Skip to main content

Søm og strikk på Hurtigruten med Grete Gulliksen Moe


Søm og strikk og vakker inspirasjon på Hurtigruten

En opplevelsesrik uke på verdens vakreste sjøreise fra Bergen til Kirkenes!


Reiseperiode 17. - 23. april 2023

Er du en av dem som nesten hele livet har hatt ønske om å oppleve norskekysten  fra Bergen til Kirkenes med Hurtigruten, men aldri har hatt muligheten? I april 2023 kaster vi loss i Bergen med MS Polarlys og seiler nordover på verdens vakreste sjøreise til Kirkenes med mange spennende stopp underveis! 

Hvorfor du bør bli med på "Søm og strikk på Hurtigruten":
 • Interessante foredrag av Grete Gulliksen Moe underveis
 • Sømprosjekter: Sachiko, boro boro og andre håndsøm aktiviteter. 
  De som vil kan sy japansk nålepute og synåle etui. 
 • Strikkeprosjekter: Mykt skjerf – Sophie Scarf fra PetiteKnit 
  Hals til kalde vinterdager 
 • Norges vakreste naturperler – til inspirasjon


Vi tar med oss sysaker og strikkepinner, stoff og garn, og lar oss inspirere av alt det vakre vi ser underveis. Grete lager materialpakker og dere velger selv hva dere ønsker å være med på. Selv om du ikke ønsker å strikke eller sy, er det ikke noe problem. Bli med likevel! Det blir arrangert utflukter som du kan melde deg på, og forskjellige foredrag ombord, så dette blir en tur der vi alle skal kose oss, nyte, senke skuldrene og oppleve den vakre norskekysten med eller uten synål og strikkepinner!

Vår reiseleder Grete Gulliksen Moe er utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i nesten 20 år. Hun har skrevet 20 bøker innenfor kunst og håndverksfaget og undervist både i USA, England og her i Skandinavia. Grete er Temareiser Fredrikstads reiseleder som har spesialisert seg på turer for dere som er interessert i forskjellige typer kunsthåndverk og husflid. I hennes siste bok «Sy Gretes beste, – det er kult det!» som Cappelen Damm utga høsten 2021, skriver hun om spennende temaer som «gamle skjorter får nytt liv», og velbrukte olabukser «får nye ben å gå på».  Hun er stadig på jakt etter INDIGO – og alle verdens vakre blåfarger, og LINFIBEREN med alle dens fantastiske egenskaper og kvaliteter står hennes hjerte nært. Dette skal dere få høre mer om på turen!

Alle som bestiller før 28. november kl.12.00, får en verdikupong pålydende kr 1.000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.

Bestill reise

Reiseperiode:

17 - 23 april 2023

Dager:

7

Reiseleder:

Grete Gulliksen Moe

Grete har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget.

Om Grete Gulliksen Moe sier kundene våre:

"Grete Gulliksen Moe var en super reiseleder. Bestemt, inkluderende, kunnskapsrik, blid og hyggelig hele veien."

"Dyktig reiseleder, kan inspirere gruppen".

"Uovertruffen".


Pris fra:
17 490,-

Søk reise

Program

Dag 1 - mandag 17.april: Avreise - Bergen 

Avgang med SAS fra Oslo Gardermoen kl. 14.45 direkte til Bergen, hvor vi lander kl. 15.35. En buss henter oss på Flesland og kjører til Hurtigrutekaien. 

Alle mann om bord! 
Sjøreisen starter i Bergen, Norges nest største by og inngangsporten til fjordriket. Bergen ble grunnlagt i 1070 e.Kr., og er blant annet kjent for arkitektur som ble påvirket av det fremgangsrike Hansaforbundet fra 1300-tallet. 

Du får også møte skipets kysteksperter - guidene langs norskekysten, som også arrangerer foredrag, aktiviteter om bord og valgfrie fotturer. 

