Skip to main content

Svalbard med Normann Holm

Pris fra:
17 575,-
Dager:4
Bestill reise

Reiseperiode:

8 - 11 juni 2018

Normann Holm

Har bodd på Svalbard fra han var tenåring og fram til voksen alder, og er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. Han har drevet innenfor turisme på Svalbard i ti år og kjenner øysamfunnet fra innsiden.

Svalbard – ikke landet med de kalde kyster, men landet med de svale, de milde kyster – ble oppdaget først av islendinger på slutten av 1100-tallet og gjenoppdaget av Willem Barentsz i 1596. Svalbard – den nordligste delen av Europa, der det meste er verdens nordligste. Verdens nordligste bosetning (Ny Ålesund) og verdens nordligste samfunn – Longyearbyen, med barnehage, skole, universitet og kirke. Og du finner så mye mer: Hoteller, kunstgallerier, butikker, restauranter og museer.

Og like utenfor ligger villmarka. Dekket av snø største delen av året, men med et teppe av fargerike blomster i den korte og hektiske arktiske sommeren. Tusentalls fugler, noen kommer hele veien fra Antarktis for å hekke her nord. Polarrev over alt. Reinsdyr, en egen art, uten andre fiender enn kulde og is.  Og isbjørnen, som kan dukke opp over alt. Ishavets konge og verdens største rovdyr, majestetisk og vakker. – Alt omkranset av en storslått og naken natur med dype fjorder, breie daler, dramatiske og spisse fjell og store isbreer. 

Svalbard har et fantastisk lys. Midnattssol i fire måneder og mørketid like lenge.

Alt dette er norsk, alle de mer enn 62 000 kvadratkilometer. Gitt til Norge av det internasjonale samfunnet i 1920, men åpent for borgere av alle verdens land. Og det er lett å reise dit, det tar knapt 1 ½ time med fly fra Tromsø, så er du der. Midt i en av Europas siste villmarker. Ingen andre steder på kloden kan du komme så langt nord med vanlige reisemidler som til Svalbard.

Vår reiseleder Normann Holm har bodd på Svalbard fra han var tenåring fram til voksen alder. Han er en av ganske få personer som vet hvordan det er å bo og vokse opp på Svalbard. På Svalbard drev han innenfor turisme i ti år før han flyttet tilbake til fastlandet. Han kjenner Svalbard-samfunnet fra innsiden og vil dele sine erfaringer med våre reisende.

Bli med på en helg litt utenom det vanlige - en spennende oppdagelsesferd i Longyearbyens eldre og nyere historie. Det vil bli en helg full av unike opplevelser:
- Få et innblikk i det gamle gruvesamfunnet – inkludert et besøk i Gruve 3
- Opplev verdens nordligste bryggeri – smak det fantastiske ølet brygget lokalt i Longyearbyen
- Opplev Barentsburg – et lite stykke Russland i Norge
- Smak på champagne i det originale «Nordpolet» – det lokale Vinmonopolet
- Nyt mye god mat og drikke på byens forskjellige spisesteder/restauranter
- Utforsk byens forskjellige butikker på egenhånd. Husk å kjøpe med suvenirer hjem!
Normann Holm vil være med hele tiden. Han vil holde foredrag om Svalbards spennende historie, krydret med egne utallige opplevelser og erfaringer. 

Søk reise

Program

Dag 1 – fredag 8. juni
Avreise fra Oslo Gardermoen med SAS kl. 09.45 direkte til Longyearbyen med ankomst kl. 12.40. Vi blir hentet av buss, og kjører en liten sightseeing-runde før vi fortsetter til vårt bosted Spitsbergen Hotel. Etter innsjekk får vi en enkel lunsj og Normann Holm forteller litt generelt om Svalbard. Kl. 17.00 busser vi til Svalbard Museum hvor vi får innblikk i alt fra oppdagelsen av Svalbard, 1600-tallets hvalfangst-historie, ekspedisjoner, overvintringsfangst, krigen på Svalbard, flora, fauna, geologi og ikke minst gruvehistorie. Vi spaserer fra museet til Radisson Blu hvor vi spiser middag på Restaurant Nansen. (L/M)

