Skip to main content

Sør-Italienske perler med Arnt Stefansen (september 2019)

Status:
Program/pris kommer

Reiseperiode september 2019

Like sør for Napoli ligger et av de fineste områder på kloden. Den vakre Amalfi-kysten lokker med sin ro og skjønnhet. De greske templene i Paestum forteller om en flere tusen år gammel kulturhistorie. Og områdets sunne «middelhavskost», med mye fisk, grønnsaker og frukt er berømt og elsket verden over. 

Romerne kalte det «Campania felix» – fruktbare landskap, og flere av keiserne hadde sitt favoritt-feriested i dette området. I dag er Campania Italias tredje mest folkerike region, og et av Europas mest populære reisemål. 

«Sør-italienske perler» er en reise til det gode liv, til store kunstskatter og til et av de mest spennende historiske områder i vår verdensdel. Lenge før romertiden inntok fremmede folkeslag dette området – lokket av markens grøde, havets rikdommer og et godt klima. 

Fra vårt hotell i idylliske Vietri Sul Mare, helt sør på Amalfi-kysten, drar vi på daglige utflukter. Vi besøker det enorme barokkslottet Reggia di Caserta nord utenfor Napoli – et symbol på fremmede herrers styre i Campania gjennom tidene. Vi drar sørover til Paestum, der vi opplever 2500 år gamle greske templer. Vi besøker en mozzarella-farm som tryller frem noe av det beste i italiensk matkultur. Og vi skal på vinsmaking i det berømte Feudi di San Gregorio, der vi opplever reisens kulinariske høydepunkt: Stedets strålende Michelin-restaurant! 

Sett av en uke i september 2019 til nytelse og dannelse i Italias Campania, der en av de daglige gleder er å sitte på terrassen på vårt idylliske hotell og se solen stige opp over vakre Salerno – uten å forhaste seg.

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK. Og teknisk reiseleder er Omero Fioroni, som hadde ideen til «Sør-italienske perler». 

 

Her er en link til TV-programmet som Arnt Stefansen har laget om Paestum: Billedbrev

Les Arnt Stefansens artikkel 'Italia - kunsten å sno seg' publisert av NUPI 3. februar 2017

Dagsprogram og pris under utarbeidelse

 

 

Søk reise

Hotell

Reisekalender

21/10Venezia høstFra 16 895,-
21/10Venezia høst fra StavangerFra 17 380,-
3/11Rwanda, Uganda og Tanzania - fjellgorillaer, urfolk og "The Big Five"Fra 46 750,-
12/11Glasgow med julemesse, tweed og quiltFra 15 425,-
13/11Fottur på paradisøya MadeiraFra 16 790,-