Skip to main content

Spanias kulturarv - en drømmereise til Barcelona, Madrid og områdene rundt


Bli bedre kjent med Barcelona og Madrid, og opplev Spanias fasinerende kulturarv og gastronomiske skatter med Arnt Stefansen - forfatter og tidligere Europa-korrespondent i NRK.


Høydepunkter:
• Barcelonas vakre middelalderbydel, Barrio Gótico
• Montjuich, Barcelonas fineste rekreasjonsområde
• Miró-museet
• La Sagrada Familia – den geniale arkitekten Antoni Gaudís mesterverk
• Casa Milá, på folkemunne kalt “steinbruddet” 
• Parc Guell, et av Antoni Gaudís mesterverk
• Et av verdens mest moderne lyntog gjennom historiske spanske landskaper fra Barcelona til Madrid
• Puerta del Sol, midt i hjertet av hovedstaden
• Den spanske nasjonalretten paella, Pata Negra-skinken og den herlige Cochinillo Lechal–pattegrisen
• Palacio Real - palasset med 2000 rom
• Toledo med sine palasser, storslåtte katedral, synagoger og festingsverk
• Kunstverk av Toledos store kunstner, El Greco (grekeren)
• “Casa de Cervantes” i Alcalá de Henares, der den store forfatteren Miguel de Cervantes ble født
• Pradomuseet, med verker av gigantene Francisco Goya og Diego Velazques
• Frokost hver dag, 6 lunsjer og 5 middager
• Gode 4* hoteller
• Arnt Stefansens interessante foredrag

Bli med til Spanias yrende folkeliv, storslåtte arkitektur og fasinerende historie i storbyene Barcelona og Madrid, også kalt Spanias hjerte. Arnt Stefansen tar pulsen på den spanske kulturarven og deler sine beste reisemål og historier på denne inspirerende rundreisen.

Drømmer du om å møte våren i magiske Barcelona? Eller foretrekker du kunst og gastronomi i Madrid, med spennende utflukter til Toledo og andre steder nær Spanias hovedstad? Nå kan du oppleve alt dette på én eneste reise. Vår veiviser er Arnt Stefansen– tidligere Europa-korrespondent for NRK, og forfatter av boken “Spania – historien, kulturen og menneskene”. 

Reisen starter i Barcelona – for mange nordmenn byen over alle byer i Spania. Barcelona er et fyrverkeri av livsglede, fantasi, skjønnhet og mangfold, som knapt noen europeisk by kan konkurrere med. Kirken La Sagrada Familia – arkitekt-geniet Antonio Gaudís mesterverk – er i seg selv reisen verdt. Det samme er hovedgaten La Rambla, en av verdens mest levende og fascinerende gater. Barcelona er også vært midt i nyhetsbildet det siste året, på grunn av den bitre konflikten om uavhengighet for denne delen av Spania, og vår turleder, Arnt Stefansen, gir oss et innblikk i dramaet. 

Fra Barcelona reiser vi med tog gjennom historiske spanske landskaper opp til La Meseta, den spanske høysletta, der Madrid ligger. Vi skal utforske den spanske hovedstaden, med sitt intense gateliv, sin glitrende kunst og sine storslåtte monumenter over fordums storhet. Vi besøker to av verdens ledende museer, Prado og Reina Sofia, opplever byens beste flamenco-show, og nyter Madrids strålende gastronomi.
  
Men Madrid er bare ett reisemål i det sentrale Spania. Vi skal også besøke den praktfulle middelalderbyen Toledo - "Spania i et nøtteskall". Og vi drar på utflukt til Alcalá de Henares, den spanske nasjonaldikteren Miguel de Cervantes fødeby. På bussturen til Alcalá leser reiselederen fra Cervantes mesterverk Don Quijote, også kalt “alle romaners mor”.  

Reisebrev fra Barcelona og Madrid 2013

Bestill reise

Reiseperiode:

3 - 11 april 2019

Dager:

9

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.


