Pris fra:
20 950,-
Dager:11
Bestill reise

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Reiseperiode 28. mars - 7. april 2018

Påsken 2018 legger vi ut på en unik temareise. Da kombinerer vi våre to populære reiser: «Påske i Sør-Spania» og «Spania-Marokko»

Vi starter i Málaga, der vi skal oppleve de verdenskjente spanske påskeprosesjonene, spennende byvandringer og strålende gastronomi, i tillegg til store kulturopplevelser i Pablo Picassos fødeby.
  
Deretter tar vi veien over Gibraltarstredet, og tilbringer uforglemmelige dager i magiske Marokko. I 800 år rådde arabere og berbere i det som i dag er Spania. Det har knyttet Marokko med sterke bånd til europeisk kultur og historie. Landet er derfor det beste sted å starte for den som vil forstå våre arabiske og muslimske naboer.

I Marokko møter vi vår lokale kjentmann, Mohammed Al-Mahdi, som skal være med på reisen rundt om i landet. I Tanger kommer vi raskt i den rette stemningen, med et besøk i gamlebyen, medina-en, med dens mystikk, lyder og lukter. Neste dag åpner vår kjentmann sitt hjem i småbyen Asílah, like sør for Tanger, der vi er invitert på lokale kulinariske spesialiteter. Et av turens høydepunkter er eventyrlige Fes – den eldste av Marokkos berømte kongebyer, med sin al-Qarawiyin-moske, der verdens første universitet ble grunnlagt i år 895. Men noen vil sikkert bli mest begeistret for Marrakech og dens eksotiske Djemaa el-Fna – markedsplassen med sin uforlignelige “tusen og en natt”-stemning. Og da har vi bare nevnt en liten del av vår omfattende reiserute.

Bli med på reisen til Sør-Spania og til våre nærmeste arabiske naboer, der vesten og den arabiske verden møtes – et av vår tids viktigste og mest spennende kulturmøter.

Reiseleder er Arnt Stefansen – tidligere Europa-korrespondent for NRK, og forfatter av boken “Spania – historien, kulturen og menneskene”, som kom i ny utgave i 2013.