Skip to main content

Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasse (12. - 24. november 2023)


Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasse

Reiseperiode 12. - 24. november 2023

Veiviser og historieforteller på denne reisen er Einar Lunde, ankermann og utenrikskorrespondent i Dagsrevyen i 40 år. Nå har han faktisk besøkt Afrika over 100 ganger. Han er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot det forferdelige Apartheidsystemet, de fleste gangene illegalt, fordi han var svartelistet og fikk ikke visum. Det blir det utrolige opplevelser av . 

Hvorfor reise til Sør-Afrika med Temareiser Fredrikstad og Einar Lunde:
 • Cape Towns severdigheter
 • Kapp det gode håp
 • Besøk til Robben Island
 • De vakre vindistriktene
 • Det sør-afrikanske kjøkkenet
 • Shopping og kultur i Cape Town
 • Table Mountain
 • Johannesburg og Soweto
 • 3-dagers safari i Kruger nasjonalpark
 • Frokost hver dag, 8 lunsjer, 8 middager
 • Vi bor på gode hoteller
 • Einar Lundes eventyrlige foredrag


Velkommen til dyreopplevelser i særklasse. I selveste Krugerparken. Der alle arter av Afrikas ville dyr har holdt til i millioner av år. Ikke kunstige, private parker her, nei.
Kruger er et område på størrelse med Hedmark og Oppland tilsammen. Her er 14 000 elefanter, bortimot 2 000 løver, nesten 40 000 bøfler og 30 000 sebraer. Smak på det! Bli med i "jakten" på The Big Five!

Velkommen til naturopplevelser i særklasse. Fra de flotteste sandstrender mot Syd-Atlanteren til Det indiske hav. Med de villeste klipper som kan by på sjøløver, pingviner, seler og noen ganger hvaler i sjøen nedenfor. Fra Lowveld, lavlandet på 200-300 meter til de fantastiske Drakensbergfjellene på over 2000 moh. der brødrene Ingebrigtsen ofte trener i vinterhalvåret.

Velkommen til vinopplevelser i særklasse. Utrolig vakre fjell og daler utenfor Cape Town er et paradis for dyrking av vindruer og lage kvalitetsvin. Berømte Stellensbosch, Paarl og Franschhoek. Smak på det også. Vi får nyte hver dag.
Dessuten har det sør-afrikanske kjøkken nydelig mat med gode, kortreiste råvarer. 

Velkommen til kultur- og musikkopplevelser i særklasse. Afrikansk sang- og danseglede med blant annet gospelgudstjeneste milevis inn i Soweto som bare river oss med og gir minner for livet.

Velkommen til et land med en historie i særklasse. Og på toppen av alt – en historie som verden ikke har sett maken til: fra undertrykkelse, rasediskriminering og konflikt til forsoning og tilgivelse. Velkommen til et land hvor fredsprisvinnerne Nelson Mandela og Desmond Tutu - verdens modigste radarpar,  viste sitt folk og hele verden en ny måte å løse konflikter på. Det ga fred og demokrati, ikke hat, hevn og borgerkrig.

Velkommen til en reise med historier i særklasse – i Sør-Afrika.

Dette sier gjestene våre om Einar Lunde:

"Einar Lunde er særdeles bra og faglig svært dyktig, en utrolig formidlings- og fortellerevne. Viser stor respekt og kjærlighet til land og folk"

"Kun ett ord; Fantastisk! Han delte sine tanker og opplevelser på en eminent måte. Og hva har ikke denne mannen opplevd!"

"Han ga turen en ekstra dimensjon. Vi fikk hele tiden noe ekstra. En tur til Sør-Afrika uten Einar Lunde ville ikke blitt det samme!"

Program og pris under utarbeidelse

Status:
Mer informasjon kommer

Søk reise

Kart

Reisekalender

8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-