Skip to main content

Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasse


Sør-Afrika - en temareise i særklasse

Reiseperiode: 28. januar - 9. februar 2024

Veiviser og historieforteller på denne reisen er Einar Lunde, ankermann og utenrikskorrespondent i Dagsrevyen i 40 år. Nå har han faktisk besøkt Afrika over 100 ganger. Han er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot det forferdelige Apartheidsystemet, de fleste gangene illegalt, fordi han var svartelistet og fikk ikke visum. Det blir det utrolige opplevelser av . 

Hvorfor reise til Sør-Afrika med Temareiser Fredrikstad og Einar Lunde:
 • Cape Towns severdigheter
 • Kapp det gode håp
 • Besøk til Robben Island
 • De vakre vindistriktene
 • Det sør-afrikanske kjøkkenet
 • Shopping og kultur i Cape Town
 • Table Mountain
 • Johannesburg og Soweto
 • 3-dagers safari i Kruger nasjonalpark
 • Frokost hver dag, 8 lunsjer, 8 middager
 • Vi bor på gode hoteller
 • Einar Lundes eventyrlige foredrag


Velkommen til dyreopplevelser i særklasse. I selveste Krugerparken. Der alle arter av Afrikas ville dyr har holdt til i millioner av år. Ikke kunstige, private parker her, nei.
Kruger er et område på størrelse med Hedmark og Oppland tilsammen. Her er 14 000 elefanter, bortimot 2 000 løver, nesten 40 000 bøfler og 30 000 sebraer. Smak på det! Bli med i "jakten" på The Big Five!

Velkommen til naturopplevelser i særklasse. Fra de flotteste sandstrender mot Syd-Atlanteren til Det indiske hav. Med de villeste klipper som kan by på sjøløver, pingviner, seler og noen ganger hvaler i sjøen nedenfor. Fra Lowveld, lavlandet på 200-300 meter til de fantastiske Drakensbergfjellene på over 2000 moh. der brødrene Ingebrigtsen ofte trener i vinterhalvåret.

Velkommen til vinopplevelser i særklasse. Utrolig vakre fjell og daler utenfor Cape Town er et paradis for dyrking av vindruer og lage kvalitetsvin. Berømte Stellensbosch, Paarl og Franschhoek. Smak på det også. Vi får nyte hver dag.
Dessuten har det sør-afrikanske kjøkken nydelig mat med gode, kortreiste råvarer. 

Velkommen til kultur- og musikkopplevelser i særklasse. Afrikansk sang- og danseglede med blant annet gospelgudstjeneste milevis inn i Soweto som bare river oss med og gir minner for livet.

Velkommen til et land med en historie i særklasse. Og på toppen av alt – en historie som verden ikke har sett maken til: fra undertrykkelse, rasediskriminering og konflikt til forsoning og tilgivelse. Velkommen til et land hvor fredsprisvinnerne Nelson Mandela og Desmond Tutu - verdens modigste radarpar,  viste sitt folk og hele verden en ny måte å løse konflikter på. Det ga fred og demokrati, ikke hat, hevn og borgerkrig.

Velkommen til en reise med historier i særklasse – i Sør-Afrika.

Dette sier gjestene våre om Einar Lunde:

"Einar Lunde er særdeles bra og faglig svært dyktig, en utrolig formidlings- og fortellerevne. Viser stor respekt og kjærlighet til land og folk"

"Kun ett ord; Fantastisk! Han delte sine tanker og opplevelser på en eminent måte. Og hva har ikke denne mannen opplevd!"

"Han ga turen en ekstra dimensjon. Vi fikk hele tiden noe ekstra. En tur til Sør-Afrika uten Einar Lunde ville ikke blitt det samme!"

Bestill reise

Reiseperiode:

28 januar - 8 februar 2024

Dager:

12

Reiseleder:

Einar Lunde

Einar Lunde

Utenrikskorrespondent og nyhetsanker i NRK i tilsammen over 40 år. Har vært tett på en rekke afrikanske ledere og var den første norske journalisten som intervjuet Nelson Mandela. Tidsvitne til kampen mot apartheidregimet i Sør-Afrika.


Pris fra:
43 450,-

Søk reise

Program

Dag 1 – søndag 28. januar: reisedag

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 14.50 med Qatar Airways til Doha. Flybytte og videre over det afrikanske kontinent på vei mot Sør-Afrika. 

Dag 2 – mandag 29. januar: Cape Town

Måltider inkludert: L / M
Vi ankommer Cape Town kl. 11.15, og busser til Kirstenbosch botaniske hage hvor vi spiser en enkel lunsj. Deretter fortsetter vi til vårt hotell; City Lodge Victoria & Alfred Waterfront, som ligger sentralt i Cape Town nær det pittoreske og yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront, Cape Towns svar på Aker Brygge.
 Ettermiddagen til egen disposisjon, før vi samles til et kort åpningskåseri og velkomstmiddag. 

Dag 3 – tirsdag 30. januar: Kapp det gode håp og herregården Groot Constantia

Måltider inkludert: F / L / M
Dagen starter med en utflukt til Kapp det gode håp. Her puster vi inn verdens reneste luft! Vi får sannsynligvis se antiloper, sebra og struts i tillegg til vakker natur. Lunsj spiser vi på den idylliske herregården Groot Constantia, som er Sør-Afrikas eldste vingård fra1685. Før middag som består av en eventyrlig afrikansk meny, samles vi til et kåseri som forbereder oss til besøket på Robben Island neste dag. 

Dag 4 – onsdag 31. januar: Robben Island

Måltider inkludert: F / M
Formiddagen kan vi benytte som vi selv ønsker. Vi møtes igjen tidlig ettermiddag for å ta båt til Robben Island. Det var i dette fengselet Nelson Mandela tilbragte den lengste tiden av sine 27 år i fengsel. Vi får se hans celle og høre den utrolige historien om fangeøya. Felles middag om kvelden. 

