Skip to main content

Sør-Italienske perler


Sør-Italienske perler 

Reiseperiode 15. - 20. september 2019

Like sør for Napoli ligger et av de fineste områder på kloden. Den vakre Amalfi-kysten lokker med sin ro og skjønnhet. De greske templene i Paestum forteller om en flere tusen år gammel kulturhistorie. Og områdets sunne «middelhavskost», med mye fisk, grønnsaker og frukt er berømt og elsket verden over. 

Romerne kalte det «Campania felix» – fruktbare landskap, og flere av keiserne hadde sitt favoritt-feriested i dette området. I dag er Campania Italias tredje mest folkerike region, og et av Europas mest populære reisemål. 

«Sør-italienske perler» er en reise til det gode liv, til store kunstskatter og til et av de mest spennende historiske områder i vår verdensdel. Lenge før romertiden inntok fremmede folkeslag dette området – lokket av markens grøde, havets rikdommer og et godt klima. 

 

De første dagene bor vi i Napoli. Vi besøker det enorme barokkslottet Reggia di Caserta nord utenfor Napoli – et symbol på fremmede herrers styre i Campania gjennom tidene. Og vi skal på omvisning til et av verdens mest berømte turistmål, ruinbyen Pompeii.

Deretter forflytter vi oss til idylliske Vietri Sul Mare, helt sør på Amalfi-kysten, der vi skal bo de siste dagene av turen. Derfra drar vi på daglige utflukter: Vi skal sørover til Paestum, der vi opplever 2.500 år gamle greske templer. Vi besøker en mozzarella-farm som tryller frem noe av det beste i italiensk matkultur. Og vi skal på vinsmaking i det berømte Feudi di San Gregorio, der vi opplever reisens kulinariske høydepunkt: Stedets strålende Michelin-restaurant! 

Sett av en uke i september 2019 til nytelse og dannelse i Italias Campania, der en av de daglige gleder er å sitte på terrassen på vårt idylliske hotell og se solen stige opp over vakre Salerno – uten å forhaste seg.

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen – tidligere Italia-korrespondent for NRK. Og teknisk reiseleder er Omero Fioroni, som hadde ideen til «Sør-italienske perler». 

Her er en link til TV-programmet som Arnt Stefansen har laget om Paestum: Billedbrev

Les Arnt Stefansens artikkel 'Italia - kunsten å sno seg' publisert av NUPI 3. februar 2017

Bestill reise

Reiseperiode:

15 - 20 september 2019

Dager:

6

Reiseleder:

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.


Pris fra:
17 990,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 15. september

Måltider inkludert: M
Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 11.50 med Lufthansa til München. Flybytte og videre til Napoli hvor vi ankommer kl. 16.40. Her møter vi vår cicerone Arnt Stefansen og teknisk reiseleder Omero Fioroni. Vi busser til vårt bosted Hotel Miramare i Napoli, og sjekker inn før vi spiser velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2 – mandag 16. september

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost tar vi veien til Caserta – en naboprovins til Napoli, der vi finner det berømte barokkslottet Reggia di Caserta. Det ble bygget av kongene av Napoli i perioden 1752-1780. Med sine 1.200 rom er dette det største slott som ble bygget i Europa på 1700-tallet, og det har et enormt hageanlegg med flotte fontener. Anlegget er bygget i sen barokkstil, og det viktigste forbildet er Versailles-slottet utenfor Paris. Reggia di Caserta står på Unescos liste over verdens kulturarv. På bussturen holder Arnt Stefansen et foredrag om Campanias historie.
Etter omvisningen på slottet spiser vi lunsj på en berømt restaurant like ved vårt hotell, midt i hjertet av Napoli, og skal, ifølge tradisjonen, være stedet der klassikeren Pizza Margherita ble "oppfunnet". Pizza napolitana er Campanias mest berømte matrett, og Margherita lages av bøffelmelk, lokalt dyrkede tomater, og friske blad med basilikum. Dette gjør også denne pizzaen til et italiensk nasjonalsymbol. Som man vet er hvitt, rødt og grønt fargene i Italias flagg. 
Pizza-en Margherita ble etter sigende laget for første gang i 1889, og det var Italias første dronning – Margherita selvfølgelig – som fikk æren av å smake dem. Margherita av Savoy var født i Napoli, og da hun besøkte hjembyen sammen med sin mann, kong Umberto I, så ville en av byens kokker gi henne en helt spesiell oppvartning. 
Etter lunsj tar Arnt Stefansen oss med på en byvandring i Napoli. Om kvelden gis det tilbud om felles middag på en restaurant på byens vakre strandpromenade. 

