Skip to main content

Teater og kunst i Firenze


Teater og kunst i Firenze

Reiseperiode 3. - 7. juni 2020

I renessansens Firenze så det moderne individ dagens lys for første gang. Den kunsten, arkitekturen, litteraturen og vitenskapen som ble til her på 14 – og 1500-tallet, har hatt en helt avgjørende betydning også for vår egen kultur. Skal vi fullt ut forstå hvem vi selv er, er det mange veier som fører oss tilbake til renessansens Firenze. 

Og noen av disse veien skal vi gå opp sammen med skuespilleren og maleren Nils Ole Oftebro og kunsthistorikeren og forfatteren Tommy Sørbø.  

Reisen byr ellers på vandringer i et landskap så paradisisk, at det kunne ha vært bakgrunnen i et maleri av Rafael. Dessuten inviterer Nils Ole Oftebro oss med på morsomme og tankevekkende foredrag om teater og skuespillerkunst i et gammelt romersk teater, som ligger rett ved hotellet vårt. Et besøk på Uffizigalleriet hører naturligvis også med, der vi blir nærmere kjent med blant andre Leonardo da Vinci og Botticelli.       

Under oppholdet vårt skal vi bo i den vakre og idylliske landsbyen Fiesole, som ligger kun en tjueminutters busstur utenfor sentrum av Firenze, og som har en fantastisk utsikt over byen, Arnodalen og Chianti. 

Bestill reise

Reiseperiode:

3 - 7 juni 2020

Dager:

5

Reiseleder:

Nils Ole Oftebro og Tommy Sørbø

Nils Ole Oftebro er en av landets mest kjente film- og teaterskuespillere. Han er en populær foredragsholder, illustrerer bøker og har hatt flere separatutstillinger som billedkunstner. Nils Ole Oftebro har også vært programleder på fjernsynet og kunstanmelder i VG.
Tommy Sørbrø er kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.


Pris fra:
17 690,-

Søk reise

Program

Dag 1 - onsdag 3. juni: Avreise - Fiesole

Måltider inkludert: M
Avgang med Lufthansa kl 07.45 fra Oslo Gardermoen til München, hvor vi ankommer kl. 10.00. Videre kl 11.20 til Firenze med Air Dolomiti. Ankomst Firenze kl. 12.30.
Tjuefem minutters busstur fra flyplassen til Fiesole. Tommy kåserer underveis. 
Vi sjekker inn på Hotel Villa Bonelli i Fiesole, og tar så en byvandring i Fiesole, byen selv de gamle romere kalte for verdens eldste by. Det som er lokalhistorie i Fiesole, er verdenshistorie for oss. Her hadde etruskerne sine graver og romerne sine teatre og templer. Her prøvde Leonardo da Vinci sin flyvemaskin for første gang, og her hadde Medici-familien sine sommerpalass. Michelangelo holdt til her, og dronning Victoria kom alltid tilbake dette vakre stedet.
Middag på en hyggelig restaurant i Fiesole om kvelden.    


Dag 2 - torsdag 4. juni: Teater, scenekunst og film

Måltider inkludert: F / L 
Etter en god frokost på hotellet så vier vi dagen til teater, scenekunst og film.

Først er vi innom museet i Fiesole som inneholder en enestående samling gjenstander fra etruskisk tid. Vi ser på restene av romerske bad og templer, før vi setter oss i det gamle romerske amfiteateret og lytter til Nils Ole Oftebro, som tar oss med på en spennende og morsom reise i teaterets historie. 

Han byr oss på egne opplevelser og erfaringer fra et langt liv på de skrå bredder og filmlerretet. Og han stiller spørsmålet: Er verden en scene, der vi alle spiller våre roller overfor hverandre? Her blir det naturligvis fritt fram for innspill, spørsmål og kommentarer. 

Felles lunsj på restaurant rett ved museet. 