TID I HAVNEN: 
Bergen: kl. 14.45–20.30 

Dag 2 - tirsdag 18. april: Florø–Molde

Ikonisk arkitektur og fantastiske fjorder 
Nyt morgentimene i fantastiske Nordfjorden nær Torvik. Vi seiler deretter forbi Vestkapp på vei mot Ålesund.  

Jugendstilbyen 
Ålesund er kjent for den vakre jugendstilarkitekturen og Atlanterhavsparken, som er et av Europas største saltvannsakvarier. I Ålesund vil vi ha mesteparten av dagen til å utforske denne vakre byen. 

I Ålesund vil Grete ha en overraskelse på lur, så det er bare å glede seg. 

Inn i fjordriket 
Naturen her er noe av det vakreste Norge har å tilby. Vel inne i fjorden kan det hende du får se det berømte fossefallet De syv søstre som kaster seg nedover fjellet. 

Fjell og roser 
Dagens siste havn er Molde.  

TID I HAVNEN:
Florø: kl. 02.45–03.00 
Måløy: kl. 05.15–05.30 
Torvik: kl. 08.20–08.30 
Ålesund: kl. 09.45–20.00 
Molde: kl. 22.35–23.05 

Dag 3 - onsdag 19. april: Kristiansund–Rørvik 

Middelalderbyen Trondheim 
Denne delen av sjøreisen tar oss inn i Trøndelag, med åser, jordbruksområder og lavtliggende kystsamfunn. 

Moderne og historisk 
Trondheim ble grunnlagt av Kong Olav Tryggvason i år 997, og er i dag Norges tredje største by med en blanding av historiske bygninger og et livlig studentmiljø. 

Vi har tre timer til å utforske Trondheim og de mange høydepunktene som finnes her, enten på egenhånd eller på en av de valgfrie utfluktene som skipet tilbyr. 

Nasjonalhelligdommen vår, Nidarosdomen, er et must. Visste du at kirken noen ganger kalles «Norges Notre Dame» på grunn av den gotiske stilen? Ved siden av kirken ligger Erkebispegården, der Norges kronjuveler står utstilt. 
I nærheten går Gamle Bybro over Nidelva, og markerer inngangen til Bakklandet, det gamle hansaområdet. De gamle, fargerike bryggebygningene langs Nidelva huser nå trendy spiserier. Opp fra Bakklandet ligger Kristiansten festning som byr på fantastisk panoramautsikt over byen og fjorden. 

Tilbake om bord 
Om ettermiddagen seiler skipet nordvest, og vi passerer øyer, skjær og det okerfargede Kjeungskjær fyr. Deretter seiler vi mot sjarmerende Rørvik. 

TID I HAVNEN:
Kristiansund: kl. 02.45–03.00 
Trondheim: kl. 09.45–12.45 
Rørvik: kl. 21.40–22.00 

De som vil kan også være med Grete å besøke designerne i DUODO som driver med Norsk Strikkedesign av ypperste klasse. 

Dag 4 - torsdag 20. april: Brønnøysund – Svolvær 

Inn i Arktis 
Vi krysser den nordlige polarsirkel tidlig om morgenen, og kan starte utforskingen av Arktis. Vi markerer øyeblikket med en tradisjonell seremoni som vil få fart på systemet! 

Naturens kraft 
Klokken 10 anløper vi Ørnes nær Norges nest største isbre, Svartisen. Kaia her er populær på grunn av Kjærlighetsbenken der kjærestepar har erklært sin evige kjærlighet med en hengelås. 

Vi seiler videre til Bodø, den nest største byen i Nord-Norge med Børvassfjellene i bakgrunnen. Se spennende gatekunst, eller bli med på en valgfri båtutflukt til Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstøm. 

Velkommen til Lofoten 
Gjør deg klar for å oppleve Lofoten denne ettermiddagen. Den 1000 meter høye Lofotveggen er et flott syn i horisonten, og den blir bare mer og mer storslagen og mektig etter hvert som vi nærmer oss. 

