Skip to main content

Svalbard - landet med de milde kyster med Normann Holm (27. - 30. juni 2023)


Longyearbyen, gruvesamfunn og Isfjorden

 

Reiseperiode: 27. - 30.  juni 2023

Bli med oss til Svalbard!
Vår reiseleder Normann Holm er en av få som vet hvordan det er å vokse opp på Svalbard og han ønsker å dele sine historier med oss. Vi bor i Longyearbyen med den høyarktiske villmarken som nærmeste nabo. Området er store deler av året dekket av snø, men med et teppe av fargerike blomster i den korte og hektiske arktiske sommeren når tusentalls fugler kommer hele veien fra Antarktis for å hekke her i nord. Ishavets konge, isbjørnen, kan dukke opp når som helst. Alt er omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, brede daler, dramatiske fjell og store isbreer.  

Høydepunkter

  • Storslått natur
  • Fascinerende lys
  • Midnattsol
  • Båttur i Isfjorden
  • Hybriddrevet hurtigbåttur 
  • Adventsdalen
  • Reiseleder som har vokst opp på Svalbard


Svalbard – ikke landet med de kalde kyster, men landet med de svale, de milde kyster – ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentsz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge. Nordlys, og det fantastiske blålyset like før sola blir borte om høsten og før den kommer tilbake ut i februar. – Det må oppleves for å fatte det. Og det en opplever med alle sine sanser en eneste gang, er mer verdifullt enn å lese om det hundre ganger.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Her drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-spitsbergen-polar?cid=a:se+b:gmb+c:emea+i:local+e:rdb+d:nob+h:NOLYRPOL...

Reisekalender

6/9En historisk reise i middelalder-Norge i Kristin Lavransdatters fotsporFra 14 950,-