Skip to main content

Til fots i Toscana - fra Firenze til Siena


Reiseperiode 27. april - 4. mai 2019

Høydepunkter:
• Firenzes severdigheter
• Vandringer i Toscanas landskap
• Toscanas landsbyer
• Kirker og klostre
• Greve in Chianti
• Toscanas vinmarker
• Vinslott og middelalderborger
• Sienas severdigheter
• 6 lunsjer og 5 middager m/drikke
• 3* og 4* hoteller
• Tommy Sørbøs kåserier

Noen har sagt at Toscana er det nærmeste du kan komme paradisets hage. På denne turen skal vi vandre fra landsby til landsby i dette frodige paradiset, nærmere bestemt i det berømte vinområdet Chianti. Vi starter i renessansens vugge Firenze, går gjennom små landsbyer, skoger, vinmarker, hager og olivenlunder, for til slutt og ende opp i Siena, en av verdens best bevarte middelalderbyer. Underveis deler Tommy Sørbø sine kunnskaper om kunsthistorie, kultur, filosofi, teologi og musikk med oss. Vi skal naturligvis forsyne oss av kjøkkenets og vinens gleder, og kan love at dette ikke blir noen vanlig turistguiding, men like mye et vandrende seminar om kunst og livskunst.

Den lengste etappen blir på ca. seks og en halv time, den korteste på fire. Men vær ikke redd, det er ingen villmark vi skal forsere, og vi unner oss rikelig med stopp underveis. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen, resten av bagasjen vår blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen.

Vår følgesvenn på vandringene er kunsthistorikeren, folkeopplyseren, forfatteren og humoristen Tommy Sørbø, som selv har bodd i Toscana. Han er kjent for sin underholdende stil, og liker å sette kunsten inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

Etappene varierer fra å ha 200 - 400 meter stigning pr. dag. Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stier og skogsveier blir leirete ved regn. Etappene er fra 12 km til 16 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene.

Bestill reise

Reiseperiode:

27 april - 4 mai 2019

Dager:

8

Reiseleder:

Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 


Pris fra:
18 475,-

Søk reise

Program

Dag 1 – lørdag 27. april 
Oslo – Pisa - Firenze

Avreise med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl. 17.20 direkte til Pisa med ankomst kl. 20.15. I Pisa venter vår lokalguide og vår buss som tar oss til Firenze og vårt hotell Starhotels Michelangelo 4*. Middag er inkludert, og blir servert enten underveis eller ved ankomst hotellet.  (M)

Dag 2 – søndag 28. april
Hele dagen i Firenze

Etter frokost tar Tommy Sørbø oss med på en byvandring i Firenze. Det startet nemlig her, med den florentinske renessansen på 1400-tallet. Firenze er hjembyen til Giotto, Leonardo, Michelangelo, Galileo - for å nevne noen av dens «sønner» som har skrevet sine navn inn i vår kulturs historie. Ennå i dag kan man fornemme ekkoene etter renessansekunstnernes skritt i gatene; Firenze har knapt forandret seg siden 1400-tallet, og huser noen av de vakreste byggverk og største museer i Europa.
Etter en felles lunsj, blir det tid på egenhånd før vi møtes igjen til middag. (F/L/M)

Dag 3 – mandag 29. april 
Fra Firenze til Villa Monteoriolo (12 km / ca. 4,5 timer inkl. pauser)

Vi starter i sentrum av Firenze og vandrer oppover mot den vakre middelalderkirken San Minatio al Monte som ligger oppå en av de frodige åsene sør for byen. Herfra går turen videre ut på landet og forbi huset til Galileo Galilei, der Sørbø forteller om dette universalgeniets fantastiske liv, og hvorfor han måtte tilbringe sine siste år i husarrest i dette huset. Turen videre går gjennom et bølgende og frodig toscansk landskap, før vi til slutt når Villa Monteoriolo, der eieren forteller om oss godsets historie og om olivenoljeproduksjonen. Vi får smaksprøver og en gedigen lunsj i den storslåtte, gamle spisesalen. Felles middag og overnatting på firestjernershotellet Hotel Villa Ceci som ligger inne i en park 4*. (F/L/M)

Dag 4 – tirsdag 30. april 
Fra Mercantale val di Pesa til Greve i Chianti (16 km / ca. 6,5 timer inkl. pauser) 

I dag vandrer vi inn i hjertet av Chianti, et område kjent for sine vinranker, åkerlapper, sypresser og blomsterenger. For ikke å snakke om de mange små landsbyene som man kan se på lang avstand, der de med alle sine tårn og røde hustak, troner på toppen av åsene. Vi går innom et par gamle kirker underveis. Sørbø forteller om kultur og hverdagsliv i middelalderen, og om hvordan man den gang leste verden som en bok skrevet av Gud. I den vakre byen Greve in Chianti, Toscanas vinhovedstad, særlig kjent for sin Chianti Classico vin, skal vi bo to netter. På byens torg ligger vårt hyggelige bosted Albergo del Chianti 4*.  (F/Lunsjpakke) 

