Skip to main content

Sørvest-England med Cornwall og Devon med Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen (7. - 13. juni 2023)


Engelsk litteratur i Sørvest-England med Cornwall og Devon

Reiseperiode: 7. - 13. juni 2023

På denne reisen til det sørvestre England favner vi vidt og bredt, i forhold til tid så vel som tema. Vi begynner med en av øyrikets aller største severdigheter, steinsirkelen Stonehenge – mystisk, gåtefull og unik i verdenshistorien. Her, på stedet, skal vi få et innblikk i hele denne særegne historien som har fenget folks fantasi gjennom århundrer. 

Hvorfor bli med på turen til Sørvest-England:
  • Tintagel og legendekongen Arthur og ridderne av det runde bord
  • Slottet St. Michael’s Mount 
  • Kunstnerbyen St. Ives
  • Jernalderlandsbyen Chysauster
  • Exeter med besøk i middelalderkatedralen
  • Overnatting på meget gode hoteller
  • 4 lunsjer og 5 middager
  • Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansens inspirerende kåserier


Med sin keltiske historie, identitet og sitt eget språk er Cornwall et av de mest særpregede grevskapene i England. Myter og legender har alltid stått sterkt her, ikke minst knyttet til borgen Tintagel med legendekongen Arthur og ridderne av det runde bord. Helt fra bronsealderen av, fra rundt 2000 f. Kr., var Cornwall en av Europas viktigste tinnleverandører, og gruvedriften fortsatte langs kysten inntil for hundre år siden. Den livlige sjøfarten langs kysten – og de mange skipsforlisene – førte til en like livlig (og beryktet) smuglertrafikk, noe som også satte sitt preg på kulturen her.  Det spektakulære kystlandskapet har tiltrukket seg en mengde fremstående kunstnere, og på begynnelsen av 1900-tallet ble den lille byen St. Ives kjent som en av de viktigste kunstnerkoloniene i England, og byen huser i dag flere store gallerier. 
    
På denne turen til den sørvestlige tuppen av England skal vi oppleve den særpregede korniske kulturen fra de tidligste tider og fram til i dag, med Tintagel, slottet St Michael’s Mount og St. Ives som noen av høydepunktene.  Med et besøk til jernalderlandsbyen Chysauster skal vi dessuten få et inntrykk av den kulturen som romerne møtte da de erobret landet. 

Videre skal vi utforske landskapet i grevskapet Devon, der de storslåtte og gåtefulle heiene Bodmin Moor og Dartmoor inspirerte forfatterne Daphne du Maurier og Sir Arthur Conan Doyle til deres mest kjente romaner, henholdsvis Jamaica Inn og Hunden fra Baskerville. 

Sjarmerende Exeter er den største byen i Devon, og vi skal naturligvis få en omvisning i den praktfulle middelalderkatedralen. Exeter blir også vår base når vi begir oss inn i grevskapet Dorset for å utforske et av de største og mest imponerende hillfortene fra jernalderen, det gigantiske Maiden Castle, samt hjemmet til en av Englands store forfattere fra 1800-tallet, Thomas Hardy.  Thomas Hardys romaner har på alle måter overlevd tidens tann og har mange lesere også i dag, og det finnes utallige filmer og tv-versjoner av romanene hans. Hans mest kjente verk er nok Tess of the d’Urbervilles, og med avslutningsscenen i denne boken er vi framme der vi begynte denne reisen: ved Stonehenge. 

Våre veivisere er religionshistoriker og arkeolog Øystein Kock Johansen, og Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Flere av våre reisende vil kjenne dem fra mange turer over hele verden for Temareiser Fredrikstad. På denne turen er de begge ansvarlige for innholdet.  

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

8/10I sporene etter den spanske borgerkrigen Fra 24 950,-
20/10Kunsttur til RomaFra 17 250,-
27/10Renessansebyen Firenze – i fotsporene til «De uskyldige»Fra 22 500,-
1/11Israel og PalestinaFra 42 275,-
25/11Gammeljul på VadstenaFra 8 490,-