Skip to main content

Togreise i Geneve, Chamonix og Zermatt med Einar Osland


Togtur i Sveits og Frankrike - blant Europas fjellgiganter


Reiseperiode 15. - 21. september 2022


Bli med fjellentusiast Einar Osland på en fantastisk togreise hvor vi opplever Europas mektige fjelltopper på nært hold.
Vi besøker vakre Chamonix og byr på nærkontakt med Mont Blanc. Togturen tar oss videre til pittoreske Zermatt med Matterhorn ruvende rundt hjørnet.

Det blir lette fotturer i vakre omgivelser. Underlaget kan variere så vi anbefaler gode sko.
Velkommen ombord på en fantastisk reise!

 

Høydepunktene står i kø på togturen til Sveits:

 • Utsikt fra Aiguille du Midi
 • Chamonix ved foten av Mont Blanc
 • Gornergratbanen, den høyeste friluftbanen i Europa
 • Spennende «topptur» med tog til spektakulære Jungfraujoch
 • Fjellklatrer Einar Osland med på hele turen

 

I løpet av reisen vil vi også blant annet vandre i nærområdene rundt Gornergrat og i fjellene nord-øst for Chamonix. Siste dag inneholder en virkelig spektakulær togtur til Jungfraujoch (3454 moh) hvor vi nyter en ubeskrivelig utsikt.

Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 21 september 2022

Dager:

7

Reiseleder:

Einar Osland

Einar Osland er utdannet marinbiolog fra universitet i Bergen. Han har arrangert toppturer og aktive turer i mange år og har klatret flere av de høyeste toppene på tre kontinenter. I tillegg har han jobbet som brefører for Den norske turistforening. En god turkamerat gjennom flere år har vært Cato Zahl Pedersen.


Pris fra:
27 300,-

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 15. september

Måltider inkludert: M
Avgang med Swiss fra Oslo kl. 06.50 til Zürich. Flybytte og videre til Geneve hvor vi ankommer kl. 13.45.
Vi setter oss på toget som tar oss langs Genevesjøen, via Lausanne og Montreux, til Martigny. Der bytter vi tog og fortsetter videre til Chamonix, som ligger ved foten av Mont Blanc. Chamonix ligger på ca 1030 meter over havet – dypt nede i en dal omgitt av høye fjell. Byen har ca 10 000 fastboende innbyggere, men har både sommer og vinter et stort antall besøkende.Chamonix er et populært vintersportssted og regnes som "ekstremsportens" hovedstad i Europa. Her sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell.
Velkomstmiddag på hotellet om kvelden.

Dag 2 – fredag 16. september

Måltider inkludert: F / M
Etter en god frokost spaserer vi bort til kabelbanen som vi skal ta opp til Aiguille du Midi (3800 m.o.h) Kabelbanen,Téléphérique de l'Aiguille du Midi, som ble bygd i 1955, var i tjue år den kabelbanen som nådde høyest i verden. Turen har en stiging på 2 800 meter og tar omtrent 20 minutter. Dette er beskrevet som en spektakulær naturopplevelse. Vi har formidabel utsikt i alle retninger, men spesielt til Mont Blanc. Selv om vi ikke skal prøve oss på å klatre til topps, vil Osland beskrive klatrerutene som går til toppen av dette mektige fjellet.
Vel nede fra kabelbanen får vi egentid i Chamonix til å nyte lunsj (ikke inkl) på en av de hyggelige restaurantene der. Utover ettermiddagen returnerer vi til hotellet og spiser felles middag om kvelden.


Dag 3 – lørdag 17. september

Måltider inkludert: F / L / M
Denne dagen starter vi med å ta toget til Montenvers (1913 moh).  Også kalt «Mer de Glace» eller havet av is. Dette er Mont Blanc-gruppens største isbre. Maksimal istykkelse er 420 m. Øverst beveger breen seg med mer enn 120 meter i året, snitthastigheten er 90 m i året (tilsvarer en cm i timen), noe som er svært hurtig for en Alpebre. En kort kabelbanetur bringer oss til en grotte i selve isbreen. Denne grotten forandrer seg fra år til år ettersom breen forandrer seg. Etter lunsj på restauranten vandrer vi rundt i området og tar inn de overveldende inntrykkene. Vi spaserer opp til nærmeste topp – «Signal Forbes» (2198 moh) og småturer nær stasjonen. I området rundt Signal Forbes er det store muligheter for å skimte både fjellklatrere og paraglidere. Dagen avsluttes med middag på hotellet.