I Stamsund finner du en av de største fiskeflåtene i Lofoten. Her er det full fart mellom januar og april da skreien svømmer ned fra Barentshavet i nord, til Vestfjorden for å gyte. 

Når kvelden kommer, vil du se radene med rorbuer som forteller oss at vi har kommet til hovedbyen i Lofoten – Svolvær. 

TID I HAVNEN: 
Brønnøysund: kl. 01.35–01.45 
Sandnessjøen: 04.35–04.50 
Nesna: kl. 06.00–06.10 
Ørnes: kl. 10.00–10.10 
Bodø: kl. 13.05–15.20 
Stamsund: 19.15–19.40 
Svolvær: kl. 21.20–22.15 

Dag 5 - fredag 21. april: Stokmarknes – Skjervøy

Hovedstaden i Arktis 
Vi legger til kai i Harstad rett etter kl. 07.00, og du har tid til en fredelig spasertur i byen før vi drar videre. 

Skipet fortsetter så til Finnsnes, der den imponerende Gisundbroa kobler den vakre øya Senja til fastlandet. 

Hold utkikk etter sjøfugl, blant annet lundefugl, som det finnes flere kolonier av i nærheten.  

Porten til Arktis 
Vi seiler videre til Tromsø – den historiske hovedstaden for utforskning i Arktis. Her har du fire timer til å oppleve byen eller bli med på en valgfri utflukt. 

Polaria er verdens nordligste akvarium, og er absolutt verdt et besøk. Byen har også et godt utvalg av butikker, puber og restauranter, blant annet Mack Bryggeri og det populære vannhullet Ølhallen pub. Du finner også trendy kafeer med deilige kanelboller, og baristaer som skaper innovativ kaffekunst. Over fjorden for der skipet ligger til kai, kan du se den ikoniske Ishavskatedralen med sine glassmaleri-mosaikker. 

Vi reiser fra Tromsø tidlig om kvelden, og seiler nordover til handelsstedet Skjervøy som ble grunnlagt i 1622. Underveis passerer vi Lyngsalpene som reiser seg majestetisk opp fra havet. 

TID I HAVNEN: 
Stokmarknes: kl. 01.30–01.40 
Sortland: kl. 02.55–03.10 
Risøyhamn: 04.35–04.50 
Harstad: kl. 07.10–07.45 
Finnsnes: kl. 11.00–11.30 
Tromsø: kl. 14.15–18.15 
Skjervøy: kl. 22.10–22.25 

Dag 6 - lørdag 22. april: Øksfjord–Berlevåg

Norges nordlige grenseområde 
Vi ankommer Hammerfest på Kvaløya tidlig om morgenen.  

Når du ser vindmøllene i Havøyglaven vindpark, vet du at vi har kommet til Havøysund. Visste du at disse vindmøllene produserer nok elektrisitet til 6000 lokale hjem? 

På toppen av Europa 
Vi ankommer Honningsvåg på formiddagen. Dette er inngangsporten til Nordkapp, der globusen markerer det nordligste punktet på kontinentet.  

Samenes kjerneområde 
Nær innseilingen til Kjøllefjord kan du holde utkikk etter den bygningslignende steinformasjonen Finnkirka, som var et gammelt offersted for samefolket. Du kan bli med på en valgfri utflukt for å møte lokale samer, lære om livet deres med reindrift og høre joik. 

Vi fortsetter nordover 
Vi når den nordligste anløpshavnen, Mehamn, om kvelden. I februar og mars henger de opp tonnevis med torsk på hjeller her, som hovedsakelig eksporteres som tørrfisk. 

Skipet setter så kursen mot Berlevåg. Underveis passerer vi det karakteristiske Slettnes fyr, det nordligste fastlandsfyret i verden. 

