Pris fra:
16 495,-
Dager:6
Bestill reise

Arnt Stefansen

Statsviter, journalist og TV-produsent. Arbeider som frilanser - hovedsaklig for NRK, hvor han er en kjent profil som nyhets- og utenriksreporter. Han deler sin arbeidstid mellom Europa og Latin-Amerika.

Reiseperiode 26. september - 1. oktober 2017

Like sør for Napoli ligger et av de fineste områder på kloden. Den vakre Amalfi-kysten lokker med sin ro og skjønnhet. De greske templene i Paestum forteller om en flere tusen år gammel kulturhistorie. Og områdets sunne «middelhavskost», med mye fisk, grønnsaker og frukt er berømt og elsket verden over.

Romerne kalte det «Campania felix» - fruktbare landskap, og flere av keiserne hadde sitt favoritt-feriested i dette området. I dag er Campania Italias tredje mest folkerike region, og et av Europas mest populære reisemål.

«Sør-italienske perler» er en reise til det gode liv, til store kunstskatter og til et av de mest spennende historiske områder i vår verdensdel. Lenge før romertiden inntok fremmede folkeslag dette området – lokket av markens grøde, havets rikdommer og et godt klima.

Fra vårt hotell i idylliske Vietri Sul Mare, helt sør på Amalfi-kysten, drar vi på daglige utflukter. Vi besøker det enorme barokkslottet Reggia di Caserta nord utenfor Napoli – et symbol på fremmede herrers styre i Campania gjennom tidene. Vi drar sørover til Paestum, der vi opplever 2500 år gamle greske templer. Vi besøker en mozzarella-farm som tryller frem noe av det beste i italiensk matkultur. Og vi skal på vinsmaking i det berømte Feudi di San Gregorio, der noen av Italias beste hvitviner blir skapt.
Og selvsagt skal vi nyte bordets gleder – fem dager til ende. 

Bruk den siste uken i september 2017 til nytelse og dannelse i Italias Campania, der en av de daglige gleder er å sitte på terrassen på vårt idylliske hotell og se solen stige opp over vakre Salerno - uten å forhaste seg.

Faglig ansvarlig for turen er Arnt Stefansen - tidligere Italia-korrespondent for NRK. Og teknisk reiseleder er Omero Fioroni, som hadde ideen til «Sør-italienske perler».

Her er en link til TV-programmet som Arnt Stefansen har laget om Paestum: Billedbrev

Les Arnt Stefansens artikkel 'Italia - kunsten å sno seg' publisert av NUPI 3. februar 2017