Skip to main content

Svalbard med Normann Holm


Reiseperiode 14. - 17. juni 2019

Høydepunkter:
• Båttur i Isfjorden til Esmarkbreen, Barentsburg og Colesbukta
• Omvisning i Barentsburg
• Fotosafari langs Svalbards fuglefjell
• Besøke Svalbard Museum, Svalbard kirke, Galleri Svalbard og Kunstnersenteret i Nybyen
• Utflukt til Bolterdalen med lunsj
• 4* hotell
• Frokost hver dag, 3 lunsjer, 3 middager
• Normann Holms interessante foredrag
 

Svalbard – ikke landet med de kalde kyster, men landet med de svale, de milde kyster – ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentsz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Og like utenfor ligger villmarka. Dekket av snø største delen av året, men med et teppe av fargerike blomster i den korte og hektiske arktiske sommeren. Tusentalls fugler, noen kommer hele veien fra Antarktis for å hekke her nord. Polarrev over alt. Reinsdyr, en egen art, uten andre fiender enn kulde og is. Og isbjørnen, som kan dukke opp over alt. Ishavets konge og verdens største rovdyr, majestetisk og vakker. – Alt omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, breie daler, dramatiske og spisse fjell og store isbreer.  

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge. Nordlys, og det fantastiske blålyset like før sola blir borte om høsten og før den kommer tilbake ut i februar. 
– Det må oppleves for å fatte det. Og det en opplever med alle sine sanser en eneste gang, er mer verdifullt enn å lese om det hundre ganger.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Her drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Bestill reise

Reiseperiode:

14 - 17 juni 2019

Dager:

4

Reiseleder:

Normann Holm

Har bodd på Svalbard fra han var tenåring og fram til voksen alder, og er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Han har drevet innenfor turisme på Svalbard i ti år og kjenner øysamfunnet fra innsiden.


Pris fra:
16 790,-

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 14. juni
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 09.45 direkte til Longyearbyen med ankomst kl. 12.40. Vi blir hentet av buss, og kjører en liten sightseeing-runde før vi fortsetter til vårt bosted Radisson Blu Polar Hotel. Etter innsjekk får vi en enkel lunsj og Normann Holm forteller litt generelt om Svalbard. Kl. 17.00 får vi et natur- og kulturhistorisk møte med Longyearbyen og vandrer til Svalbard Museum. På museet får vi innblikk i alt fra oppdagelsen av Svalbard, 1600-tallets hvalfangst-historie, ekspedisjoner, overvintringsfangst, krigen på Svalbard, flora, fauna, geologi og ikke minst gruvehistorie. Om kvelden spiser vi middag på Funktionærmessen Restaurant. (L/M)

Dag 2 – lørdag 15. juni
Vi tar buss til kaia der båt venter for å ta oss ut i Isfjorden. Vi krysser fjorden og seiler opp mot den kalvende brefronten til Esmarkbreen. Varm lunsj serveres på vei mot Grønfjorden og Barentsburg. I det russiske gruvesamfunnet Barentsburg vil en russisk guide orientere om fortid og nåtid. På vei tilbake er det fotosafari langs yrende fuglefjell og de nedlagte bosetningene i Colesbukta og Grumant. Varme klær som godt undertøy, vindtette klær, lue, votter og skjerf er å anbefale. Middagen inntas i Restaurant Nansen på hotellet vårt. Under middagen forteller Normann Holm om det gamle gruve- og klassesamfunnet. (F/L/M.)

Dag 3 – søndag 16. juni
Etter frokost tar vi buss til Skjæringa og besøker verdens nordligste kirke; Svalbard kirke. Deretter blir vi hentet av vår buss og vi kjører innover Bolterdalen, en sidedal til Adventdalen ca. 9 km utenfor Longyearbyen. Gjennom lysbilder og kåseri lærer vi mer om øyrikets spennende historie og unike natur. Vertskapet serverer varm lunsj og bålkaffe mens de byr på foredrag og lokale historier. Dette er en innen-dørsaktivitet, men vi anbefaler friluftsklær og varme sko da det kan trekke kaldt fra gulvet. Vi hentes deretter av bussen, og kjører tilbake til Longyearbyen. Vi besøker Galleri Svalbard og Kunstnersenteret i Nybyen. I galleriet finnes en samling vakre malerier med Svalbardmotiver, blant annet mer enn 40 originalmalerier av Kåre Tveter, kjent som lysets maler, en unik samling eldre kart, bøker med kulturhistorisk tilknytning til Svalbard og et flott bildespill. Om kvelden blir det igjen middag i Restaurant Nansen på vårt hotell. (F/L/M)

Dag 4 – mandag 17. juni
Etter frokost har vi fritid og mulighet til å spasere rundt i Longyearbyen før transport til flyplassen og retur til fastlandet. Avreise med SAS kl. 14.45 til Tromsø før vi fortsetter videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 18.55. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 16.790,- som inkluderer:
- Fly Oslo - Longyearbyen tur/retur med SAS
- Flyskatt (utgjør kr 757,- pr. juli 2018)
- All fellestransport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom på Radisson Blu Polar Hotel
- Alle måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost / L=lunsj / M=middag)
- Utflukter, entreer og kåserier i følge program
- Norsk reiseleder (Normann Holm)

Tillegg for enkeltrom                kr 2.450,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge    kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel. 

Radisson Blu Polar Hotel https://www.radissonblu.com/no/hotel-spitsbergen


Påmelding senest 13. mars 2019

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av uforutsette prisøkninger, samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Spesielle avbestillingsregler gjelder: Ved avbestilling etter 4. mai beholder arrangøren hele reisens pris.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
14/6Normann HolmSvalbard - landet med de milde kyster16 790,-Bestill

Hotell

Reisekalender

27/2Faraoenes EgyptFra 30 985,-