Skip to main content

Sør-England med Bath, Devon og Downton Abbey med Ragnhild Eikli (8. - 14. august 2022)


Engelsk litteratur på sitt beste i Sør-England og Downton Abbey

Reiseperiode 8. - 14. august 2022

 

Velkommen til en reise med slott og landsbysjarm, sylskarpe penner og stilfull krim. I årevis har vi latt oss begeistre av britiske kvalitetsserier på tv. Vi elsker filmatiseringene av Jane Austens romaner og Agatha Christies kriminalgåter, og i de senere år: Downton Abbey. Det er ikke minst på grunn av slike velskrevne og velspilte produksjoner at mange av oss har et sterkt forhold til britisk litteratur, kultur og humor, natur, historie og samfunnsliv. Highclere Castle, bedre kjent som Downton Abbey, åpner sine dører for publikum noen uker hvert år, og etter tv-seriens eventyrlige suksess har pågangen vært enorm, og vi kan nå invitere til et unikt besøk på dette slottet. 

Noen høydepunkter på turen til Sør-England og Downton Abbey:
  • Highclere Castle bedre kjent som Downton Abbey
  • Agatha Christies detektivunivers
  • Jane Austens verden
  • Grevskapet Devon
  • Romerbyen Bath og The Royal Crescent
  • Landsbyen Lacock med nonneklosteret Lacock Abbey
  • Lyme Regis
  • Eventyrlige À la Ronde
  • Ragnhild Eiklis inspirerende kåserier


I virkeligheten er Highclere Castle et gods med en innholdsrik historie: Det er hjemmet til jarlen av Carnarvon, og det var den nåværende jarlens oldefar som sammen med arkeologen Howard Carter oppdaget Tutankhamons grav i 1922. På Highclere finner vi derfor en egyptisk utstilling, som vi også skal få med oss. Highclere ligger bare noen steinkast fra Jane Austens verden. Forfatteren skrev sine mest kjente romaner i den lille landsbyen Chawton like utenfor Winchester, som skal være vår base i to netter. 

Austen ligger begravet i den normanniske katedralen her. Winchester var hovedstad før London ble det, og hovedsete for de angelsaksiske kongene før normannerne erobret landet. Vilhelm Erobreren reiste en av sine første borger her i 1067, og i restene av den finner vi det som etter sigende skal være det runde bordet til den legendariske kong Arthur og hans riddere; det er nok bare en røverhistorie, men bordplaten henger i alle fall på veggen. 
Videre besøker vi romerbyen Bath, som på Jane Austens tid var Englands mest populære kursted. Den elegante byen ble sentrum for en type sosietetsliv som Austen elsket å karikere i romanene sine. Baths arkitektur er svært godt bevart, så godt bevart at hele byen står på UNESCOS verdensarvliste, og vi skal besøke noen av de største severdighetene, og se hvordan fiffen bodde på sine opphold her. 

Vi gjør et litterært og tidsmessig hopp inn i Agatha Christies detektivunivers, og begir oss til grevskapet Devon. 

Vi besøker Dartmouth og tar båten oppover elven Dart til krimdronningens frodige og svært innholdsrike sommersted Greenway, som hun også brukte som setting i et par av sine Poirot-romaner. Her er vi midt i ferieparadiset langs Den engelske kanal, og vi bor i viktorianske omgivelser i badebyen Torquay. 

Rundt oss overalt på denne reisen har vi det erkeengelske landskapet med grønne enger og blomstrende hager, landsbyidyller med torvtekte hus og vindskjeve puber – det er bare å la seg sjarmere i senk! 

Vår veiviser er Ragnhild Eikli, oversetter og førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.  

Dette mener kundene våre om denne turen:

"Fint satt sammen, opplevelsene kom som perler på en snor".

"Jeg syns alt var fint og vi fikk se og høre mer enn det som var programmet."

"Kunnskapsrik reiseleder. Hele tiden i forkant og veldig godt forberedt. God lokalkunnskap. Var også med oss i vår fritid og hele tiden tilgjengelig."

"Måten turen var lagt opp på. Korte distanser i buss mellom hvert stopp, god tid på hvert sted vi stoppet slik at vi også fikk tid på egen hånd, ikke noe stress. Interessante steder vi besøkte."

"Høy kvalitet og flinke reiseledere betyr veldig mye, og det får vi hos dere."

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Bosted

Reisekalender

29/11Førjulstid i RomaFra 15 150,-