Pris fra:
25 975,-

Søk reise

Program

Dag 1 – onsdag 3. april
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 09.00 med Norwegian direkte til Barcelona hvor vi ankommer kl. 12.20. Buss til vårt hotell Catalonia Plaza som ligger ved starten på Barcelonas verdensberømte hovedgate La Rambla, og deretter lunsj som inntas på hotellet. Om ettermiddagen blir det byvandring før middag på en god restaurant i sentrum. (L/M)

Dag 2 – torsdag 4. april
Etter frokost skal vi vandre i Barcelonas vakre middelalderbydel, Barrio Gótico (Den gotiske bydelen), og bli orientert om byens ruvende historie av vår reiseleder Arnt Stefansen. Deretter tar vi turen opp til den 173 meter høye fjelltoppen Montjuich, som er Barcelonas fineste rekreasjonsområde, med flott utsikt over millionbyen. Området preges av at to store internasjonale begivenheter har funnet sted her, verdensutstillingen i 1929 og de olympiske sommerleker i 1992. På Montjuich finnes ikke mindre enn fem museer, blant dem det flotte Miró-museet, som vi skal besøke. Deretter reiser vi til selveste La Sagrada Familia – den geniale arkitekten Antoni Gaudís mesterverk. La Sagrada Familia skulle bli en kirke verden aldri hadde sett maken til, med i alt 18 tårn – tilegnet Kristus og Jomfru Maria, de 12 apostlene og de 4 evangelistene – og med enorme dimensjoner. Et fantastisk byggverk er det blitt, men Gaudí døde uten å se det fullført. Den dag i dag bygges det på tomta, og målet er at praktbygget skal stå ferdig i år 2026 – hundre år etter at geniet ble drept i en tragisk trikkeulykke i hjembyen Barcelona. (F/L)

Dag 3 – fredag 5. april
Denne dagen skal vi oppleve flere av høydepunktene i magiske Barcelona. Etter frokost busser vi til Casa Milá, et helt spesielt hus, som på folkemunne blir kalt “steinbruddet” på grunn av sin ytterst spesielle form. Huset ble bygget for en rik familie i Barcelona og er i dag en av byens mest besøkte attraksjoner. Vi fortsetter i Gaudís spor til Parc Guell som ligger på en høyde nord i byen. Parken er et av Antoni Gaudís mesterverk, og står på UNESCOs verdensarv-liste. Vi skal også innom den sjarmerende Poble Espanyol – “Den spanske landsbyen”. Det er en samling bygninger som viser typisk arkitektur fra en rekke områder av Spania. «Den spanske landsbyen» ble bygd til verdensutstillingen i 1929 og er fortsatt like populær. Blant de rundt hundre bygningene finner du en rekke restauranter og kafeer, og flere steder sitter keramikere og andre håndverkere og lager sine produkter. Etter felles lunsj er ettermiddagen til fri disposisjon. (F/L)

Dag 4 – lørdag 6. april
Vi forlater Barcelona om formiddagen og setter oss på toget for å reise gjennom historiske spanske landskaper vestover mot den spanske høysletta og til den spanske hovedstaden Madrid. Togreisen tar ca. 3 timer, og er en særdeles hyggelig og komfortabel reiseopplevelse med et av verdens mest moderne lyntog, det såkalte AVE-toget. Vi kommer til Madrid om ettermiddagen, og har rikelig tid til rådighet for å orientere oss i vårt nye nærområde. Vi skal bo på hyggelige Hotel Europa, som ligger på Puerta del Sol, midt i hjertet av hovedstaden, og som skal være vårt hjem resten av turen. Om kvelden spiser vi den spanske nasjonalretten paella på hotellet. (F/L/M)

