Skip to main content

Sør-Italienske perler med Arnt Stefansen

Pris fra:
17 495,-
Dager:6
Bestill reise

Reiseperiode:

6 - 11 september 2018

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Like sør for Napoli ligger et av de fineste områder på kloden. Den vakre Amalfi-kysten lokker med sin ro og skjønnhet. De greske templene i Paestum forteller om en flere tusen år gammel kulturhistorie. Og områdets sunne «middelhavskost», med mye fisk, grønnsaker og frukt er berømt og elsket verden over.

Romerne kalte det «Campania felix» – fruktbare landskap, og flere av keiserne hadde sitt favoritt-feriested i dette området. I dag er Campania Italias tredje mest folkerike region, og et av Europas mest populære reisemål.

«Sør-italienske perler» er en reise til det gode liv, til store kunstskatter og til et av de mest spennende historiske områder i vår verdensdel. Lenge før romertiden inntok fremmede folkeslag dette området – lokket av markens grøde, havets rikdommer og et godt klima.

Fra vårt hotell i idylliske Vietri Sul Mare, helt sør på Amalfi-kysten, drar vi på daglige utflukter. Vi besøker det enorme barokkslottet Reggia di Caserta nord utenfor Napoli – et symbol på fremmede herrers styre i Campania gjennom tidene. Vi drar sørover til Paestum, der vi opplever 2500 år gamle greske templer. Vi besøker en mozzarella-farm som tryller frem noe av det beste i italiensk matkultur. Og vi skal på vinsmaking i det berømte Feudi di San Gregorio, der vi opplever reisens kulinariske høydepunkt: Stedets strålende Michelin-restaurant!

Sett av en uke i september 2018 til nytelse og dannelse i Italias Campania, der en av de daglige gleder er å sitte på terrassen på vårt idylliske hotell og se solen stige opp over vakre Salerno – uten å forhaste seg.

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK. Og teknisk reiseleder er Omero Fioroni, som hadde ideen til «Sør-italienske perler».

Her er en link til TV-programmet som Arnt Stefansen har laget om Paestum: Billedbrev

Les Arnt Stefansens artikkel 'Italia - kunsten å sno seg' publisert av NUPI 3. februar 2017

Turen arrangeres i samarbeid med

 

Søk reise

Program

Dag 1 – torsdag 6. september
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 07.40 med Lufthansa til München. Flybytte og videre til Napoli hvor vi ankommer kl. 12.25. Her møter vi vår cicerone Arnt Stefansen og Omero Fioroni. Etter en drøy times bussreise kommer vi frem til vårt bosted Hotel Bristol. Vi sjekker inn før velkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2 – fredag 7. september
Etter frokost beveger vi oss bort fra kysten og kjører nordover til regionen Avellino, der vi skal besøke en av sør-Italias beste vingårder, Feudi San Gregorio. Det kalkholdige og vulkanske jordsmonnet er ideelt for vinproduksjon, og helt siden rundt år 600 e.Kr. har det vært produsert vin her. Det gjør Avellino-området til et av eldste områder for vinproduksjon i Italia. Under besøket skal vi smake på noen av de fremste San Gregorio-vinene, som Fiano d’Avellino, Taurasi og Falaghina. Deretter går vi til bords på vingårdens strålende Michelin-restaurant – reisens kulinariske høydepunkt! Etter lunsj drar vi tilbake mot Amalfi-kysten, men stanser i vår naboby Salerno, der vi får en omvisning med en lokal guide. Resten av ettermiddagen er til fri avbenyttelse, men tilbud om felles middag vil bli gitt. (F/L)

Dag 3 – lørdag 8. september
I dag skal vi oppleve et virkelig høydepunkt: Det historiske Paestum ble grunnlagt av grekerne for mer enn 2.500 år siden, og er en virkelig "søritaliensk perle". Grekerne kalte stedet «Poseidonia» etter sjøguden Poseidon, og bygget praktfulle templer på stedet. Og den dag i dag kan vi beundre disse eldgamle byggverkene, som er de beste bevarte greske templer i Italia. Vi skal også besøke et flott museum som gir oss interessante detaljer om det lille stedets ruvende historie. Men første post på programmet denne dagen er en omvisning på Mozzarella-farmen Tenuta Vannulo – noen kilometer fra templene i Paestum. Mozzarella-osten er en av Italias mest kjente landbruksvarer og har venner over hele verden. Og det er nettopp her i Campania denne delikatessen først ble laget, så langt tilbake som på 1200-tallet. På Tenuta Vannulo får vi en omvisning i produksjonsanlegget og vi se hvor det viktigste råstoffet kommer fra: De berømte vannbøflene som har vært i området i nærmere tusen år. Og selvsagt skal vi ha lunsj med produkter fra Tenuta Vannulo. Etter lunsj kjører vi de få kilometerne ned til selve Paestum, der en lokal guide viser oss rundt og orienterer om templene og museet. Etter besøket i Paestum drar vi tilbake til vårt hotell. Det er ingen felles middag denne kvelden, men tilbud om felles bespisning vil bli gitt. (F/L)