Dag 2 – lørdag 9. juni
Vi tar buss til kaia der båt venter for å ta oss ut i Isfjorden og til det spesielle russiske gruvesamfunnet Barentsburg. I Barentsburg vil en russisk guide orientere om fortid og nåtid. Vi vandrer i byens gater, besøker det lokale hotellet, og kan kjøpe med oss lokalt produserte suvenirer. På vei tilbake til Longyearbyen er det fotosafari langs yrende fuglefjell og de nedlagte bosetningene i Colesbukta og Grumant. Varme klær som godt undertøy, vindtette klær, lue, votter og skjerf er å anbefale. Vel tilbake på hotellet vil Normann Holm fortelle om det gamle gruve- og klassesamfunnet, før det blir mulighet til å orientere seg om shoppingmulighetene i Longyearbyen. Kl. 17.30 drar vi med buss til Svalbard Bryggeri hvor vi smaker på lokalt brygget øl – verdens nordligste. Fra bryggeriet busses vi innover Adventdalen til foten av Gruve7-fjellet, ca. 9 km utenfor Longyearbyen. Gjennom lysbilder og kåseri lærer vi mer om øyrikes spennende historie og unike natur. Vertskapet serverer varm middag og bålkaffe mens de byr på foredrag om Willem Barentz m.m. Dette er en innendørsaktivitet, men vi anbefaler friluftsklær og gode sko da det kan trekke kaldt fra gulvet. Vi hentes av bussen og kjører tilbake til hotellet. (F/L/M.)

Dag 3 – søndag 10. juni
Etter frokost tar vi buss til Skjæringa og besøker verdens nordligste kirke; Svalbard kirke. Etter omvisning går vi på oppdagelsesferd blant restene av det Longyearbyen som ble bombet og brent under krigen. Deretter spiser vi lunsj i Nybyen. Etter lunsj spaserer vi til Galleri Svalbard og Kunstnersenteret. I galleriet finnes en samling vakre malerier med Svalbardmotiver, blant annet mer enn 40 originalmalerier av Kåre Tveter, kjent som lysets maler, en unik samling eldre kart, en stor samling Svalbardpenger – fra da gruveselskapet hadde sin egen seddelpresse, bøker med kulturhistorisk tilknytning til Svalbard, og et flott bildespill. Fra Galleriet tar vi buss til Gruve 3 og får oppleve hvordan livet i gruva var og er. Gruve 3 var i drift helt til 1996. Fra Gruve 3 drar vi tilbake til hotellet for å slappe litt av og ta en dusj etter gruvebesøket. Kl. 18.30 samles vi i resepsjonen og går ned i kjelleren i den gamle delen av hotellet. I lokalene hvor det opprinnelige Nordpolet holdt til frem til 1992, får vi champagne og kanapeer – en ypperlig aperitiff før vi går opp til middag i Funktionærmessen Restaurant på vårt hotell. (F/L/M)

Dag 4 – mandag 11. juni
Etter frokost har vi fritid og mulighet til å spasere rundt i Longyearbyen før transport til flyplassen og retur til fastlandet. Avreise med SAS kl. 14.45 til Tromsø før vi fortsetter videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 18.55. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.575,- som inkluderer:
- Fly Oslo - Longyearbyen tur/retur med SAS
- Flyskatt
- All transport ifølge program
- Overnatting i dobbeltrom på Spitsbergen Hotel
- Måltider ekskl. drikke ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
- Utflukter, entreer og kåserier ifølge program
- Besøk i Gruve 3
- Barentsburg – et lite stykke Russland i Norge
- Ølsmaking på verdens nordligste bryggeri og champagnesmaking på det originale «Nordpolet»
- Norsk reiseleder (Normann Holm)

Tillegg for enkeltrom      kr 2.060,-

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge kr 1.200,- (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Spitsbergen Hotel www.scandichotels.no
 

Påmelding senest 7. mars 2018.

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av uforutsette prisøkninger, samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Spesielle avbestillingsregler gjelder: Ved avbestilling etter 26. april beholder arrangøren hele reisens pris.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
8/6Normann HolmSvalbard17 575,-Bestill

Hotell