Dag 5 – onsdag 1. mai 
Chianti: fra Parco di Cavriglia - Gaiole (16 km / ca. 5 timer inkl. pauser)

I løpet av dagens vandring opplever vi en annen del av det toscanske landskapet med rekker av vinstokker som har gjort Chianti så kjent. Vi vandrer på åskammer med vide beitemarker, passerer ruinene av Monte Dominis Abbazia og den vakre Badia a Coltibuono som ble grunnlagt i 1049 av munker fra Vallombrosa, og som plutselig dukker frem fra skogen. Det blir en enkel lunsj på en hyggelig restaurant i Gaiole. Overnatting i Greve også denne natten. (F/L)

Dag 6 – torsdag 2. mai 
Fra Gaiole i Chianti til Bossi (14 km / ca. 5,5 timer inkl. pauser)

Landskapet forandres gradvis. Skogene blir større og bebyggelsen mindre. Midt inne i en eventyrskog ligger middelalderborgen Barbischio. Her får vi høre om føydalismen i middelalderen, om slektsfeider og om dikteren Dante, som også skal ha vært på disse trakter. Før lunsj ankommer vi det berømte vinslottet Castello di Brolio, hvor det blir vinsmaking. Sørbø forteller om de som har gått veien her før oss; aristokrater og kunstnere på dannelsesreiser, og han trekker linjene fram til vår egen tids opplevelsesturisme. Overnatting på et nydelig sted; Hotel CDH Radda 4*. Felles middag på en lokal restaurant. (F/Lunsjpakke/M)

Dag 7 – fredag 3. mai 
Fra Palazzetto til Siena (12 km / ca. 4 timer inkl. pauser)

Vi forlater Chianti og møter “den hvite jorden” som er så karakteristisk for dette området; lyse, bølgende jorder med sauer og kyr og mange velstelte bondegårder. Mens vi går funderer Sørbø på om det finnes noe vi kunne kalle for “ideen om Europa”, og om den byen vi etter hvert nærmer oss kanskje kan oppfattes som fødestedet for denne ideen. Vi avslutter nemlig vår vandring i Siena, verdens kanskje best bevarte middelalderby, og får her blant annet høre den utrolige historien om Den Hellige Catarina av Siena og mange andre spennende historiske skikkelser som er knyttet til denne byen. Overnatting på Hotel Chiusarelli 3*, og avskjedsmiddag med toscanske spesialiteter. (F/Lunsjpakke/M)

Dag 8 – lørdag 4. mai 
Siena – Pisa - Oslo

Etter god frokost blir det en guidet tur i Siena, regnet av mange som en av de vakreste byer i Toscana. Byen er blant annet kjent for «Palio», et hesteveddeløp som holdes to ganger hvert år på Piazza del Campo. Vi besøker også kirken San Domenico og katedralen hvor Michelangelo jobbet fra 1501 til 1504. Byens historiske sentrum står oppført på Unesco`s verdensarvliste.
Lunsj på egenhånd, og deretter litt fritid, før vi busser tilbake til Pisa om ettermiddagen. Avreise med Norwegian kl. 21.00. Direktefly med ankomst Oslo Gardermoen kl. 23.55. (F).

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 18 475,- som inkluderer:

- Norwegian Oslo – Pisa tur/retur inkl. flyskatt
- Fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom
- Skogs- og byvandringer ifølge program
- 7 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- drikke: vann til lunsjene. Vann, vin og kaffe til middagene
- hotellskatt
- Engelsktalende lokalguide 
- Tommy Sørbø som faglig reiseleder

Tillegg for enkeltrom kr 2 400,-.

Starhotels Michelangelo, Firenze 4* - 2 netter
Villa Ceci, Impruneta 4* - 1 natt
Albero del Chianti, Greve in Chianti 3* - 2 netter
Hotel CDH Radda 4* - 1 natt
Hotel Chiusarelli, Siena 3* - 1 natt

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng fra 12 til 16 km pr dag, i 5 dager.
Bagasjen blir kjørt fra hotellet når vi starter om morgenen, og står klar på neste hotell når vi kommer fram på ettermiddagen. Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til selve vandringsturen.
For tilslutningsfly fra andre flyplasser i Norge, ta kontakt med oss.

Påmeldingsfrist 21. november 2018.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring p.g.a. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs samt endring i rutetidene hos flyselskapet og i program. 
Ønsker du fly til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Vi tar forbehold om endringer i programmet på grunn av værmessige forhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad
 

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
27/4Tommy SørbøTil fots i Toscana - fra Firenze til Siena18 475,-Book på venteliste

Bosted

Reisekalender

25/3Zimbabwe, Zambia, Namibia og BotswanaFra 47 495,-