Skip to main content

Til fots i Toscana - fra Firenze til Siena med Tommy Sørbø (6. - 13. mai 2023)


Vandretur i Toscana - fra Firenze til Siena

 

Reiseperiode 6. - 13 mai 2023

 

Noen har sagt at Toscana er det nærmeste du kan komme paradisets hage. De har nok kanskje rett? På denne gruppeturen skal vi vandre til fots fra landsby til landsby i dette frodige paradiset, nærmere bestemt i det berømte vinområdet Chianti. Vandringer, filosofering og vakre omgivelser!

På turen til Toscana, fra Firenze til Siena får du blant annet: 
 • Høre Tommy Sørbøs kåserier 
 • Severdigheter i Firenze
 • Vandringer i Toscanas landskap
 • Besøke toskanske landsbyer
 • Besøke kirker og klostre
 • Oppleve landsbyen Greve in Chianti
 • Toscanas verdenskjente vinmarker
 • Besøke vinslott og middelalderborger
 • Severdigheter i Siena
 • 7 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager m/drikke
 • Overnatting på flere sjarmerende hoteller


Vi starter i renessansens vugge Firenze, går gjennom små landsbyer, skoger, vinmarker, hager og olivenlunder, for til slutt og ende opp i Siena, en av verdens best bevarte middelalderbyer. Underveis deler Tommy Sørbø sine kunnskaper om kunsthistorie, kultur, filosofi, teologi og musikk med oss. Vi skal naturligvis forsyne oss av kjøkkenets og vinens gleder, og kan love at dette ikke blir noen vanlig turistguiding, men like mye et vandrende seminar om kunst og livskunst.

Den lengste etappen blir på ca. seks og en halv time, den korteste på fire. Men vær ikke redd, det er ingen villmark vi skal forsere, og vi unner oss rikelig med stopp underveis. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen, resten av bagasjen vår blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen.

Vår følgesvenn på vandringene er kunsthistorikeren, folkeopplyseren, forfatteren og humoristen Tommy Sørbø, som selv har bodd i Toscana. Han er kjent for sin underholdende stil, og liker å sette kunsten inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Etappene varierer fra å ha 200 - 400 meter stigning pr. dag. Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stier og skogsveier blir leirete ved regn. Etappene er fra 12 km til 16 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng. Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene.

Program og pris under utarbeidelse
 

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

8/10I sporene etter den spanske borgerkrigen Fra 24 950,-
20/10Kunsttur til RomaFra 17 250,-
27/10Renessansebyen Firenze – i fotsporene til «De uskyldige»Fra 22 500,-
1/11Israel og PalestinaFra 42 275,-
25/11Gammeljul på VadstenaFra 8 490,-