Til fots i Toscana - fra Firenze til Siena med Tommy Sørbø

Bestill reise

Reiseperiode:

6 - 13 mai 2023

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
25 850,-

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

Reiseperiode:

6 - 13 mai 2023

Vandretur i Toscana - fra Firenze til Siena

 

Reiseperiode 6. - 13. mai 2023

 

Noen har sagt at Toscana er det nærmeste du kan komme paradisets hage. De har nok kanskje rett? På denne gruppeturen skal vi vandre til fots fra landsby til landsby i dette frodige paradiset, nærmere bestemt i det berømte vinområdet Chianti. Vandringer, filosofering og vakre omgivelser!

Høydepunkter: 
 • Høre Tommy Sørbøs kåserier, ute i det fri og på bussen 
 • Severdigheter i Firenze
 • Vandringer i Toscanas landskap
 • Besøke toskanske landsbyer
 • Besøke kirker og klostre
 • Oppleve landsbyen Greve in Chianti
 • Toscanas verdenskjente vinmarker
 • Besøke vinslott og middelalderborger
 • Severdigheter i Siena


Vi starter i renessansens vugge Firenze, går gjennom små landsbyer, skoger, vinmarker, hager og olivenlunder, for til slutt og ende opp i Siena, en av verdens best bevarte middelalderbyer. Underveis deler Tommy Sørbø sine kunnskaper om kunsthistorie, kultur, filosofi, teologi og musikk med oss. Vi skal naturligvis forsyne oss av kjøkkenets og vinens gleder, og kan love at dette ikke blir noen vanlig turistguiding, men like mye et vandrende seminar om kunst og livskunst.

Den lengste etappen blir på ca. seks og en halv time, den korteste på fire. Men vær ikke redd, det er ingen villmark vi skal forsere, og vi unner oss rikelig med stopp underveis. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen, resten av bagasjen vår blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen.

Vår følgesvenn på vandringene er kunsthistorikeren, folkeopplyseren, forfatteren og humoristen Tommy Sørbø, som selv har bodd i Toscana. Han er kjent for sin underholdende stil, og liker å sette kunsten inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Etappene varierer fra å ha 200 - 400 meter stigning pr. dag. Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stier og skogsveier blir leirete ved regn. Etappene er fra 12 km til 16 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene.
 

Bestill reise

Reiseperiode:

6 - 13 mai 2023

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
25 850,-

Program

Dag 1 – lørdag 6. mai – Oslo – Pisa – Firenze

 Måltider inkludert: Middag
Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 17.20 direkte til Pisa med ankomst kl. 20.15. I Pisa venter vår lokalguide og vår buss som tar oss til Firenze og vårt hotell Pitti Palace 4*. Middag er inkludert, og blir servert enten underveis eller ved ankomst hotellet. 

Dag 2 – søndag 7. mai – Hele dagen i Firenze

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Etter frokost tar Tommy Sørbø oss med på en byvandring i Firenze. Det startet nemlig her, med den florentinske renessansen på 1400-tallet. Firenze er hjembyen til Giotto, Leonardo, Michelangelo, Galileo – for å nevne noen av dens «sønner» som har skrevet sine navn inn i vår kulturs historie. Ennå i dag kan man fornemme ekkoene etter renessansekunstnernes skritt i gatene; Firenze har knapt forandret seg siden 1400-tallet, og huser noen av de vakreste byggverk og største museer i Europa.
Etter en felles lunsj, blir det tid på egenhånd før vi møtes igjen til middag. 

Dag 3 – mandag 8. mai – Fra Firenze til Villa Monteoriolo (12 km / ca. 4,5 timer inkl. pauser)

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Vi starter i sentrum av Firenze, og vandrer oppover mot de frodige åsene i sør. Ved det mektige klosteret Certosa del Galluzzo får vi vite mer om middelalderens klostervesen, om kunst, urtehager og munkeliv. Målet vårt for denne dagen er Villa Montioriolo, hvor vi får omvisning og smaksprøver på husets olivenolje. Buss derfra til Greve in Chianti, Toscanas vinhovedstad. Der tar vi inn på hotell Albergo del Chianti, et hyggelig lite hotell som ligger ut mot byens torg. Felles middag kl. 19.30.  

Dag 4 – tirsdag 19. mai – Fra Pieve di S.Stefano a Campoli  Val di Pesa til Greve i Chianti (16 km / ca. 6,5 timer inkl. pauser)

 Måltider inkludert: Frokost / Lunsjpakke 
Buss til den vakre middelalderkirken Pieve di S.Stefano a Campoli, der vi starter vår vandring, i hjertet av Chianti, et område kjent for sine vinranker, åkerlapper, sypresser og blomsterenger. For ikke å snakke om de mange små landsbyene som man kan se på lang avstand, der de med alle sine tårn og røde hustak, troner på toppen av åsene. Vi går innom et par gamle kirker underveis. Tommy Sørbø forteller om kultur og hverdagsliv i middelalderen, og om hvordan man den gang leste verden som en bok skrevet av Gud. I den vakre byen Greve in Chianti, Toscanas vinhovedstad, særlig kjent for sin Chianti Classico vin, skal vi bo to netter. På byens torg ligger vårt hyggelige bosted Albergo del Chianti.  