Dag 3 – tirsdag 17. september

Måltider inkludert: F/L/M
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og kjører buss til Napoli-områdets mest berømte severdighet, ruinbyen Pompeii. Pompeii ble begravet av det voldsomme utbruddet i vulkanen Vesuv i år 79, og utgravningene har gitt verden enorme kunnskaper om datidens mennesker og deres dagligliv. Men utbruddet i år 79 er bare ett av hele 55 vulkanutbrudd i Pompeii de siste 2.000 årene, og den berømte vulkanen regnes i dag som en av de farligste i verden. Dette til tross, bor i dag flere hundre tusen mennesker i risikosonen under vulkanen. 
Etter omvisningen kjører vi til Amalfi hvor vi spiser lunsj. Etterpå er det litt tid på egen hånd, før vi fortsetter til Hotel Bristol i Vietri Sul Mare. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

Dag 4 – onsdag 18. september 

Måltider inkludert: F/L
Etter frokost beveger vi oss bort fra kysten og kjører nordover til regionen Avellino, der vi skal besøke en av sør-Italias beste vingårder, Feudi San Gregorio. Det kalkholdige og vulkanske jordsmonnet er ideelt for vinproduksjon, og helt siden rundt år 600 e.Kr. har det vært produsert vin her. Det gjør Avellino-området til et av eldste områder for vinproduksjon i Italia. Under besøket skal vi smake på noen av de fremste San Gregorio-vinene, som Fiano d’Avellino, Taurasi og Falaghina. Deretter går vi til bords på vingårdens strålende Michelin-restaurant – reisens kulinariske høydepunkt! Etter lunsj drar vi tilbake mot Amalfi-kysten. Det er ingen felles middag denne kvelden, men våre reiseledere tilbyr en båttur til den historiske sjørepublikken Amalfi med middag på en hyggelig restaurant der. 

Dag 5 – torsdag 19. september

Måltider inkludert: F/L/M
Denne dagen er et høydepunkt på turen – med utflukt til en virkelig sør-italiensk perle: Det historiske Paestum, som ble grunnlagt av grekerne for mer enn 2.500 år siden. Grekerne kalte stedet «Poseidonia» etter sjøguden Poseidon, og bygget praktfulle templer på stedet. Og den dag i dag kan vi beundre disse eldgamle byggverkene, som er de beste bevarte greske templer i Italia. Vi skal også besøke et flott museum som gir oss interessante detaljer om det lille stedets ruvende historie. 
Men første post på programmet denne dagen er en omvisning på Mozzarella-farmen Tenuta Vannulo – noen kilometer fra templene i Paestum. Mozzarella-osten er en av Italias mest kjente landbruksvarer og har venner over hele verden. Og det er nettopp her i Campania denne delikatessen først ble laget, så langt tilbake som på 1200-tallet. På Tenuta Vannulo får vi en omvisning i produksjonsanlegget og vi se hvor det viktigste råstoffet kommer fra: De berømte vannbøflene som har vært i området i nærmere tusen år. Og selvsagt skal vi ha lunsj med produkter fra Tenuta Vannulo. Etter lunsj kjører vi de få kilometerne ned til selve Paestum, der en lokal guide viser oss rundt og orienterer om templene og museet. Etter besøket i Paestum drar vi tilbake til vårt hotell. Felles avskjedsmiddag. 

Dag 6 – fredag 20. september

Måltider inkludert: F
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og tar buss til flyplassen i Napoli for avreise kl. 13.05 med Lufthansa til München hvor vi bytter fly og fortsetter til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 18.10. NB! Arnt Stefansen reiser ikke hjem sammen med gruppen.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person fra kr 17.990,- som inkluderer:

  • Flyreise Oslo-München-Napoli tur/retur med Lufthansa
  • Flyskatt (utgjør kr 1.458,- pr. oktober 2018)
  • Overnatting i standard dobbeltrom (uten sea view på Hotel Bristol, med havutsikt og balkong på Hotel Royal Continental)  
  • All transport ifølge program
  • Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program  
  • Måltider inkl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *  
  • Norsk reiseleder (Arnt Stefansen) som møter gruppen på flyplassen i Napoli
  • Teknisk engelsktalende reiseleder (Omero Fioroni) som møter gruppen på flyplassen i Napoli


* Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.

Tips er ikke inkludert

Minimum antall deltakere er 20. 

Depositum kr 3.000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 

Tillegg pr. person:
Dobbeltrom benyttet alene, standard uten havustikt på Hotel Bristol    kr 2.675,-
Dobbeltrom med balkong og havutsikt                                                 kr    700,-
Dobbeltrom Superior med balkong og havutsikt                                   kr 1.000,-
Juniorsuite med balkong og havutsikt                                                  kr  2.950,-

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap! 

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Tilslutning med SAS til Oslo, kontakt Temareiser Fredrikstad.

​​​​​​​Hotel Miramare 
Hotel Bristol 

Teknisk arrangør: Temareiser Fredrikstad

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålPris fra
15/9Arnt StefansenSør-Italienske perler17 990,-Bestill

Bosted

Reisekalender

23/7Opplev Andrea Bocelli i Toscana - med Stavanger AftenbladFra 16 995,-