Dag 4 – søndag 9. september
Etter frokost tar vi veien mot nordvest til Caserta – en naboprovins til Napoli, der vi finner det berømte barokkslottet Reggia di Caserta. Det ble bygget av kongene av Napoli i perioden 1752-1780. Med sine 1.200 rom er dette det største slott som ble bygget i Europa på 1700-tallet, og det har et enormt hageanlegg med flotte fontener. Anlegget er bygget i sen barokkstil, og det viktigste forbildet er Versailles-slottet utenfor Paris. Reggia di Caserta står på Unescos liste over verdens kulturarv. På bussturen holder Arnt Stefansen et foredrag om Campanias historie.
Etter omvisningen på slottet spiser vi lunsj i Caserta, og vi velger Campanias kanskje mest berømte matrett: Pizza napolitana, nærmere bestemt klassikeren Margherita. Lokal mozzarella av bøffelmelk, nyplukkede tomater fra egen leverandør og noen friske blad med basilikum – det er ingrediensene, noe som også gjør Margherita til et symbol. Hvitt, rødt og grønt er, som man vet, fargene i Italias flagg, og dermed har vi et italiensk nasjonalsymbol. Pizza-en Margherita ble etter sigende laget for første gang i 1889, og det var Italias første dronning – Margherita selvfølgelig – som fikk æren av å smake dem. Margherita av Savoy var født i Napoli, og da hun besøkte hjembyen sammen med sin mann, kong Umberto I, så ville en av byens kokker gi henne en helt spesiell oppvartning. Etter lunsj kjører vi til vårt hotell Royal Continental i Napoli, der det blir tid til et par-tre timers avslapning før spiser felles middag på en av byens utmerkede restauranter.  (F/L/M)
                                                                                                   
Dag 5 – mandag 10. september
Etter frokost kjører vi buss til Napoli-områdets mest berømte severdighet, ruinbyen Pompeii. Pompeii ble begravet av det voldsomme utbruddet i vulkanen Vesuv i år 79, og utgravningene har gitt verden enorme kunnskaper om datidens mennesker og deres dagligliv. Men utbruddet i år 79 er bare ett av hele 55 vulkanutbrudd i Pompeii de siste 2.000 årene, og den berømte vulkanen regnes i dag som en av de farligste i verden. Dette til tross, bor i dag flere hundre tusen mennesker i risikosonen under vulkanen. Etter omvisningen er planen å kjøre tilbake til Napoli for å spise lunsj der. Men vi har også et par andre ideer som vi vil drøfte med gjestene når gruppen er samlet i Italia. Om kvelden blir det i hvert fall stor avskjedsmiddag på et utmerket sted i Napoli, med strålende mat og vin – og mange gode historier. (F/M)

Dag 6 – tirsdag 11. september
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og tar buss til flyplassen i Napoli for avreise kl. 13.05 med Lufthansa til Frankfurt hvor vi bytter fly og fortsetter til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 18.00. (F) NB! Arnt Stefansen reiser ikke hjem sammen med gruppen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17.495,- som inkluderer:
- Flyreise Oslo-München-Napoli-Frankfurt-Oslo med Lufthansa
- Flyskatt (utgjør kr 1.492,- pr. november 2017 og er ikke refunderbar ved evt. avbestilling)
- Overnatting i standard dobbeltrom (uten sea view på Hotel Bristol, med havutsikt og balkong på Hotel Royal Continental) 
- All transport ifølge program
- Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program 
- Måltider inkl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) * 
- Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Napoli
- Teknisk engelsktalende reiseleder (Omero Fioroni) som møter gruppen på flyplassen i Napoli

- Tips er ikke inkludert

* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Rabatt for A-kortmedlemmer kr 750,-

Hotel Bristol www.hotelbristolvietri.it/en/
Hotel Royal Continental www.royal-continental.hotel-naples.com/en/

Hotellskatt Royal Continental: € 3,5 pr. person/natt.
Hotellskatten betales direkte til hotellet ved avreise.

Tillegg pr. person:
Dobbeltrom benyttet alene, standard uten sea view  kr 1.250,-
Dobbeltrom «side sea view»       kr   200,-
Dobbeltrom benyttet alene «side sea view»   kr 1.400,-
Dobbelrom «window sea view»        kr   250,-
Dobbeltrom benyttet alene «window sea view»   kr 1.500,-
Dobbeltrom «side sea view with balcony»    kr   250,-
Dobbeltrom benyttet alene «balcony sea view»   kr 1.500,-
Dobbeltrom «balcony sea view»     kr   300,-
Dobbeltrom benyttet alene «balcony sea view»   kr 1.600,-
Dobbeltrom Superior «balcony sea view»    kr   400,-
Dobbeltrom Superior benyttet alene «balcony sea view»  kr 1.725,-
Juniorsuite med balkong og sea view    kr   900,-
Suite med balkong og sea view     kr 1.500,-


Side sea view – rom på siden av bygget hvor man kan se havet fra vinduet
Window sea view – rom i front med vindu, ikke balkong
Balcony sea view – front, vindu og balkong

Påmelding snarest.
Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 20.
Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!
Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederHotellPris fra
6/9Arnt StefansenSør-italienske perler
Fordelspris med A-kortet. Oppgi ditt A-kort nummer i kommentarfeltet.
17 495,-Book på venteliste

Hotell