«Hva er humor?» Vi setter oss på et vakkert sted med utsikt over Firenze, det stedet der den moderne europeiske satire så dagens lys for første gang, og lytter til Nils Ole og Tommys tanker om humor og latter: På hvilken måte virker humor siviliserende? Hvorfor ler vi? Hva ler vi av? Er noe for alvorlig til å kunne bli spøkt med? Hva mente Freud om humor? Hva er sammenhengen mellom tabuer, forbud og humor?
Middagen ikveld blir på egenhånd.

Dag 3 - fredag 5 juni: Utflukt til Firenze

Måltider inkludert: F / M
Frokost på hotellet og deretter tar vi en kort busstur (ca. tjue minutter) ned til Firenze, der vi får med oss selve symbolet på renessansen, den store domkirken med kuppelen til Brunellesci. Vi ser på Babtisteriet (dåpskapellet) med de berømte relieffene på bronseportene før vi går ned til Ponte Veccio og Pallazo Signoria, som var det gamle rådhuset i byen.  Tommy og Nils Ole snakker om renessansen og dens betydning for utviklingen av opplysningstiden, den vitenskapelig revolusjonen og dagens moderne velferdssamfunn.  
Lunsj på egenhånd. Etter lunsj besøker vi Uffizi-galleriet, verdens største og mest representative samling av kunst fra renessansen. Her får vi se hovedverk av blant andre Leonardo da Vinci, Botticelli og Hugo van der Goes, og høre Sørbø og Oftebros analyser og historier fra denne viktige epoken i vår kulturhistorie. 
Om ettermiddagen buss tilbake til Fiesole.
Felles middag om kvelden.
 

Dag 4 - lørdag 6. juni: Utflukt til Settignano

Måltider inkludert: F / L / M
Etter frokost så legger vi ut på en vandring på ca. 10 kilometer fra hotellet til nabolandsbyen Settignano, gjennom et klassisk toscansk kulturlandskap så vakkert at det kunne ha vært bakgrunnen i et maleri av Rafael. Det blir et besøk underveis på slottet «Vincigliata», som har en norsk eier. Her spiser vi lunsj og får høre den fantastiske historien om dette slottet som går helt tilbake til middelalderen. 

Settignano er en liten hyggelig landsby, også den med fantastisk utsikt over Firenze. Herfra blir det buss tilbake til hotellet. (ca. kl. 14.30) Bussen kjører nedom Firenze, slik at de som ønsker kan blir igjen her på egenhånd. 

Lørdag ettermiddag til egen disposisjon.

Felles middag i Fiesole om kvelden.


Dag 5 - søndag 7. juni: Gåtur til San Domenico - hjemreise

Måltider inkludert: F  
Etter frokost vandrer vi fra Fiesole ned til San Domenico, en kort tur (ca en kilometer for det meste nedover.) Vi passer en av Medici-villaene, og får høre om Medicienes betydning for kunst og kunstnere på 1400- og 1500-tallet. 

Lunsj på egenhånd.
Rutebuss tilbake fra San Domenico til Fiezole. Avgang med vår buss fra hotellet kl. 1300 i retning Pisa, hvor vi har avgang med Air Dolomiti kl. 17.10 via München. Flybytte og videre kl. 19.35 til Oslo Gardermoen, hvor vi ankommer kl. 21.45.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.690,- som inkluderer:

  • Fly Oslo-München-Firenze/Pisa-München-Oslo med Lufthansa/Air Dolomiti
  • Flyskatt
  • All fellestransport i følge program
  • Overnatting i dobbeltrom
  • Måltider i følge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) 
  • Vandringer, kåserier og utflukter i følge dagsprogrammet 
  • Norske reiseledere (Tommy Sørbø og Nils Ole Oftebro)
  • Teknisk reiseleder

 

Minimum antall deltakere er 20.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.

Tillegg for enkeltrom   kr 1.200,-
Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom kr. 1.850,-

Tips er ikke inkludert.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
3/6Nils Ole Oftebro og Tommy SørbøTeater og kunst i Firenze17 690,-Bestill

Bosted

Reisekalender

21/2Fargerike India - kontrastenes landFra 26 670,-