til en magisk togtur gjennom Skottlands eventyrlige landskap. Vi setter oss i komfortable togseter og lar landskapet gli forbi. Fra Edinburgh til Fort William videre med det spektakulære Jacobite Steamtrain, så ferge over til Isle of Skye. The Jacobite Steamtrain er et velkjent landemerke i det skotske landskapet, ikke minst på grunn av sin medvirkning i Harry Potter-filmene som har gått verden over.

Noen høydepunkter på togreisen til Skottland:
  • The Jacobite Steamtrain
  • Isle of Sky
  • Culloden Battlefields
  • Blair Athol Distillery og Glenfiddich Distillery
  • Besøk til Inverness og Pitlochry
  •  


Vi skal besøke både Pitlochry og Inverness, og selvsagt er det ingen skottlandstur uten stopp på to av landets whiskydestillerier. I tillegg til smaksprøver av de edle dråper skal vi også få en innføring i hvordan whiskytønnene blir laget. Et stopp innom Culloden Battlefields gir oss historien om Jakobittopprøret i 1745 der nesten 2000 jakobitter ble drept og såret. 

Atle Nielsen er togentusiast på sin hals, noe som har resultert i «Den store boken om tog» (2018), der han tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, blant annet det fantastiske landskapet i Skottland og The Jacobite Steamtrain. Nielsen besøkte Skottland første gang som tolvåring i 1969, og har siden besøkt landet en rekke ganger.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Program/pris kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

13/9Norgestur i TelemarkFra 14 200,-
20/9En historisk reise i middelalder-NorgeFra 13 850,-
27/10Faraoenes EgyptFra 37 750,-
14/11Venezia - en hemmelig labyrintFra 17 100,-
24/4Hellas - fra Akropolis til eurokrisenFra 19 350,-