Dag 4 - søndag 18. september

Måltider inkludert: F /L / M 
Etter en god frokost setter vi oss på toget og styrer mot Zermatt. Denne byen er et kjent vintersportssted, men er også et populært utgangspunkt for klatring og brevandring om sommeren. Byen ligger ved enden av Matterdalen i en høyde av 1610 moh., og er kjent for sin beliggenhet nedenfor fjellet Matterhorn. Ved ankomst får vi servert en ekte, sveitsisk fondue-lunsj. Etter vi har spist vil Einar ta med de som vil på en omvisning og rusletur rundt i byen, der han forteller historier og svarer på spørsmål. Han er godt kjent i områdene og har vært på flere utflukter i området. De som vil kan rusle rundt på egenhånd. 
Felles middag på hotellet om kvelden. 

Dag 5 – mandag 19. september

Måltider inkludert: F / M
Etter en god frokost starter dagen med en togtur fra sentrum av Zermatt til Gornergrat (3089moh). Gornergratbanen er den høyeste friluftbanen i Europa. Gornergrat ligger mellom Gornergletscher og Findelbreen med utsikt til mer enn 20 fjelltopper over fire tusen meter. Her har vi panoramautsikt, men spesielt mot Matterhorn. Vi tar en vandretur i området (3-6 km) og nyter de vakre omgivelsene. Når vi er nede i byen igjen har vi egentid og spiser lunsj på egenhånd. Einar vil selvsagt foreslå en restaurant for de som vil spise lunsj med ham. Toget bringer oss tilbake til Zermatt og deretter drar vi videre Interlaken. Her finner vi hotellet vårt og spiser felles middag.

Dag 6 – tirsdag 20. september

Måltider inkludert: F / L / M
I dag går turen til vakre Jungfraujoch! Vi tar toget til Grindelwald. Her bytter vi til et tog som går «rett opp» før det forsvinner inn i fjellet. Når vi kommer ut igjen er vi på Jungfraujoch (3454 moh) Her ser vi på utstillinger om blant annet Valaisian tradisjoner og fjellekspedisjoner. Vi spiser lunsj når vi kommer med toget ned til Kleine Scheidegg. Her rusler vi en tur i nærområdet og får med oss blant annet nordveggen på Eiger som er et mektig syn. Osland forteller om Eigers spesielle historie. Etter en fin dag med spennende historier og fantastisk utsikt tar vi toget til Lauterbrunnen og derfra videre til Interlaken.
Middag på hotellet.

Dag 7 – onsdag 21. september

Måltider inkludert: F
Etter en hyggelig frokost setter vi kursen mot jernbanestasjonen. Vi tar toget til Zürich. Derfra flyr vi med Swiss kl. 20.50 til Oslo Gardermoen hvor vi ankommer kl. 23.15.
 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 27 300,- som inkluderer:

 • Fly Oslo - Zürich - Geneve/Zürich - Oslo med Swiss
 • Flyskatt
 • Tog Geneve - Zürich
 • Fellestransport ifølge program
 • Alle utflukter ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Vandringer og inngangsbilletter ifølge program 
 • 6 frokost, 3 lunsj, 6 middag
 • Marinbiolog og fjellentusiast Einar Osland er med hele veien

 

Minimum antall deltakere er 18

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding

Tillegg for enkeltrom kr. 3.900,-  

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 
Vi tar forbehold om prisendring pga endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/9Einar OslandTogreise i Sveits og Frankrike27 300,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

30/5Italia - kulturen, historien og menneskeneFra 19 750,-
13/6Lofoten med Røst - Norges vakreste øyrikeFra 19 450,-
15/6Togtur i SkottlandFra 22 150,-
25/6Bergen med Arve TellefsenFra 15 875,-
27/6SvalbardFra 19 245,-