Dag 5 – torsdag 1. februar: vinområdene utenfor Cape Town

Måltider inkludert: F / L
Vi starter dagen med en god frokost før vi begir oss opp til fjellene og vindistriktene. Med sin Cape Dutch-arkitektur – gammel nederlandsk byggestil – er områdene og byene her vel verdt et besøk, og det er først og fremst innover i landet du finner den egenartede sjarmen. Vi skal smake på noen av de berømte vinene, og lunsj nyter vi på en av vingårdene. Vi kjører gjennom områdene hvor hvite fordrev lokale stammer på 1600-tallet. Victor Verster-fengslet hvor Mandela spaserte ut porten til frihet i 1990, får vi også se. Kvelden disponeres etter eget ønske. Cape Town har mye å by på av opera, teater, afrikansk dans eller jazz, i tillegg til et eksotisk måltid på en av byens restauranter. 

Dag 6 – fredag 2. februar: fridag

Måltider inkludert: F / M
Denne dagen står til fri disposisjon. Vi anbefaler et besøk på District Six Museum som forteller om hvordan områder ble klassifisert for hvite, og titusener av mennesker ble fordrevet fra sine hjem. Ta taubanen opp til Table Mountain, også kalt Taffelberget, og nyt den uforglemmelige utsikten. Eller ta en “hop-on hop-off” sightseeingbuss, og få med alle severdigheter. Byen har flere golfbaner, og shopping-opplevelsene står i kø. Innen antikviteter, kunst og håndverk er det muligheter til å gjøre gode kjøp. Denne siste kvelden i Cape Town spiser vi middag på et berømt og historisk hotell ved foten av Table Mountain. 

Dag 7 – lørdag 3. februar: hovedstaden Pretoria og Johannesburg

Måltider inkludert: F 
Etter frokost kjører flyr vi til Johannesburg hvor vi ankommer på formiddagen. Hovedstaden Pretoria står på programmet. Her får vi se Voortrekker-monumentet, en enorm koloss med relieffer hugget i stein til minne om voortrekkerne og deres kamp mot de svarte. Den imponerende regjeringsbygningen; Union Building, skal vi også beundre. Overnatting på komfortable Garden Court Sandton City ved shoppingparadiset Sandton, en trygg forstad til Johannesburg. Her ligger spesialforretninger, boutiquer, gullsmeder og restauranter tett i tett. 

Dag 8 – søndag 4. februar: gospelgudstjeneste i Soweto

Måltider inkludert: F / L
South Western Township, kalt Soweto, er dagens mest spesielle opplevelse. Her bor 3-4 millioner innbyggere i en “township” som ble bygget for svarte i Apartheidtiden. Møtet med bydelen er en tøff opplevelse, men på tross av elendigheten og fattigdommen, møter man gjestfrihet og livsglede. Her ligger huset hvor Mandela bodde før han ble fengslet, og i samme gate også Desmond Tutus hus. Vi inviterer til å være med på en fargerik gospelgudstjeneste i Soweto før lunsj på et av Sowetos små, enkle, men gode spisesteder. 

Dag 9 til 11 – mandag 5.- onsdag 7. februar: Kruger nasjonalpark

Måltider inkludert: F / L / M
Etter 5-6 timers busstur med lunsjstopp underveis, kommer vi til den mest kjente nasjonalparken i Sør-Afrika: Kruger National Park. Vi drar på “game drive” eller viltsafari i åpen bil, og opplever de ville dyrene og den vakre naturen på nært hold. Her finnes ca. 140 forskjellige dyrearter, 500 fuglearter, 50 fiskearter og 300 typer trær, i tillegg til massevis av blomster og sommerfugler. Vi bor på det førsteklasses Kruger Gate Hotel hvor alle måltider er inkludert. 

Dag 12 – torsdag 8. februar: hjemreise

Måltider inkludert: F / L
Buss til flyplassen i Johannesburg om formiddagen. Lunsjstopp underveis. Avreise med Qatar Airways kl. 20.25.  

Dag 13 – fredag 9. februar: ankomst Norge 

Ankomst Doha om morgenen, flybytte og videre til Oslo Gardermoen hvor ankomst er kl. 13.20.

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 43 450,- som inkluderer:  

 • Fly Oslo-Doha-Cape Town/Johannesburg-Doha-Oslo med Quatar Airways 
 • Fly Cape Town-Johannesburg Lift Airline 
 • Flyskatter  
 • Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller 
 • Måltider ifølge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag) 
 • All transport under oppholdet ifølge program 
 • Alle utflukter ifølge program 
 • Einar Lundes eventyrlige kåserier 
 • Lars Kofoed teknisk reiseleder  

Tillegg for enkeltrom         kr 4 575,- 

Depositum kr 7 500,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Maksimum antall gjester er 34. 

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!  

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold. 

Tilslutning med SAS til Oslo fra andre byer, ta kontakt med Temareiser Fredrikstad. 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
28/1Einar LundeSør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseMer enn 843 450,-Bestill

Bosted

City Lodge Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town

City Lodge Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town

City Lodge V&A Waterfront Hotel Cape Town, South Africa (hotels-capetown.com)
Kruger Gate Hotel

Kruger Gate Hotel

Kruger Gate Hotel – A Unique Kruger Safari Experience

Reisekalender

11/6Ibsens viktigste Norges-reiseFra 17 445,-
12/6Lofoten og RøstFra 19 850,-
12/6Der ingen skulle tru at nokon kunne buFra 17 750,-
14/6Med forkjærlighet for kanaler og TelemarkFra 10 600,-
27/6Svalbard - landet med de milde kysterFra 22 500,-