Dag 5 – søndag 7. april
Etter frokost blir det foredrag på hotellet før vi vandrer i Madrids hjerte, fra Puerta del Sol via Plaza Santa Ana til Plaza Mayor – det mest populære området i hele den spanske hovedstaden. Til lunsj skal vi glede oss over noen av Spanias store smaksopplevelser – den berømte Pata Negra-skinken, og den herlige Cochinillo Lechal – den spanske pattegrisen. Om ettermiddagen besøker vi Palacio Real – et monument over spansk kongemakt gjennom et halvt tusenår. Det enorme palasset, i sentrum av Madrid, har hele 2000 rom, og publikum har adgang til rundt 50 av dem. Et interessant innblikk i de indre gemakker til et av de mektigste kongehus i europeisk historie. (F/L)

Dag 6 – mandag 8. april
Etter frokost drar vi med buss til Toledo som ligger sju mil sør for Madrid. Med sine palasser, storslåtte katedral, synagoger og festingsverk er Toledo som et museum over
Spanias fortid. Hele landets storhet, tradisjoner og historie synes klemt sammen i denne byen som i dag teller rundt 60.000 sjeler – langt færre enn i senmiddelalderen og på 1500-tallet, da Toledo var Spanias og det spanske imperiets hovedstad. Toledo er summen av de store kulturene som har preget spansk historie. Byen har spilt en sentral rolle både for det kristne Spania, for den jødiske kulturen og for det arabiske storriket som dominerteher i mange hundre år. Vi besøker de mest kjente historiske monumentene, og nyter noen av de største kunstverkene til El Greco (grekeren), Toledos store kunstner, som er den første av “de tre store” i klassisk spansk malekunst. Vi tilbringer dagen i Toledo, og drar tilbake til Madrid om ettermiddagen. Om kvelden blir det middag med flamenco. (F/L/M)

Dag 7 – tirsdag 9. april
Etter frokost reiser vi til Alcalá de Henares – småbyen like utenfor Madrid der den store forfatteren Miguel de Cervantes ble født. På turen ut – og tilbake – vil Arnt Stefansen lese fra den norske utgaven av Don Quijote. I Alcalá besøker vi “Casa de Cervantes” – “Cervantes-huset” der forfatteren ble født i 1547. I tillegg får vi en omvisning i Alcalás gamle og berømte universitet. Byen Alcalá har fra 1998 hatt en plass på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Etter lunsj for egen regning, busser vi tilbake til Madrid hvor vi har litt tid på egen hånd før middag. (F/M)

Dag 8 – onsdag 10. april
Museumsdag i Madrid – en av verdens fremste kunstbyer. Turen går først til Pradomuseet, der vi skal se spesielt på verker av gigantene Francisco Goya og Diego
Velazques. Etter lunsj på egen hånd besøker vi “Reina Sofia”-museet, som egentlig heter “Dronning Sofia-senteret for moderne kunst”. Her finner vi et av kunsthistoriens
viktigste og mest berømte verk: Pablo Picasso’s “Guernica” – der temaet er angrepet på “baskernes hellige by”, Guernica, i 1937. Om kvelden blir det avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant i Madrid. (F/M)

Dag 9 – torsdag 11. april
Etter frokost og litt tid på egen hånd, tar vi buss til flyplassen for avreise kl. 14.45 med Norwegian til Stockholm. Flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 20.30. (F)

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 25.975,- som inkluderer:
- Fly Oslo-Barcelona/Madrid-Oslo med Norwegian
- Flyskatt
- All fellestransport i følge program
- Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)  
- Måltider ifølge program (L=lunsj/M=middag) inkl. drikke *
- Byvandringer, foredrag, kåserier og utflukter i følge dagsprogrammet
- Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Barcelona
- Tips er ikke inkludert

Tillegg for enkeltrom                kr 4.995,-

A-kort rabatt kr 750,- pr person

Tilslutning med fly til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad. 

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.
 
Hotel Catalonia Plaza, Barcelona
Hotel Europa, Madrid 

Påmelding snarest. 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Fly til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
3/4Arnt StefansenBarcelona, Madrid og mye mer - en spansk drømmereise
Fordelspris med A-kortet.
25 975,-Bestill

Hotell

Reisekalender

20/1Nelson Mandelas Sør-Afrika fra OsloFra 35 950,-