TID I HAVNEN: 
Øksfjord: kl. 01.50–02.00 
Hammerfest: kl. 05.05–05.45 
Havøysund: kl. 08.30–08.45 
Honningsvåg: kl. 10.55–14.30 
Kjøllefjord: kl. 16.40–17.00 
Mehamn: kl. 18.55–19.15 
Berlevåg: kl. 22.00–22.10 

Dag 7 - søndag 23. april: Kirkenes - hjemreise 

Norges østlige kant 
Vi anløper Båtsfjord og Vardø om kvelden, før vi legger til kai i Vadsø tidlig om morgenen. 

Hold et øye på himmelen 
Området rundt Vadsø er et av de vakreste og mest populære stedene for fugletitting i Arktis, siden det ligger rett under migrasjonsveien til fugler som flyr fra øst til vest. Hold utkikk etter hettekråke og havørn. 

To gode naboer 
Når vi kommer til Kirkenes etter frokost, har du reist lenger øst enn St. Petersburg og Istanbul.

Kirkenes ligger bare noen få kilometer fra den russiske grensen, og har mye innflytelse fra naboen i øst – fra veiskilt på både norsk og russisk, et månedlig russisk marked og Russemonumentet fra andre verdenskrig. 

Skipet ankommer Kirkenes kl. 09.00 og vi må nå gå iland etter innholdsrike dager ombord på Polarlys. Bussen henter og kjører oss til flyplassen, hvor SAS har avgang kl. 11.25. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 13.30. 

Foredrag av Grete Gulliksen Moe underveis: 
1)     - Bli med inn i min Indigo blå tekstil verden! 

2)     - Møte med spennende kunstnere og kunsthåndverkere, gallerier og museer rundt i verden. Fra Gretes kunsthåndverksturer gjennom 25 år i Temareiser Fredrikstad 

 
Sømprosjekter: 
Sachiko, boro boro og andre håndsøm aktiviteter. 
De som vil kan sy japansk nålepute og synåle etui. 

Strikkeprosjekter: 
Mykt skjerf – Sophie Scarf fra PetiteKnit 
Hals til kalde vinterdager 

Praktiske opplysninger

Pris pr. person kr 17 450,- som inkluderer: 

 • Flyreise Gardermoen-Bergen/Kirkenes-Gardermoen med SAS 
 • Flyskatt
 • Overnatting i innvendig dobbeltlugar (meget begrenset)
 • Transport og utflukter ifølge program
 • Helpensjon om bord
 • Materialpakker
 • Reiseleder Grete Gulliksen Moe

Tillegg pr. person:
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Polar                    kr 2 100,-
Enkellugar, utvendig uspesifisert kat. Polar                                    kr 7 750,-
Del i dobbellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic Superior    kr 4 850,-
Enkellugar, utvendig uspesifisert kat. Arctic Superior           kr 11 850,-


Depositum kr 3 000,- pr. person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding. 
Minimum antall deltakere er 20.

Husk reise- og avbestillingsforsikring – kontakt ditt forsikringsselskap!

Vi tar forbehold om prisendring pga. endrede flyskatter/oljetillegg og/eller valutakurs. Det tas forbehold om endring i rutetidene hos flyselskapet samt endring i program som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. værforhold.

Alle som bestiller før 28. november kl.12.00, får en verdikupong pålydende kr 1000,- pr. person til bruk i restauranten eller butikken om bord, evt. til utflukter.

Særskilte avbestillingsregler
Ved avbestilling mellom 26. oktober og 2. mars beholder arrangøren 50% av reisens pris.
Ved bestilling etter 2. mars beholder arrangøren 100% av reisens pris.
 

Kart

Avganger & priser

AvreisedatoReiselederReisemålLedige plasserPris fra
17/4Grete Gulliksen MoeSøm og strikk på HurtigrutenMer enn 817 490,-Bestill

Reisekalender

29/1Sør-Afrika - en opplevelsesreise i særklasseFra 42 395,-
8/3Faraoenes EgyptFra 44 750,-
9/3Renessansebyen Firenze - i fotsporene til 'De uskyldige'Fra 23 450,-
11/3Zimbabwe, Zambia og BotswanaFra 48 595,-
16/3Sigrid Undsets RomaFra 19 250,-