Pris fra:
16 395,-
Dager:4
Bestill reise

Normann Holm

Har bodd på Svalbard fra han var tenåring og fram til voksen alder, og er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Han har drevet innenfor turisme på Svalbard i ti år og kjenner øysamfunnet fra innsiden.

- når lyset kommer tilbake

Reiseperiode 23. – 26. februar 2018

Svalbard ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Og like utenfor ligger villmarka. Dekket av snø største delen av året. Polarrev over alt. Reinsdyr, en egen art, uten andre fiender enn kulde og is. Og isbjørnen, som kan dukke opp over alt. Ishavets konge og verdens største rovdyr, majestetisk og vakker. – Alt omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, brede daler, dramatiske og spisse fjell, og store isbreer. 

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge. Nordlys, og det fantastiske blålyset like før sola blir borte om høsten, og før den kommer tilbake ut i februar.
– Det må oppleves for å fatte det. Og det en opplever med alle sine sanser en eneste gang, er mer verdifullt enn å lese om det hundre ganger.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Her drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Bli med på en helg litt utenom det vanlige – en spennende oppdagelsesferd i Longyearbyens eldre og nyere historie. Opplev det fantastiske lyset som oppstår på himmelen når solen atter en gang dukker opp over fjellene og mørketiden må vike. Kanskje er vi så heldig å få se nordlys? Det vil bli en helg full av unike opplevelser:
- Få et innblikk i det gamle gruvesamfunnet – inkludert et besøk i Gruve 3
- Opplev verdens nordligste bryggeri – smak det fantastiske ølet brygget lokalt i Longyearbyen
- Bli med på en tur ut i villmarken med hundespann – utenfor Longyearbyen er alle overlatt til seg selv
- Smak på champagne i lokalene til det originale «Nordpolet» – det lokale Vinmonopolet
- Nyt mye god mat og drikke på byens forskjellige spisesteder/restauranter
- Utforsk byens forskjellige butikker på egenhånd. Husk å kjøpe med suvenirer hjem!
Normann Holm vil være med hele tiden. Han vil holde foredrag om Svalbards spennende historie, krydret med egne utallige opplevelser og erfaringer.