Dag 5 – onsdag 10. mai – Chianti: fra Parco di Cavriglia til Gaiole (16 km / ca. 5 timer inkl. pauser)

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj 
Buss til Parco di Cavriglia oppe i en av Chiantis frodige åser. I løpet av dagens vandring opplever vi en annen del av det toskanske landskapet med rekker av vinstokker som har gjort Chianti så kjent. Vi vandrer på åskammer med vide beitemarker, passerer ruinene av Monte Dominis Abbazia og den vakre Badia a Coltibuono som ble grunnlagt i 1049 av munker fra Vallombrosa, og som plutselig dukker frem fra skogen. Det blir en enkel lunsj på en hyggelig restaurant i Gaiole. Buss til Parco di CavBuss til den vakre ås-byen Radda in Chianti, der vi sjekker inn på det historiske hotellet, Hotel Palazzo San Niccolo. Felles middag kl. 19.30   iglia oppe i en av Chiantis frodige åser. 


Dag 6 – torsdag 11. mai – Fra Gaiole i Chianti til Bossi (14 km / ca. 5,5 timer inkl. pauser)

Måltider inkludert: Frokost / Lunsjpakke 
Landskapet forandres gradvis. Skogene blir større og bebyggelsen mindre. Midt inne i en eventyrskog ligger middelalderborgen Barbischio. Her får vi høre om føydalismen i middelalderen, om slektsfeider og om dikteren Dante, som også skal ha vært på disse trakter. Før lunsj ankommer vi det berømte vinslottet Castello di Brolio, hvor det blir vinsmaking. Tommy Sørbø forteller om de som har gått veien her før oss; aristokrater og kunstnere på dannelsesreiser, og han trekker linjene fram til vår egen tids opplevelsesturisme. Fra vinslottet går turen vår videre til Bossi. Buss derfra tilbake til vårt hotell i Radda in Chianti. Middag på egenhånd.

Dag 7 – fredag 12. mai – Fra Palazzetto til Siena (12 km / ca. 4 timer inkl. pauser) 

Måltider inkludert: Frokost / Lunsjpakke / Middag
Buss til Palazzetto. Her forlater vi Chianti og møter “den hvite jorden” som er så karakteristisk for dette området; lyse, bølgende jorder med sauer og kyr og mange velstelte bondegårder. Mens vi går, funderer Tommy Sørbø på om det finnes noe vi kunne kalle for “idéen om Europa”, og om den byen vi etter hvert nærmer oss kanskje kan oppfattes som fødestedet for denne idéen. Vi avslutter nemlig vår vandring i Siena, verdens kanskje best bevarte middelalderby, og får her blant annet høre den utrolige historien om Den Hellige Catarina av Siena og mange andre spennende historiske skikkelser som er knyttet til denne byen. Overnatting på Hotel Minerva 3*, og avskjedsmiddag med toskanske spesialiteter. 

Dag 8 – lørdag 13. mai – Siena – Pisa – Oslo

Måltider inkludert: Frokost 
Etter god frokost blir det en guidet tur i Siena, regnet av mange som en av de vakreste byer i Toscana. Byen er blant annet kjent for «Palio», et hesteveddeløp som holdes to ganger hvert år på Piazza del Campo. Vi besøker også kirken San Domenico og katedralen hvor Michelangelo jobbet fra 1501 til 1504. Byens historiske sentrum står oppført på Unescos verdensarvliste.
Lunsj på egenhånd, og deretter litt fritid før vi busser tilbake til Pisa om ettermiddagen. Avreise med Norwegian kl. 21.00 direkte til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 23.55. 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 25 850,- som inkluderer:

 • Norwegian Oslo – Pisa tur/retur inkl. flyskatt
 • Fellestransport ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Skogs- og byvandringer ifølge program
 • 7 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager
 • Drikke: vann til lunsjene. Vann, vin og kaffe til middagene
 • Hotellskatt
 • Engelsktalende lokalguide 
 • Tommy Sørbø som faglig reiseleder

 

Tillegg for enkeltrom kr 3.950,- (meget begrenset)

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng fra 12 til 16 km pr. dag, i 5 dager.
Bagasjen blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgenen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.

Tilslutning med fly til Oslo Gardermoen på forespørsel. 
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20. Maksimum 24.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad